Lange traditie van hoogwaardige innovaties

Lange traditie van hoogwaardige innovaties

Nieuwe schroeven van SPAX

 

Al meer dan vijftig jaar ontwikkelt SPAX innovatieve schroeven van hoge kwaliteit voor vakmensen in de bouw en de timmerindustrie. Dat zijn steevast producten met een uitmuntend verwerkingsgemak, die de flow in de productie borgen en naadloos aansluiten op de wensen van gebruikers. Recente noviteiten van SPAX zijn de nieuwe stelschroef met T-STAR plus bitopname en een nieuwe achterwandschroef met maximale grip en stootbestendigheid. Ook nieuw: een tijdbesparende corpusschroef en de SPAX universeel discuskop deeldraad. SPAX vulde bovendien zijn houtconstructieassortiment aan.

Een geringe splijtwerking, lage indraaiweerstand, solide koppen die niet afbreken; bij SPAX weten ze exact wat de markt van een schroef verlangt. SPAX maakt al ruim vijf decennia inventieve schroeven die de vakwereld vooruit helpen. Wat in 1967 begon met de introductie van de universele SPAX-schroef, groeide uit tot een stevige traditie van vernieuwing en innovatie. Het Duitse kwaliteitsbedrijf bedacht de SPAX-S met zijn golfprofiel, ontwikkelde daarna de 4CUT-punt en de gepatenteerde MULTI-kop, de T-STAR plus krachtaangrijping en de T-STAR plus BIT. Stuk voor stuk vondsten die de flow in de productie verbeteren en consistente kwaliteit borgen.

Nieuwe stelschroef
SPAX ontwikkelde recentelijk een nieuwe stelschroef. De platkop voorzien van T-STAR plus bitopname zorgt voor hoge houdkrachten en maakt vlak verzinken mogelijk, terwijl houdribben zorgen voor grip op de onderconstructie. Glijcoating en spoed van de SPAX-draad borgen snel indraaien met weinig kracht, terwijl 4CUT en golfprofiel zorgen voor een verminderde kans op splijten en reductie van het indraaimoment.

Achterwandschroef en corpusschroef
SPAX bedacht daarnaast een doorontwikkeling van de meubelschroef – met maximale grip en stootbestendigheid bij het bevestigen. De SPAX-achterwandschroef met T-STAR plus voor achterwandbevestigingen heeft een discuskop zonder lens, zodat de schroef niet uitsteekt. De grote schroefkop verhoogt de contactdruk en de schroef heeft een hogere uittrekweerstand dan een spijker. Voorboren? Onnodig!
Een nieuwe schroef om kasten aan elkaar te koppelen, ook die levert SPAX. Net als de achterwandschroef heeft de corpusschroef van SPAX een discuskop zonder lens en ook hier verhoogt de grote schroefkop de contactdruk. De corpusschroef levert verwerkers tijdbesparing op, want een contrahuls is niet vereist. De corpusschroef heeft een hoogwaardig vernikkeld oppervlak dat past bij de meeste deurscharnieren. De schachtlengten zijn afgestemd op de meest gangbare wanddikten (16 millimeter en 19 millimeter).

Kleine schroef, krachtige verbinding
Ook nieuw: de SPAX universeel discuskop deeldraad. Hiermee trekt men twee bouwelementen met grote kracht samen – en dankzij de geoptimaliseerde deeldraad volstaat een kortere uitvoering. SPAX ontwikkelde de nieuwe discuskopschroef voor toepassing in de hout- en interieurbouw. De schroef leent zich uitstekend voor schroefverbindingen van draag- en contralatten, houtbouwelementen en trappen, gevels en daken.

Assortimentsuitbreiding
SPAX brengt nieuwe discuskopschroeven, voldraadschroeven en rvs-schroeven op de markt met extra lengtes. Daarmee speelt het Duitse bedrijf in op het gebruik van smallere en hogere dwarsdoorsneden, dikkere bodembedekkingen en effectievere schroeven. SPAX-houtconstructieschroeven beschikken over dezelfde voordelen als alle andere SPAX-schroeven: de T-STAR plus aandrijving, de MULTI-kop, het golfprofiel, de 4CUT en de CUT-punt.

 

Van ABC naar SPAX
In 1823 ging ABC (Altenloh, Brinck & Co) als eerste bedrijf in Duitsland van start met het industrieel produceren van schroeven. En ook toen al zat innoveren en vernieuwen in het DNA van wat later SPAX zou worden – ABC ontwikkelde zich in korte tijd tot veelzijdig producent en leverancier van verbindingselementen van hoge kwaliteit. Belangrijk oogmerk van het bedrijf: het voortdurend verbeteren en rationaliseren van de producten en het productieproces. Dat mondde in 1967 uit in de presentatie van de universele SPAX-schroef.

Meer informatie:
SPAX International GmbH & Co. KG
Richard Hans, Tel. +31(0)6 109 286 26
richard.hans@spax.com
www.spax.com

Deze redactionele Close-Up staat in de Raam en Deur december editie 6-2020.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief