Rehau levert all-inclusive .

Rehau levert all-inclusive .

Synego hefschuifpui

Op de afgelopen Fensterbau Frontale beurs in Neurenberg presenteerde Rehau zijn nieuwe motto: 'all-inclusive'. Kern van dat motto: een totaal maatwerkpakket leveren voor de Nederlandse markt en producten aanbieden die inspelen op de sterke industrialisering van het productieproces.

De Synego hefschuifpui van Rehau is er een voorbeeld van, vertelt commercieel manager Arjen de Haan: “De op het moderne Synego-platform gebaseerde Synego hefschuifpui is de opstap naar een Nederlands profielsysteem op maat.”

Veelomvattend, dat is volgens Arjen de Haan het beste woord om de product- en dienstenrange van Rehau te omschrijven. Het internationaal opererende familiebedrijf uit Duitsland levert kunststofproducten voor automotive, industrie en bouw. De Haan: “Rehau behoort in deze branche tot de grote spelers en staat voor producten van hoge kwaliteit. Rehau is een onafhankelijk familiebedrijf dat aan lange-termijn denken doet, een eigen visie op zaken heeft en in- en extern de laat hoog legt. Het bedrijf is zo gestructureerd dat beslissingen snel genomen kunnen worden.”  
In de bouw hanteert Rehau sinds de beurs in Neurenberg het nieuwe motto 'all-inclusive'. Arjen de Haan licht het toe: “Het motto in de bouw is vergelijkbaar met het bekende all-inclusive vakantieconcept. Onze klant, de raamfabrikant, wordt op maat bediend – met een product dat bij de markt past. All-inclusive begint voor ons met het ontwerpen van producten die voldoen aan de specifieke wensen en eisen van een land. Als het om kozijnen gaat, heeft Nederland een sterke eigen bouwtraditie. In Nederland moet een profiel constructief en functioneel zijn, maar ook nog eens goed in de gevel passen. De esthetiek is belangrijk: het kozijn is in Nederland beeldbepalend voor een gevel. Daarom vinden wij het ontwerp van kozijnen zo belangrijk.” 

Uitdaging: eenvoud
Daarnaast speelt Rehau met het nieuwe motto in op de sterke verschuiving in het productieproces. De Haan: “We zien bij onze klanten dat de productie verandert van ambachtelijk naar industrieel. Het maandagmorgenkozijn verdwijnt. De markt vraagt meer en meer om een constant eindproduct, dat ook steeds vaker modulair is. De flexibiliteit in het productieproces neemt af. Daar houden wij rekening mee in onze profielen. Profielen moeten makkelijk verwerkbaar zijn, geschikt voor dat industriële proces. De uitdaging is het vormgeven van al die eisen. Onze nieuwe profielseries zien er ogenschijnlijk standaard en eenvoudig uit – maar het vormgeven van die eenvoud, dat is een hele uitdaging.”   

Focus op de eindgebruiker
Het Synego-platform illustreert het nieuwe motto van Rehau, aldus De Haan: “Dit platform is onze bouwsteen in het nieuwe industriële productieproces. Rehau maakt met dit Duitse moedersysteem uitbreidingen voor specifieke landen. Op dit bestaande, moderne systeem is de Synego hefschuifpui de opstap naar een Nederlandse profielsysteem op maat.” 
In het verlengde van het nieuwe motto is ook de website van Rehau vernieuwd. De Haan: “Op de oude website zocht je naar een product, nu zoek je vanuit je eigen doelgroep – consument, installatie- en bouwbedrijf, architect en adviseur, raamfabrikant, interieur- en meubelbouwer. De structuur van de website reflecteert de nieuwe manier van werken bij Rehau. Er is een nieuwe focus op de eindgebruiker.” 

Diensten
Rehau levert ook twee nieuwe diensten; Raucalc, het nieuwe online calculatiepakket voor raamfabrikanten, en Rauweb, het online calculatie- en/of offertepakket voor zzp'ers en kleine aannemers. Dit pakket is bovendien gekoppeld aan Raucalc. De Haan: “Met deze twee nieuwe diensten ontlasten we onze klanten. Rehau Duitsland werkt momenteel ook aan een pakket voor particulieren. Ook dat rollen we straks in Nederland uit.”

Synego hefschuifdeur
•    Korte productietijden
•    Weinig profielvarianten
•    Zeer gunstige Uf waarden tot 1,3 W/m2K 
•    Vleugel 80 mm geschikt voor tripple beglazing
•    Kader 190 mm 
•    Maximale hoogte > 2700 mm
•    Symmetrische & asymmetrische verdeling
•    Mogelijkheid van panoramavleugel 
•    Hoogwaardige en gladde oppervlakken
•    Schema A, symmetrisch & asymetrisch
•    Schema A en K, driedelig
•    Schema C en G-A
•    Inbraakwerendheid klasse 2

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief