Minister Van der Steur reikt PKVW-prijzen uit.

Minister Van der Steur reikt PKVW-prijzen uit.

Op woensdag 14 september reikte minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur tijdens de CCV Veilig Wonen Dag 2016 de prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uit.

De prijzen voor de beste PKVW-bedrijven gingen naar Tegen Inbraak uit Den Haag, Van Rumpt Specialisten te Utrecht en Zone 3 uit Amsterdam. Het meest innovatieve PKVW-product 2016 is een combinatie van een raamsluiting en een forse kierstandhouder voor op ramen, namelijk de AXA Oyster van AXA Home Security.

Op dit moment zijn in totaal ruim 700.000 woningen in Nederland voorzien van het Politiekeurmerk. De aangesloten PKVW-bedrijven bezoeken jaarlijks tienduizenden woningen om bewoners van advies te voorzien en om veiligheidsmaatregelen te treffen om het aantal woninginbraken te verminderen. Minister Van der Steur: “Ten opzichte van vorig jaar is het aantal woninginbraken weer met 14 procent stevig gedaald. Zo’n grote afname is een mooie prestatie waarbij er goed wordt samengewerkt tussen onze publieke én private partners.” Volgens de minister toont deze afname aan dat deze publiek-private verbanden werken en tot nog betere resultaten kunnen leiden.

Winnaars PKVW-bedrijven
De jury, met vertegenwoordigers vanuit de overheid en het bedrijfsleven, boog zich vooraf over de inzendingen van de certificerende instellingen en de branches. Het certificaat voor het beste PKVW-bedrijf zonder personeel 2016 is uitgereikt aan Tegen Inbraak uit Den Haag. De jury vindt dat dit PKVW-bedrijf vakkundig is met een no-nonsens benadering. Ook geeft de eigenaar goede en aansprekende voorlichting over het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De gedeelde eerste plaats voor het beste PKVW-bedrijf met personeel 2016 is gegaan naar Van Rumpt Specialisten in Utrecht en Zone 3 uit Amsterdam. De jury vindt het een compliment waard dat Van Rumpt Specialisten naast hun dagelijkse werk actief is in de werkgroep PKVW-Beveiligingsrichtlijn en zich beschikbaar stelt voor media om zo grote groepen bewoners voor te lichten. De jury is ook erg te spreken over Zone 3 dat het beveiligingswerk met een maatschappelijke taak combineert. Daarbij blijft kennis van zaken hoog op de agenda staan.

Meest innovatieve PKVW-product
Het publiek had tijdens de Veilig Wonen Dag een stem in het bepalen van het meest innovatieve product. De winnaar van deze prijs is een combinatie van een raamsluiting en een forse kierstandhouder voor op ramen, namelijk de AXA Oyster van AXA Home Security. Alle winnaars ontvingen een prijs van € 750,-. Het gewonnen bedrag is bestemd voor de preventie van woninginbraken of het bevorderen van veiligheid. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.