VEKA: internationaal familiebedrijf

VEKA: internationaal familiebedrijf

Eenvoud, functionaliteit, gebruiksgemak; dat zijn karakteristieken van de profielen van VEKA. Tel daar de leverbetrouwbaarheid bij op en je hebt volgens Adriaan Hakkert van VEKA Nederland de essentie te pakken van een internationale profielenproducent die altijd ook familiebedrijf bleef. Compleet met korte lijnen in een platte, betrokken organisatie. En daar profiteren de afnemers van. 

Bij VEKA handelt men 99,6 procent van de orders af conform de orderbevestiging. Een opmerkelijk hoog percentage. Adriaan Hakkert verklaart het met het feit dat VEKA nog een echt familiebedrijf is: “VEKA is sinds 1969 in handen van de familie Laumann. Die bouwde het bedrijf uit tot een wereldwijd toonaangevende kunststofprofielen leverancier. Tegelijkertijd is VEKA altijd nog voor honderd procent in bezit van de familie. Dat betekent: betrokkenheid! Men neemt als bedrijf besluiten die goed zijn voor het bedrijf, voor het personeel en voor de afnemers. Men hoeft niet na te denken over de gevolgen voor de beurskoers.”

Afnemers van VEKA-producten doen zodoende zaken met een internationale profielenproducent die  georganiseerd is als een no-nonsense bedrijf, met platte structuren. Hakkert: “Dat zorgt voor snelle besluitvorming. Intern is de beslissingsbevoegdheid voor iedereen duidelijk, in alle lagen van die platte organisatie. En dat betaalt zich uit voor de afnemers; men krijgt snel en direct een antwoord. En dat antwoord stáát.”En daarmee is Adriaan Hakkert weer terug bij dat getal van 99,6: “Die transparante interne organisatie van VEKA betekent voor afnemers dus ook: een perfecte levering.”

Core business

VEKA heeft een heldere core business, aldus Adriaan Hakkert: profielen maken. En over de ambitie van VEKA laat Hakkert geen misverstand bestaan: “Wij willen daarin de beste zijn!” Ook die ambitie laat zich volgens Hakkert goed verklaren vanuit de wortels als familiebedrijf: “Bij VEKA worden alle profielen ontworpen vanuit de eenvoud en functionaliteit die ons als familiebedrijf typeert. Bij alle eisen die tegenwoordig aan profielen worden gesteld, ten aanzien van isolatie, geluidwering et cetera, houdt VEKA vast aan het ontwikkelen van profielen die voor de kozijnenfabrieken eenvoudig te verwerken zijn. Het gaat ons om het gebruiksresultaat; de bruikbaarheid en de toepasbaarheid in de bouwpraktijk en de duurzaamheid van het profiel. Een profiel moet in de eerste plaats functioneel zijn – en daarbij uiteraard voldoen aan de eisen die gelden op de specifieke nationale markten. De functionaliteit zit wat ons betreft in de eenvoud, niet in de complexiteit die men tegenwoordig zo vaak opzoekt om de norm toch te kunnen halen – complexiteit die in de praktijk vervolgens weinig gebruiksgemak biedt.”

Softline 82 NL

De Nederlandse markt is voor VEKA een belangrijke markt. De nieuwste profielserie van VEKA, de dikwandige Softline 82 NL (wandsterkte klasse A), is op maat ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Speciaal voor het Nederlandse profiel ligt het glas 4 mm dieper in de sponning. Hakkert: “De Nederlandse Softline 82 NL voldoet aan de EPC van 0,4, en is geschikt voor dubbel én triple glas. De Softline profielen bieden een estetisch fraaie opbouw die aansluit op de Nederlands traditie en lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld geluidbelaste locaties.” En ook de recyclebaarheid is volgens Hakkert perfect geregeld.

VEKA ontwikkelde als variant het Softline 82 NL Retro profiel, recentelijk voor het eerst toegepast in een woningbouwproject in Limburg. Hakkert: “Belangrijk bij de retro-uitvoering is dat we een combinatie kunnen maken met een afgeschuinde onderdorpel, een stijl van bouwen die momenteel zeer geliefd is. We kunnen ons product dus aanpassen op de gevel. Het profiel is in 54 kleuren leverbaar, waarbij de kleurlaag door VEKA wordt aangebracht, zodat ook daar onze VEKA garantie geldt.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief