Nieuw hoofdstuk verhaal 35 jaar de Waal

Nieuw hoofdstuk verhaal 35 jaar de Waal

Naast houten kozijnen gaat De Waal ook kunststof kozijnen produceren, leveren en monteren. 

De Waal Kozijnen bouwt hiermee verder op het sterke fundament van decennialange kennis en ervaring in de wereld van kozijnen. De oplevering van de nieuwe fabriek wordt in september van dit jaar verwacht waarna de productie direct van start zal gaan. De officiële opening voor stakeholders zoals klanten, ketenpartners, leveranciers en overige geïnteresseerden vindt plaats op donderdag 12 oktober.

35 jaar kozijnen van de Waal
De Waal produceert al 35 jaar houten kozijnen, deuren, ramen en complete gevelelementen. Volledig afgestemd op de wensen van de klant en ontwikkeld om de eindgebruiker maximaal comfort te bieden. Hollandse nuchterheid gecombineerd met Brabants vakmanschap. Nu wordt er een nieuw hoofdstuk aan dit verhaal toegevoegd in de vorm van een vooruitstrevende fabriekshal voor de volautomatische productie van kunststof kozijnen. Hierdoor kan de Waal zijn klanten flexibel én, misschien nog wel belangrijker, onafhankelijk van dienst zijn. De waal denkt mee, produceert, monteert en garandeert de juiste kwaliteit van kunststof kozijnen op maat. Kortom, de Waal verstaat de kunst van kunststof kozijnen!

Gevelgereed totaalproduct
Als verwerker van het nieuwe Gealan S9000 NL-profiel profiteren klanten van de Waal van een gevelgereed totaalproduct. Dit houdt in dat de kunststof kozijnen beglaasd zijn en voorzien worden van een stelkozijn uit de eigen houten-kozijnenfabriek, zodat de kunststof kozijnen direct in de gevel gemonteerd kunnen worden. Dit totaalproduct is geschikt voor seriematige afname door professionele opdrachtgevers zoals fabrikanten van prefab gevelelementen, woningcorporaties en aannemers. Geschikt voor onderhouds- en renovatieprojecten, nieuwbouw en sociale woningbouw.

Ketensamenwerking als fundament voor kwaliteit 
Bij de Waal werken ze sinds jaar en dag samen. Als medewerkers onderling, met klanten en met ketenpartners. Mede dankzij deze partners zijn ze bij de Waal in staat een gevelgereed totaalproduct te leveren aan hun opdrachtgevers voor seriematige afname van houten en, vanaf nu dus ook, kunststof kozijnen op maat. Laatstgenoemde worden geproduceerd in de nieuwe fabriekshal die voorzien is van een vooruitstrevend en volautomatisch machinepark. In dat kader kunnen volgens oprichter en directeur Ot de Waal een viertal samenwerkingspartners niet onvermeld blijven:

• Gealan, heeft met de S9000 NL hét kunststof kozijnenprofiel voor de Nederlandse markt. 
•De Groot, levert machines, onderdelen en service voor hout-, kunststof en aluminiumbewerkers.
• Matrix, gespecialiseerd in software voor de bouwindustrie.
•Rotox, expert in het fabriceren van machines voor raam-, deur- en gevelconstructies.

Full-service: alles bij één partij
Met kozijnen van de Waal profiteren opdrachtgevers dankzij de hoge mate van expertise in zowel de wereld van houten als kunststof kozijnen van full-service. Het gevolg? Hoge efficiency en lage foutmarges doordat het volledige proces van produceren, leveren en monteren bij één en dezelfde partij is ondergebracht. Leuk feitje: aannemersbedrijf Rasenberg uit Terheijden heeft de primeur met de productie van kunststof kozijnen voor een omvangrijk project van 76 woningen in Breda.

Feestelijke opening
Op donderdagmiddag 12 oktober zal de Waal Kozijnen zijn deuren openen. Tijdens deze feestelijke opening van de nieuwe fabriek beleven geïnteresseerden het verhaal van De Waal. Zo krijgen zij een rondleiding in zowel de fabriekshal voor houten kozijnen als de gloednieuwe hal voor de productie van kunststof kozijnen, die beide volop in productie zullen zijn. Uiteraard zal er een officieel openingsmoment zijn dat gevierd wordt met de nodige hapjes en drankjes. Op de hoogte blijven van deze festiviteiten? Volg de Waal Kozijnen op Facebook en/of LinkedIn of schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief op dewaal-kozijnen.nl.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief