Meerpuntssluitingen van BUVA

Meerpuntssluitingen van BUVA

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie springt in het oog door een uitmuntende vergrendeling en wind- en waterdichtheid en door zijn scherpe prijs. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

In nieuwe producten omzetten wat de markt verlangt, dat doet BUVA met de ActiveLock en de MultiFin. Beide meerpuntssluitingen zijn het resultaat van technische innovaties die de verwerking stroomlijnen en het bedieningsgemak optimaliseren. Als voorbeeld noemt Lead Accountmanager Tom Knijn van BUVA de twee extra nokken onder en boven in de automatische, krukbediende ActiveLock: “Die ronde nokken maken de ActiveLock in feite een vijfpuntssluiting, die de deur stevig in het kozijn fixeert. En zodra de deur in de sponning wordt geduwd, komen de slothaken dankzij een veersysteem en activeringsblokje krachtig en duidelijk waarneembaar naar buiten.”

Systeembouw met ActiveLock
Bouwer Arnold Hardeman heeft al volop ervaring met de ActiveLock. De eigenaar van bouwbedrijf Hardeman gebruikt de meerpuntssluiting in de kunststof kozijnen van de bedrijfshallen die hij produceert. Die in het werk gebouwde hallen bestaan steeds vaker uit grote en complexe prefab delen – een van de redenen voor Hardeman om de kunststof kozijnen in eigen beheer te gaan produceren, beglaasd, met hang- en sluitwerk en voorzien van stelkozijn en vensterbank. Kunststof kozijnen in eigen beheer produceren biedt meer flexibiliteit en zorgt voor flink kortere levertijden, stelt Hardeman: “Bovendien denken wij dat door optimalisaties in materiaalkeuzes en specificaties – bijvoorbeeld in de onderdorpels en acrylafwerking – een flinke kwaliteitsstap kunnen maken.”


ActiveLock - ronde nok


ActiveLock

BUVA PreSet
Die stap vooruit, die zet Hardeman mede dankzij de kunststof PreSet van BUVA. Met de PreSet heeft Hardeman één fabrikant, leverancier en garantiepartij voor al het hang- en sluitwerk én de BUVA IsoStone onderdorpels. In de PreSet voor Hardeman zitten behalve de onderdorpels onder meer BUVA’s meerpuntssluiting series 1660-1669 en ActiveLock, diverse deurscharnieren, -beslagen, -cilinders en briefkleppen. Voor de ramen gebruikt Hardeman het BUVA activPilot beslag en de afsluitbare raamkruk, waarvan BUVA een nieuw, gestroomlijnd model introduceert. Alle producten worden keurig afgemeten en gesorteerd geleverd. Hardeman: “Wij zijn heel blij met de samenwerking.”

Prijs is pluspunt
BUVA’s ActiveLock is SKG** gecertificeerd. BUVA biedt de nieuwe meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie aan in één lengtemaat en in doornmaten van 35, 40 en 45 millimeter. Tom Knijn: “De meerpuntssluiting is toepasbaar in vrijwel alle gangbare systeemhuizen. Met speciale aansluitstukken kun je de ActiveLock ook verwerken in hoge deuren.” Aan de voordeur wordt de ActiveLock bediend met een speciale kruk annex knop die men omhoog beweegt. Bijzonder noemt Tom Knijn ook de zeer gunstige prijsstelling van de ActiveLock vergeleken met andere automatensloten in de markt: “Dat is een belangrijk pluspunt in de projectenmarkt waarvoor we ActiveLock ontwikkelden.”

Afgeschuinde schoten
Ook de MultiFin onderscheidt zich door technische innovaties waar verwerkers en gebruikers wat aan hebben. Detmer Deddens, product manager bij BUVA, noemt als voorbeeld de slimme afgeschuinde schoten van de door BUVA in eigen beheer ontwikkelde meerpuntssluiting voor de houtindustrie: “Bij deuren die in het kozijn naar beneden zakken, komt de deur soms vast te zitten op de hakende schoten. Dat probleem is bij de MultiFin van tafel. Wij gaven de meerpuntssluiting tweezijdig afgeschuinde schoten die ervoor zorgen dat een deur altijd soepel opent en sluit.”


MultiFin - Dag- en nachtschoot in één

In een handomdraai
De MultiFin heeft een inlock vergrendeling van de dagschoot, die tegelijk nachtschoot is. De meerpuntssluiting is in een handomdraai links en rechts om te leggen, aldus Deddens: “De dagschoot is, net als in de ActiveLock, met een schroefje los te draaien en 180 graden te draaien – praktisch ook in het voorraadbeheer.”
BUVA levert de MultiFin in zestien varianten en de meerpuntssluiting is uitwisselbaar met BUVA’s 6000 en 7000 serie meerpuntssluitingen. Daardoor leent de MultiFin zich uitstekend voor renovatieprojecten; een nieuwe infrezing is niet nodig. BUVA’s meerpuntssluiting voor de houtindustrie is toepasbaar in de deurklassen 2 en 3, voldoet aan de inbraakwerendheidseisen van het Bouwbesluit (NEN 5096 weerstandsklasse 2) en aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Twee sluitkommen
Bij de MultiFin meerpuntssluiting levert BUVA de MidLine middensluitkom en de InLine+ bijzetsluitkom. Deddens: “Ze hebben dezelfde afmetingen, dus je hebt maar één freesmaat nodig. De Inline+ heeft een speciaal vormgegeven veer, zodat je niet hoeft na te stellen. De flexibele veer sluit een deur niet knellend af, wat beter is voor het bedieningsgemak van het slot. Bij kromtrekken hoef je alleen de Midline af te stellen.” De MidLine is 2 millimeter verstelbaar om een goede kaderdruk te realiseren. BUVA levert de middensluitkom met inloopplaten in meerdere maten. Dat maakt de Midline inzetbaar in kozijnen met sponningbreedten van 42, 51, 57, 67 en 72 millimeter. MidLine en InLine+ voldoen aan de inbraakwerendheidsklasse 2 (volgens NEN 5096).


MultiFin met bijbehorende MidLine en InLine+ sluitkommen

Voor meer informatie:
BUVA homecare systemen
Tel. +31(0)180 697500
info@buva.nl
www.buva.nl
 

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 6-2020

 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief