Nieuw: kunststof kozijnen die je gevoeld moet hebben

Nieuw: kunststof kozijnen die je gevoeld moet hebben

VEKA SPECTRAL maakt van ramen en deuren designelementen

Ramen en deuren zijn sfeerbepalende elementen in de woning. Met de introductie van VEKA SPECTRAL creëert VEKA hiervoor ongekende variatiemogelijkheden. VEKA SPECTRAL is een geavanceerde oppervlakveredelingstechnologie die voor een compleet nieuwe look-and-feel zorgt. Dit is goed nieuws voor architecten, bouwers en woningeigenaren die het karakter van de woning extra willen accentueren.

Nieuwe vormgeefopties
VEKA SPECTRAL is een speciaal oppervlak dat VEKA in eigen beheer heeft ontwikkeld. Alle kunststof kozijnprofielen van VEKA kunnen hiermee worden uitgevoerd. Kozijnprofielen met VEKA SPECTRAL onderscheiden zich door hun ongeëvenaarde optiek en haptiek. VEKA SPECTRAL biedt ontwerpers en architecten daardoor geheel nieuwe mogelijkheden bij de vormgeving van het gevelbeeld. Nooit eerder hadden kunststof kozijnen zulke matte oppervlakken en zo’n fluweelachtige uitstraling! Wie voor het eerst kunststof kozijnen met VEKA SPECTRAL ziet, wordt zó nieuwsgierig dat hij met eigen handen wil voelen hoe het oppervlak en het materiaal gemaakt zijn. 

Trendy kleurenpalet
De kleurstelling van VEKA SPECTRAL wordt afgestemd op de actuele voorkeuren van consumenten. VEKA SPECTRAL is om te beginnen verkrijgbaar in drie grijstinten die op dit moment zeer populair zijn: venstergijs, antraciet en omber, alle drie in ultramatte uitvoering. VEKA zal het kleurenpalet continu uitbreiden. Andere varianten, bijvoorbeeld met design- en metalliceffecten, zijn ook al in voorbereiding.  

Kozijnen met VEKA SPECTRAL blijven decennialang mooi
VEKA SPECTRAL geeft kunststof kozijnen een nieuwe esthetische dimensie en combineert die met uitmuntende technische eigenschappen. Dat is te danken aan de speciale samenstelling van het oppervlak. Die is namelijk hoogwaardig met lak veredeld, waardoor de kozijnen zeer kras- en slijtvast zijn en ook nog eens extreem UV- en weerbestendig. Veeleisende simulaties, zowel in het laboratorium als onder werkelijke omstandigheden, hebben bevestigd dat VEKA SPECTRAL tot het uiterste bestand is tegen externe invloeden. Uit test is bovendien gebleken dat het unieke oppervlaktemateriaal ervoor zorgt dat het kozijnprofiel bij zonnestraling minder warmte opneemt. 
Zoals alle andere VEKA kozijnprofielen, voldoen kozijnprofielen met VEKA SPECTRAL ook aan de hoogste kwaliteitsnorm: Klasse A conform DIN EN 12608.

Praktisch voor gebouwbeheerders, gebouweigenaren en kozijnfabrikanten
Kunststof kozijnen op basis van VEKA profielen zijn altijd onderhoudsvriendelijk. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor profielen met VEKA SPECTRAL: de vuiloppervlakken zijn vuilafstotend en zeer eenvoudig te reinigen. Gebouwbeheerders en woningeigenaren zullen deze eigenschappen ongetwijfeld waarderen. Ook kozijnfabrikanten zullen VEKA SPECTRAL verwelkomen. VEKA profielen met VEKA SPECTRAL zijn efficiënt te verwerken, doordat de machines niet anders ingesteld hoeven te worden. Bovendien zijn de profielen gemakkelijk te monteren.

Plus 54 kleuren en decors 
VEKA SPECTRAL betekent een uitbreiding van het VEKA kleurenpalet, waarvan de basis wordt gevormd door het traditionele foliesysteem. Hiermee kunnen ramen zowel in één kleur als tweekleurig (buiten andere kleur dan binnen) worden uitgevoerd. Door en door crèmewit (RAL 9001) is hierbij nog altijd het populairst, maar RAL 9010 is in opkomst. De profielen in deze twee basiskleuren kunnen worden voorzien van een gekleurde toplaag, waarvoor RAL 9001 en antraciet de meest gevraagde kleuren zijn. Antraciet is zowel met als zonder structuur leverbaar. Daarnaast zijn er vijftig kleuren, variërend van gedekte tinten tot krachtige trendy kleuren. Naar smaak kan men kiezen uit bedrieglijk echte houtnerfstructuren en gladde uitvoeringen, die altijd gemakkelijk te reinigen zijn. Zowel de gladde uitvoeringen als de houtnerfstructuren zijn uv- en weerbestendig en slag- en krasvast. Daardoor zijn ze bestand tegen weer en wind, verbleken ze niet en blijven decennialang mooi. 

Neem hier een abonnement op Raam en Deur, ontvang het blad 6 x per jaar en blijf als eerste op de hoogte van al het nieuws.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief