MACO toont tal van innovaties op HoutPro+

MACO toont tal van innovaties op HoutPro+

Benieuwd hoe de deur van de toekomst eruitziet? Op de HoutPro+ beurs in Den Bosch presenteert MACO een primeur.

Een deur waarvan het hang- en sluitwerk de vorm en de dimensies van de deur niet meer vastlegt of beperkt. Het is slechts één van de innovaties die MACO op de beurs laat zien – naast een nieuwe, inbraakwerende hefschuifpui met een waarde van maar liefst 600 Pascal en SKG*** MULTI POWER draaikiepbeslag dat probleemloos hogere gewichten draagt. En MACO toont meer in Den Bosch. 

De deur van de toekomst, bij MACO in Zelhem zijn ze er al heel ver mee. Murat Cümen, binnen MACO verantwoordelijk voor productmanagement innovatie en werkzaam als dataengineer, licht toe wat die futuristische MACO-deur nu allemaal al kan: “Grootste pluspunt van onze ‘deur van de toekomst’: hier zijn alle vormen en alle dimensies mogelijk. Design pur sang! Het door MACO nieuw ontwikkelde M-Lock hang- en sluitwerk voor de deur legt geen enkele beperking meer op. We herontwikkelden het slot tot een set losse, vrij op de deur te plaatsen vergrendelingen, die worden aangestuurd via bluetooth. Dat biedt alle vrijheid als het gaat om deurvormen en -dimensies.” 
MACO toont de innovatieve deur op de beurs in Den Bosch. En Floran Schurink, bij MACO verantwoordelijk voor de marketing, onderstreept dat dit geen conceptuele frivoliteit is: “Deze deur is nu nog in de pilotfase maar deze ontwikkeling zet zich door bij MACO. We laten de markt zien dat innovatie bij MACO top prioriteit is. We laten de producten niet op de tekentafel liggen, maar nemen onze klanten mee in onze toekomstplannen.”

600 Pascal
Wie op de HoutPro+ beurs in Den Bosch de MACO-stand bezoekt (standnummer 3100) kan daar ook de nieuwe hefschuifpui bewonderen die MACO ontwikkelde. Opvallendste kenmerk: de hefschuifpui scoort een wind- en waterdichtheid van maar liefst 600 Pascal. Dat betekent: optimaal comfort. Cümen: “In zijn algemeenheid wordt de hefschuifpui met argusogen geplaatst. Wij stellen: als je een hefschuifpui goed produceert en veredelt, dan kun je wel degelijk een uitstekend product realiseren. Uit die overtuiging is onze nieuwe hefschuifpui ontstaan, met nieuwe details die 600 Pascal haalbaar maken en het product ook nog eens inbraakwerend maken. In hout en kunststof beproefd. Met dit unieke MACO-product willen we de hefschuifpui opnieuw op een voetstuk zetten. Het geheim achter ons product laten we op de beurs zien.”

Innoveren voor de Nederlandse markt
De deur van de toekomst en de nieuwe MACO-hefschuifpui: ze illustreren dat innovatie en productontwikkeling voor MACO kernwaarden zijn. In Zelhem worden producten ontwikkeld die de Nederlandse markt vraagt, van ontwerp tot certificering. Cümen: “De producten die het moederbedrijf in Oostenrijk volgens de daar geldende hoge standaards produceert, passen we aan op de Nederlandse markt. Die markt wijkt internationaal af, bijvoorbeeld op gebied van veiligheid en BIM.”
MACO hanteert in Zelhem ook dataengineering, om klanten maatwerk te leveren. Cümen: “Daarmee vertalen we de wensen van de klanten in de aansturing van onze machines, zodat het maatwerk dat klanten verlangen ook daadwerkelijk wordt geproduceerd. Hiermee maken we de aansluiting tussen klant en MACO zo nauw mogelijk.”

Klanten zijn partners
Die klantgeoriënteerde werkwijze is deel van het MACO-DNA, stelt Schurink: “MACO is een familiebedrijf. Dat merk je in de omgang met elkaar binnen het bedrijf. We opereren menselijk en zakelijk, communicatief en competitief. Intern is de insteek: wie kan wat op welk niveau het beste? Extern geldt: onze klanten zijn onze partners. Daarmee werken we samen aan oplossingen.”
Op de HoutPro+ beurs kunnen bezoekers ook de glasvezeldorpels van MACO leren kennen. En het nieuwe elektronische bewakings- en beheersysteem mTronic. Murat Cümen: “Dit systeem kan detecteren én aansturen, een kwaliteitsslag op het gebied van inbraakwering. mtronic detecteert of een raam of deur goed dicht is, op slot is of op de ventilatiestand staat. En het is mogelijk om voorzieningen (openLife) aan te brengen, waarmee via een app individuele ramen en deuren worden aangestuurd in realtime.”
Ook te zien op de MACO-stand: het Z-TF-slot. Murat Cümen: “Dit slot is door ons ontwikkeld voor de Nederlandse markt. In de praktijk komen regelmatig kromme deuren voor; de Z-TF zorgt voor automatische sluitkracht en is navergrendelbaar, waardoor kromtrekken voorkomen wordt. Net als onze A-TS sloten, maar mechanisch zelfvergrendelend dankzij slimme modificaties in het systeem. Daarbij is ook het M-TS-slot ontwikkeld dat volledig motorisch ver- en ontgrendeld wordt. Dit platform komt eind 2017/begin 2018 op de markt, maar is al wel te zien op de beurs, als onderdeel van een systeem met onder andere een keypad.”
MACO laat met de stand op HoutPro+ zien dat innovatie belangrijk is op het gebied van Design, Veiligheid en Comfort. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief