PASklare schuifpui oplossing:

PASklare schuifpui oplossing:

veilige ventilatie SKG2 van MACO.

De combinatie lichtinval, uitzicht en veilige luchtstroom geven een optimale beleving van comfort en veiligheid. 
Dit biedt de PAS schuifpui en is naast erg veilig door SKG2 en politiekeurmerk ook zeer gebruiksvriendelijk. Het openen, sluiten of in ventilatiestand zetten vindt plaats met slechts lichte druk. Gebruiksvriendelijkheid en bewezen veiligheid door certificering is wat MACO beweegt om deze oplossing aan te bieden voor de hout, aluminium en kunststof markt.

Schuiven, ventileren of passeren
Het Parallel Afstand Schuifbaar systeem, kortgezegd PAS van MACO RAIL SYSTEMS is (o.a.) een vast raam met een schuifbaar raam (schema A). Het schuifbare raam kan met gebruiksvriendelijke beweging worden geopend en komt daarmee in een paralelstand van het andere raam en kan worden open geschoven of in ventilatiestand worden gezet. De PAS kan dienen als terrasdeur, om toegang tot buiten te krijgen of het kan de gebruiker laten genieten van maximale raamventilatie in de veilige ventilatiestand.

Techniek in beweging
De techniek achter de slimme constructie van de PAS, voor de maximale 200 kg raamelementen, zit onder meer in de slimme schaarconstructie. Hiermee wordt een harmonisch en geruisloos sluiten en openen van raam bewerkstelligd. Bedieningsfouten worden voorkomen door het innovatieve ontwerp van het schaar- en loopwerk. Ook de demping rond de schaar is doorontwikkeld en zorgt voor de nodige veiligheid en comfort.
Functiedetail is het geïntegreerde lift mechanisme aan de achterste loopwagen. De ingebouwde veren in het lift mechanisme verlichten het openen door spanning te zetten op het mechaniek. Bij het sluiten van het raam wordt de opgeslagen kracht weer vrijgegeven en gebruikt voor het aantrekken van het raam.

Veilige luchtstroom creëren
Ventilatie is het sleutelwoord van deze tijd. Hoewel altijd ventilatie nodig is om schimmelvorming tegen te gaan, is luchtstroom ook belangrijk ter bestrijding van Corona.
Door gebruik te maken van 30 mm sluitplaten die door SKG/IKOB getest zijn en SKG2 gecertificeerd zijn, is de luchtstroom niet alleen prettig maar ook veilig. Zelfs bij afwezigheid want SKG2 biedt zekerheid. Bovendien wordt een ongewenste bezoeker niet getriggerd omdat vanaf buiten de ventilatiestand niet zichtbaar is.

De PAS in 1 overzicht:
Voor ramen en deuren van hout en kunststof
Soft-close mechanisme
Opening tot 125mm
Maximaal raamgewicht 200 kg
Te gebruiken voor asmaat 13 & met 30 mm sluitplaten
Schema A SKG2 gecertificeerd

Voor meer informatie:
MACO Beschläge BV
Stikkenweg 60
NL-7021 BN ZELHEM
Tel.: +31 314 659 700
verkoop@maco.eu
www.maco.eu

 

Advertorial

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief