Modernisering Timmerfabriek Oomkens

Modernisering Timmerfabriek Oomkens

De vernieuwing is mede mogelijk door de ruim 532.000 euro subsidie uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Timmerfabriek Oomkens in Middelstum gaat het proces voor het vervaardigen van houten kozijnen moderniseren, zodat er straks complete gevelelementen - afgelakt en met beglazing - kunnen worden geleverd. Oomkens, dat gaat samenwerken met een glasbedrijf in de regio, schuift daardoor op van timmerfabriek naar gevelproducent. Er komt 7 fte extra bij, bovenop het behoud van 19 bestaande fte. De vernieuwing is mede mogelijk door de ruim 532.000 euro subsidie uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Grote werkgever
Oomkens is sinds 1995 gevestigd in Middelstum, waar het een van de grootste werkgevers is. Het bedrijf produceert nu op traditionele wijze. Na de modernisering is Oomkens het eerste bedrijf in de regio dat machinaal houten deuren kan produceren en binnen dat proces de kozijnen ook kan beglazen. Voor klanten op de bouwplaats levert dat voordelen op: ze kunnen sneller werken en er is minder kans op schade en fouten.

Omscholing en vergroening
De huidige medewerkers worden omgeschoold tot operators, zodat zij straks het geavanceerde productiecentrum kunnen bedienen. De modernisering draagt ook bij aan de vergroening van het productieproces. Dit blijkt onder meer uit het aanzienlijk lagere energieverbruik van het nieuwe productieproces; dit neemt af met meer dan de helft.

Over de RIG
De doelstelling van de RIG is om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Voor de uitvoering van de RIG is in 2014 in totaal 40 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen, vanuit het Ruimtelijk Economisch Programma. De RIG maakt deel uit van het programma van de EBG en van het programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert namens de provincie de RIG uit.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.