MK Procoya buitendeur

MK Procoya buitendeur

Met de MK Procoya brengt MK Deuren een tricoya buitendeur op de markt met een reële waarde van 450 pascal wind- en waterdichtheid. 

Die bijzondere prestatie dankt de MK Procoya aan een inventieve enkelvoudige dichting en een integraal ontworpen onderdorpel. Arno Kooijman van MK Deuren: “Onderdorpel en dichting zijn eigen ontwikkelingen van ons bedrijf. We hebben de MK Procoya ontwikkeld vanuit twee vragen: waar kan je op gebied van de buitendeur nog een verschil maken? En waar zit de markt nou echt op te wachten?”

Uniek concept met uitzonderlijke prestaties

De MK Procoya is een voordeur uit hoogwaardig tricoya, opgebouwd uit hardhouten randhout, met een geïsoleerde kern en voorzien van een Medite Tricoya Extreme toplaag. Die maakt de buitendeur buitengewoon duurzaam en geeft hem een glad en strak oppervlak. Achter de MK Procoya steekt 40 jaar ervaring met R&D en productontwikkeling op deurengebied, vertelt Arno Kooijman van het nieuwe deurenbedrijf MK Deuren: “We hebben onze firma destijds gesticht vanuit de gedachte dat de markt behoefte heeft aan een nieuwe speler met innovatieve producten.”
De milieuvriendelijke MK Procoya is zo’n innovatief product. Arno Kooijman: “Er zijn natuurlijk meer tricoya buitendeuren verkrijgbaar. Andere aanbieders schermen met waardes van 600 pascal. Maar in een standaardkozijn is dat feitelijk niet haalbaar. Onze MK Procoya onderscheidt zich met een reële waarde van 450 pascal wind- en waterdichtheid. Dat is te danken aan de onderdorpel van de MK Procoya en aan het feit dat deze buitendeur toe kan met één enkele dichting voor deur en onderdorpel, in plaats van de twee dichtingen die bij andere aanbieders standaard is.”

Extreem duurzaam
MK Deuren heeft patent op de MK Procoya aangevraagd. Na de zomer komt de tricoya buitendeur op de markt. Arno Kooijman: “De MK Procoya is allround, geschikt voor zowel utiliteitsbouw als woningbouw en kan worden ingezet in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De deur is behalve dankzij de toplaag ook extreem duurzaam door een iets ander isolatiemateriaal dan gebruikelijk. De MK Procoya voldoet ook aan de passiefhuisnorm – met triple glas scoort de deur een U van 0,6. Dat maakt deze deur heel interessant voor onder andere woningcorporaties, die met hun woningvoorraad bijvoorbeeld van energie label B naar label A willen.”

Lage onderhoudskosten
De MK Procoya is in staat water op te nemen zonder dat het hout zwelt. Het hout is bovendien beter bestand tegen schimmels. Arno Kooijman: “Dat zorgt voor een ongeëvenaarde stabiliteit, een lange levensduur en een hoge duurzaamheid – en dus ook: lage onderhoudskosten.”
Dat alles bij een deur die in de montage veel verwerkingsgemak biedt, aldus Kooijman: “Je hebt bij deze deur minder handelingen, dankzij de integraal ontworpen onderdorpel en het kleinere aantal dichtingen. Plaatsen van de MK Procoya gaat gewoon vlotter dan de montage van een conventionele buitendeur.”

PKVW
Kooijman noemt de MK Procoya niet alleen interessant voor woningcorporaties. Ook de timmerindustrie, de groothandel, aannemers en vastgoedeigenaren hebben profijt van de eigenschappen van de tricoya buitendeur. Kooijman: ”De prestaties wat betreft de wind- en waterdichtheid zijn uniek. En de MK Procoya kan worden verzaagd, gecoat, geverfd, geschuurd, verlijmd en gefreesd.”
MK Deuren levert de tricoya buitendeur vanaf de zomer met verschillende glassoorten, desgewenst zelfs met veiligheidsglas. Kooijman: “Voor extra veiligheid adviseren wij inbraakwerende driepuntssluitingen. Ons veiligheidsbeslag heeft SKG** en kan gebruikt worden binnen het PKVW.”

Vooronderzoek
MK Deuren geeft zes jaar garantie op de MK Procoya. De innovatieve buitendeur heeft het FSC- en SKH-certificaat, kan in brandvertragende uitvoering geleverd worden, heeft KOMO-, GND- en het PKVW-certificaat.
En de kosten? Arno Kooijman: “Voordat we de MK Procoya ontwikkelden, deden we vooronderzoek bij corporaties, architecten en voorschrijvers. In feite hadden wij maar twee vragen: ben je gebaat bij een nieuwe, innovatieve deurenfabriek op de markt, en wil je een beter presterende deur voor minder geld? Op beide vragen luidde het antwoord nagenoeg unaniem ‘Ja’.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief