MORGEN STA IK VROEG OP EN BEGIN IK’

MORGEN STA IK VROEG OP EN BEGIN IK’


Terwijl de zomer de aftocht blaast, de temperaturen temperen, neemt de energie om te klussen toe. Uit onderzoek blijkt sowieso dat de recessie mensen meer aanzet tot doe-het-zelven. Niks geen klusser inhuren, zelf aan de slag. Mix polst de consument over hun verfaankopen. “Voor echte kwaliteitsverf ga ik altijd naar de speciaalzaak.”


Terwijl de zomer de aftocht blaast, de temperaturen temperen, neemt de energie om te klussen toe. Uit onderzoek blijkt sowieso dat de recessie mensen meer aanzet tot doe-het-zelven. Niks geen klusser inhuren, zelf aan de slag. Mix polst de consument over hun verfaankopen. “Voor echte kwaliteitsverf ga ik altijd naar de speciaalzaak.”

Naam: Ingrid van Hemert (36) Den Bosch

Klus: Hal en trapgat schilderen

Aankoop: schuurpapier, stok, kwast, blik Histor muurverf, wit, 1liter, blik beits voor trapleuningen ½ liter

Waarom Histor:“Verf is verf, maar ik koop meestal Histor. Andere verven zijn   vast ook goed, maar ik ben hieraan gewend.”

Geschatte klustijd: 3 halve dagen

Zin:“Nee, ik vind er niets aan, maar het zijn de laatste loodjes na mijn verhuizing. Ik werk er nog een paar dagen aan, ongeveer 3 a 4 uur per dag. Dus dat is te doen.”

Hekel aan: “Het voorbereidende werk. Schroeven uit de muur, gaatjes vullen, afplakken. Gaat altijd zoveel tijd in zitten. Het plafond is gelukkig niet zo’n groot oppervlakte en nu heb ik zo’n stok gekocht, dan gaat het makkelijker.”

Bouwmarkt/speciaalzaak:“Ik ga eigenlijk altijd naar de bouwmarkt. De Praxis is het meest dichtbij en ik vind het ook overzichtelijker dan bijvoorbeeld Gamma. Naar een speciaalzaak ga ik niet, vind ik te duur.”

Verheugd zich op:‘Dat alles achter de rug is en ik lekker kan wonen.”

foto straatinterview verf Ingrid Praxis

Naam: Inge van Kessel (34) Den Bosch

Klus: Bovenverdieping verbouwen en schilderen

Aankoop: Flexa muurverf , lichtgrijs, 2,5 liter

Waarom Flexa: “Dit was precies de kleur die we wilden.”

Geschatte klustijd: “Nog een week of twee, drie. Hoop niet langer.”

Zin: “Ach, we doen het met z’n twee en we hebben nog een paar klussers rondlopen die de kozijnen aan het vervangen zijn voor kunststof. Het hele huis is al weken een puinhoop. Daar baal ik af en toe wel van, maar het is niet anders.”

Hekel aan: “Ik ben vijf maanden zwanger en wij wonen in een drive-in woning met extra veel trappen. Met klussen ben je constant bezig spullen naar boven te brengen. Dat kost mij nu extra energie, al dat gesjouw heen en weer. Mijn partner probeert daarin zoveel mogelijk te doen, maar hij is geblesseerd aan zijn enkel.” Lacht: “Ja, we zijn een lekker klusstel samen.”

Bouwmarkt/speciaalzaak: “Bouwmarkt. De keuze is groter en het is goedkoper.”

Verheugd zich op: “Toegeven aan mijn nesteldrang die na het klussen ongetwijfeld op komt zetten.”

foto straatinterview verf Inge Praxis

 

Naam: Jack van Elten (44) Den Bosch

Klus: Schilderen van de nieuwe veranda

Aankoop: blik Wijzonol hoogglans lakverf, zwart, 1 liter

Waarom Wijzonol: “Flexa en Histor zijn ook prima verven, maar meer voor binnenklussen, voor buiten wil ik een sterkere verf. Heb er vorig jaar ook mee gewerkt en het bevalt goed.”

Geschatte klustijd: 1 dag

Zin: “Om er van af te zijn, ja. De veranda hebben we vorig najaar neergezet, maar de afwerking komen we nu pas aan toe. Ik was van plan om vanmiddag aan de slag te gaan, maar ik vind het nu eigenlijk al te laat. Morgen sta ik vroeg op en begin ik. Kan ik het in één keer achter elkaar afmaken.”

Hekel aan: “De bemoeienis van de gemeente. We wilden eigenlijk de veranda overkappen met glas, maar daar kregen we geen toestemming voor, het moest met dakpannen. Onze woning ligt op een zichtlocatie en daar zijn voorwaarden aan verbonden. Alles moet in de stijl van het huis gebeuren. We hebben alles crème met zwarte kozijnen. Vandaar dat de veranda ook zwart wordt.”

Bouwmarkt/speciaalzaak: “Voor echte kwaliteitsverf ga ik altijd naar de speciaalzaak. Nu naar Verf & Wand, daar ben ik vorig jaar toen ik aan de veranda begon ook heel goed geholpen. Soms is het prettig advies te krijgen. Daarvoor kan je in een bouwmarkt niet terecht.”

Verheugd zich op: “Van de veranda genieten die helemaal af is in hopelijk nog een goede nazomer.”

foto straatinterview Jack Verf  Wand

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief