Nieuw concept passieve brandwerendheid

Nieuw concept passieve brandwerendheid

Soepel verloop van bouwprojecten dankzij Bostik Fire Protect

Bostik heeft al jaren passieve brandwerende producten in zijn portfolio. Maar na de samenvoeging met Den Braven was het tijd voor een upgrade van dit assortiment. Onder de naam Bostik Fire Protect heeft dit vorm gekregen. Bostik Fire Protect is een prachtig voorbeeld van het ‘nieuwe’ Bostik. Het concept bundelt de kennis van het passieve brandwerende Zwaluw-assortiment en de allerbeste producteigenschappen. Zo ontstond een heel nieuw en zeer compleet concept rondom passieve brandwerende producten.

Het oude passieve brandwerende assortiment van Bostik bestond uit drie producten. Niet toereikend genoeg, vond het bedrijf. Nick Haring, business Developer en verantwoordelijk voor het brandwerende assortiment, licht toe: “Het nieuwe Bostik Fire Protect-assortiment is internationaal gelanceerd, in plaats van enkel in de Benelux. Dat heeft twee belangrijke voordelen: we zijn veel breder gecertificeerd en door de schaalvergroting zijn we ook nog eens aantrekkelijker in prijs.”

Groeiende markt
Passieve brandveiligheid speelt in de bouw een steeds belangrijker rol, in nieuwbouw en renovatie. Daarom besloot Bostik zich nog sterker te concentreren op productontwikkeling en certificering voor dit marktsegment. Bostik Fire Protect is een compleet, volledig gecertificeerd assortiment passieve brandwerende producten voor gebruik in bewegende voegen, verbindingsvoegen, openingen en oppervlakte-penetraties tussen brandcompartimenten (EN 1366-3 & EN 1366-4).

Open kaart
Bostik Fire Protect onderscheidt zich in de markt door de toegankelijkheid. Alle certificaten en documenten van de producten zijn direct online te raadplegen op www.bostikfireprotect.nl. “Bij andere leveranciers is dat niet altijd het geval”, vertelt Nick Haring. “Doordat de aannemer meteen zelf de documenten op onze website kan bekijken, laten we zien dat wij graag open kaart spelen. Dat is niet alleen goed voor het vertrouwen, maar ook voor de snelheid en het soepele verloop van een project.”

Wat is passieve brandwerendheid?
Tijdens de bouw van een object zijn passieve brandwerende producten de belangrijkste middelen die een aannemer gebruikt om in geval van brand de verspreiding van vlammen, hitte en rook te beperken. Dat verhoogt de brandveiligheid van een gebouw aanzienlijk. Bij de juiste toepassing voldoen de producten van Bostik Fire Protect aan de wettelijke basisvereisten voor compartimentering. Ze dragen bij aan de structurele stabiliteit van een gebouw, waardoor mensen in geval van brand de tijd hebben om veilig uit een gebouw te komen. Passieve brandwerendheid beperkt de verspreiding van vuur en rook en zo de overdracht en flashover van vuur tussen compartimenten.

Passieve brandveiligheid
• redt levens
• beperkt verlies door materiële schade
• minimaliseert bedrijfsschade
• beschermt gebouwen, zodat ze na brand toegankelijk zijn.

Begeleiding van begin tot eind
Om erop toe te zien dat de brandcompartimenten daadwerkelijk voldoen aan alle eisen, zet Bostik zwaar in op het delen van kennis. Nick Haring: “Naast onze uitgebreide catalogus, installatie-instructies en trainingen, begeleiden we ook projecten van begin tot eind. Dat betekent dat ik in de beginfase inventariseer wat er moet gebeuren en daarna op locatie uitleg van de producten geef. Dit is nodig voor de garantie die we op onze Bostik Fire Protect producten geven. Die garantie is enkel geldig bij correcte verwerking van de producten. En mocht het nodig zijn, dan kan een aannemer een certificaat van de productgarantie direct overleggen met de opdrachtgever.”

Bostik Fire Protect
Onder de naam Bostik Fire Protect heeft Bostik een complete range van passieve brandwerende oplossingen ontwikkeld. Het belangrijkste doel van dit assortiment is om efficiënte oplossingen te bieden met de nieuwste technologieën. Alle producten en toepassingen zijn volledig getest en gecertificeerd volgens de meest recente Europese normen.
Meer weten? Neem dan contact op met onze Business Developer Nick Haring: nick.haring@bostik.com, of ga naar www.bostikfireprotect.nl.

Dit artikel staat in de Raam en Deur september editie 4-2020.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief