Robuust en SKG*** gecertificeerd

Robuust en SKG*** gecertificeerd

Nieuwe Nemefcilinder- en krukbediende veiligheidsmeerpuntssluitingen

 

Met de Nemefcilinder- en krukbediende veiligheidsmeerpuntssluitingen 5040 en 5060 brengt ASSA ABLOY een serie SKG***-geteste producten op de markt, inclusief zelfstellende sluitkommen en espagnoletsluitingen. De compacte achterdoornmaat maakt de 5040 en 5060 zeer geschikt voor renovaties. De afgeschuinde haakschoot garandeert een goede bediening voor kromgetrokken deuren tot 8 millimeter. Robuust en duurzaam is de serie dankzij de stalen tandwielconstructie in de cilinderbediende meerpuntssluiting.

Hoe robuust, dat demonstreerde de cilinderbediende veiligheidsmeerpuntssluiting 5040 in de duurtestscore. Het nieuwe Nemef-product volbracht in die test maar liefst één miljoen cycli. Channel Manager OEM Maurice van IJzendoorn en Product Marketing Manager Benelux Marnix Arkesteijn: “Met de bijpassende sluitkom en espagnolet bieden we verwerkers hier een robuuste, veilige en gebruiksvriendelijke productserie.” Gecombineerd met een breed aanbod aan voorplaatlengtes (1700, 1772, 1950 en 2090 millimeter) en voorplaatbreedte van 20 en 24 millimeter, biedt ASSA ABLOY met de 5040 (cilinderbediend) en 5060 (krukbediend) verwerkers een portfolio aan dat 95 procent van de markt bestrijkt. Van IJzendoorn: “Het slot is de basis van dit nieuwe concept veiligheidsmeerpuntssluitingen, waar ook onze nieuwe zelfstellende bijzetsluitkom VS 5005 en de inbouwespagnolet 5091 bij horen.”

    

SKG***-gecertificeerd
De nieuwe serie cilinder- en krukbediende veiligheidsmeerpuntssluitingen van Nemef zijn SKG***-gecertificeerd (inbraakwerendheid volgens NEN 5096). Arkesteijn: “De 5040 en 5060 zijn gecertificeerd volgens de in 2009 herziene en zwaardere SKG***-test. De nieuwe test maakt gebruik van een langere koevoet, met meer momentum.” De nieuwe Nemef-producten voldoen ook aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKH keurmerk (weerstandsklasse 2 en 3). Van IJzendoorn: “De cilinderbediende variant is bovendien brandwerend conform EN16035.” De Nemef-veiligheidsmeerpuntssluitingen hebben een nachtschoot met anti-manipulatievorm voor een hogere inbraakwerendheid en een versterkte krukconstructie die een hogere belasting aankan. Met de speciaal voor de serie ontworpen haakschoot kan een sluitnaad van 10 millimeter worden overbrugd.

Korte montagetijd
De 5040 en de 5060 zijn dankzij de kleinere inbouwdiepte en de achterdoornmaat van 17,5 millimeter ook geschikt voor deuren met een smalle stijl. De compacte afmetingen van de meerpuntssluitingen zorgen voor een zeer korte montagetijd. Arkesteijn: “In renovatieprojecten is het: het oude eruit, het nieuwe erin. Voor de timmerman is dat natuurlijk veel minder werk. In de hang- en sluitwerkbranche wordt vaak over prijs gesproken, maar het gemak van het product in de verwerking is minder vaak onderwerp van gesprek. Onterecht. Bij de 5040 en de 5060 zit op dat gebied flinke winst.”

Constant innoveren
De nieuwe cilinder- en krukbediende veiligheidsmeerpuntssluitingen van Nemef illustreren dat ASSA ABLOY constant innoveert in het mechanisch pakket. Van IJzendoorn: “ASSA ABLOY is in Nederland groot geworden met mechanische producten. Dat is onze core business. En met recht, want hoewel we ons bevinden in een wereld die digitaliseert, verandert de markt niet zoals we misschien zouden willen. Het allermeeste hang- en sluitwerk in de bouw is altijd nog mechanisch. Vandaar dat wij ons als producent specialiseren op mechanische oplossingen.”

Gefaseerde introductie
ASSA ABLOY introduceert de nieuwe serie van Nemef gefaseerd. Van IJzendoorn: “Na de lancering van de cilinderbediende variant met sluitkom en opbouwespagnolet, brengen we nu ook de krukbediende versie op de markt. Zodoende is nu het volledige concept verkrijgbaar en bieden we verwerkers en gebruikers een goed gepositioneerd product, met veel value for money en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.” En waar ASSA ABLOY zich met de Nemef 5040 en 5060 in eerste instantie richt op standaard woningbouw en renovatie, kijkt het bedrijf nu naar de mogelijkheden voor de Nemef-lijn in de utiliteitsbouw. Arkesteijn: “Ook daar willen we de voordelen van de nieuwe Nemef-veiligheidsmeerpuntssluitingen laten gelden.”

Veiligheidsmeerpuntssluitingen 5040 en 5060
De nieuwe Nemef-veiligheidsmeerpuntssluitingen 5040 (cilinderbediend) en 5060 (krukbediend) zijn dankzij de eenvoudige omlegconstructie links en rechts bruikbaar. De 5040 en de 5060 kunnen worden toegepast in houten deuren, dankzij twee afgeschuinde haakschoten in de bijzetsloten en een blokschoot in het hoofdslot.

Zelfstellende bijzetsluitkom VS 5005
De zelfstellende sluitkom van Nemef heeft een SKG***-certificering (volgens de nieuwste testmethodiek) en is inbraakwerend volgens NEN 5096. De VS 5005 voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en is gecertificeerd volgens BRL 3104. De sluitkom is eenvoudig te monteren en horizontaal en verticaal nastelbaar (verstelbereik 6,5 millimeter).

Inbouwespagnolet 5091
De Nemef espagnoletsluiting 5091 is SKG***-gecertificeerd en voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De sluiting kan worden ingezet bij naar binnen en naar buiten draaiende balkondeuren, terrasdeuren, buitendeuren en dubbele deurtoepassingen die niet als loopdeur worden gebruikt. De sluitplaten zijn verstelbaar. Gekoppeld aan de Nemef-veiligheidsmeerpuntssluiting kan een sluitnaad van 10 millimeter overbrugd worden.

        

 

Voor meer informatie:
ASSA ABLOY Opening Solutions
Tel. +31 (0)88 6394600
info@assaabloy.nl
www.nemef.nl

Deze redactionele Close-Up staat in de Raam en Deur december editie 6-2020.

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief