Nieuw GND-garantielabel

Nieuw GND-garantielabel

Helderheid noodzakelijk over deurprestaties

Gecertificeerde binnen- en buitendeuren dragen in belangrijke mate bij aan een veilige woon- en werkomgeving. Controlerende instanties, bouwbedrijven en verwerkers van houten deuren moeten snel kunnen zien welke deur zij voor zich hebben. Daarom heeft Stichting GND een nieuw garantielabel ontwikkeld dat met behulp van een QR-code in één oogopslag alle deurprestaties inzichtelijk maakt.

“Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid”, legt Henk Breel, directeur van GND, uit. “Je ziet meteen dat het om correct toegepaste, gecertificeerde deur-/kozijnelementen gaat en herkent direct de gewaarborgde prestatiegarantie en de levensreddende functie. In het geval van onderhoud of herplaatsing van een deur leidt de informatie op het label je eenvoudig naar de fabrikant.“

Helder over deuren
GND wil transparant zijn over de prestaties van haar binnen- en buitendeuren. “In de afgelopen jaren hebben we daarom verschillende deurprestaties toegevoegd aan de GND-garantie en deze zichtbaar gemaakt met verschillende labels. Omdat we het controleurs, inspecteurs en verwerkers van houten deuren graag zo gemakkelijk mogelijk maken, hebben we nu één uniform label ontwikkeld, dat bovendien heel snel en eenvoudig af te lezen is”, licht Breel toe.

GND-app
De QR-code is af te lezen met behulp van de speciaal ontwikkelde GND-app. Breel: “Met deze gratis app kun je de QR-code ook zonder internetverbinding gebruiken. Bovendien biedt de app aanvullende informatie over de vermelde veiligheidscategorieën en -waarden. Daarnaast is het mogelijk om de labelcode in te voeren in de app zonder de deur te scannen.” De app ‘GND deurscanner’ is kosteloos te downloaden op IOS- en Android-smartphones en neemt weinig geheugen in beslag. Aan een Windows-versie wordt gewerkt. 

GND is de overkoepelende organisatie van 12 toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema's als veiligheid en duurzaamheid.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.