Robuust maatwerk aan het raam

Robuust maatwerk aan het raam

In een Limburgs renovatieproject monteert railtechniekspecialist Teleflex momenteel voor meer dan 200 binnenvalramen de robuuste mechanische Amerflex raambediening. 

 

Daar komt ook maatwerk aan te pas, vertelt Jesse Verheem, Marketing & Sales bij Railtechniek van Herwijnen Group: "In sommige gevallen zijn per raam meerdere raamdozen nodig en bij een aantal ramen ontbreekt de ruimte boven de bewegende vleugel om de raamdoos te kunnen plaatsen. Als oplossing plaatsten we daar compacte klauwen in plaats van raamdozen."

Maatwerk met standaardproducten van bewezen, duurzame kwaliteit, zo typeert Jesse Verheem het belangrijkste USP van de raambedieningsystemen van Amerflex. Amerflex behoort sinds 2008 tot Teleflex, de railtechniekspecialist die op zijn beurt opereert onder de vleugels van Herwijnen Group in Tiel. Teleflex adviseert, levert en monteert bedieningssystemen voor alle ramen die te hoog in de gevel zitten om ze handmatig te openen en te sluiten – zowel het mechanische Teleflexsysteem als de mechanische en elektrische systemen van Amerflex. Die systemen monteert Teleflex aan binnenvalramen op scholen, maar ook aan dakramen en uitzetramen op hoogte. Amerflex raambediening is te vinden in tal van klaslokalen en gymzalen van Nederlandse (basis)scholen, in de gevels van industriële gebouwen en in horecagelegenheden, bijvoorbeeld in de vorm van spindelopeners. Met deze raambedieningsystemen levert Teleflex een belangrijke bijdrage aan een goed en gezond binnenklimaat in school- en bedrijfsgebouwen. De raambediening van Teleflex en Amerflex leent zich voor kozijnen van hout, aluminium, kunststof en staal – in nieuwbouw en renovatieprojecten.

Onderhoudsarm en hufterproof
Momenteel monteert Teleflex meer dan 200 mechanische Amerflex raambedieningsystemen op vier Limburgse scholen, in Venlo, Reuver en Belfeld. Jesse Verheem over dit grootschalige renovatieproject: "Twee jaar geleden al pasten we ons Amerflexsysteem toe bij basisschool Passepartout in Tegelen. Dat is de gebruikers heel goed bevallen. Ons systeem is eenvoudig in de bediening, onderhoudsarm en hufterproof – uitstekend bestand dus tegen alles wat het in een schoolomgeving dagelijks te verduren krijgt. Die drie pluspunten overtuigden de opdrachtgever om ook in de huidige vier scholen dit systeem door ons te laten leveren en monteren."

Maatwerk met flexibel standaardsysteem
Raambedieningssystemen monteren in een renovatieproject, dat betekent: werken met gegeven kozijnmaterialen, maten en omstandigheden aan de gevel. Verheem: "Renovaties vragen vaak om maatwerk. Ook hier was dat het geval. We werken met een standaardsysteem van bewezen, duurzame kwaliteit waarmee we zulke maatoplossingen flexibel kunnen realiseren. Het Amerflexsysteem is gebaseerd op standaard buizen en raamdozen die volop speelruimte bieden om alle denkbare ramen te bedienen, of ze nou één of twee drukpunten nodig hebben op het kozijn. Tot anderhalve meter kunnen we met Amerflex toe met één drukpunt, dus één raamdoos. Boven die lengte zijn twee raamdozen vereist."

Compact en functioneel
Het Amerflexsysteem is ook flexibel als het gaat om de beschikbare ruimte boven de bewegende vleugel van de raamdoos. Om een raamdoos op het kozijn te kunnen monteren, moet die ruimte minimaal 35 tot 40 mm bedragen, aldus Verheem: "Op de scholen in Limburg bedraagt die ruimte bij een aantal ramen maar 25 mm. Daar plaatsen we hetzelfde Amerflexsysteem, maar met een klauw in plaats van een raamdoos. Dat is een compacte oplossing – en even functioneel, gebruiksvriendelijk en robuust als onze standaardoplossing met een raamdoos." De basisscholen in Limburg kozen voor de mechanische variant van het Amerflexsysteem. Maar ook automatische bediening behoort tot de mogelijkheden. Verheem: "En we gaan daarin mee met onze tijd; we hebben nu voor onze meest gangbare systemen ook de tests afgerond om ze per smartphone of tablet te kunnen bedienen."

Duurzame rvs ketting
Railtechniekspecialist Teleflex is op drie gebieden actief. Het bedrijf in Tiel levert, monteert en adviseert op het gebied van raamautomatisering, mechanisch en automatisch. Daarnaast produceert Teleflex componenten voor het moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen. En sinds 2005 is Teleflex agent van het Zwitserse bedrijf GIS, specialist op gebied van onder andere kettingtakels. Teleflex is ook de naam van het eigen merk mechanische raambedieningssystemen. Verheem: "Bijzonder aan het Teleflexproduct is de eenvoud. Ook dit systeem is hufterproof, dus robuust en van goede kwaliteit." Scholen maken veelvuldig gebruik van het Tielse Teleflexsysteem, in klaslokalen en gymzalen. De bediening gebeurt met een slinger aan het raam. Vandaar loopt een lengtepijp met daarin een kabel naar een raamdoos die het raam bedient. Verheem: "Voordeel van het raambedieningssysteem van Teleflex is, dat het volledig mechanisch is. De raamdoos op het kozijn heeft een rvs ketting van hoge kwaliteit, robuust en bestand tegen de inwerking van het klimaat. Met het Teleflexsysteem kun je, afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van de ramen, tot vier ramen tegelijk bedienen."

Contactgegevens:
Teleflex
Franklinstraat 13a
4004 JK TIEL
Tel: +31 (0) 344 67 30 20
Fax: +31 (0) 344 67 30 29
info@teleflex.nl
www.amerflex.nl

Dit artikel staat in de Raam en Deur editie september 4-2020.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief