Kumij 60 jaar!

Kumij 60 jaar!

Groningen – Dinsdag 24 november 2015 bestaat Kumij precies 60 jaar, een prestatie wat in deze tijd uitsteekt. Het is precies 60 jaar geleden dat de heer Bel geïnspireerd raakt door het net uitgevonden Poly Vinyl Chloride (PVC) en een eigen fabriek start voor het warm walsen van PVC. Wat toentertijd nog werd verwerkt in buizen en badkuipen. Kumij heeft zijn naam gekregen door het afkorten van De Kunststoffen Maatschappij.

 

In de jaren ’80 werd Kumij gekocht door Ko Poppema, een Groningse bouwondernemer, die het roer omgooide van de productie van buizen en badkuipen naar de rol van toeleverancier voor de bouw. Kumij legde zich vanaf dat moment volledig toe op een nieuw vakmanschap: de assemblage van kunststof kozijnen.

In de afgelopen 60 jaar heeft Kumij zich van een beginnend kunststofverwerker ontwikkeld naar een organisatie die beschikt over een volledig en hoogwaardig kunststofpakket voor de zakelijke en particuliere afnemer in zowel woning- als utiliteitsbouw.  In 2004 werd Kumij toegevoegd aan de Rollecate Groep van Johan en Diederik Roo, waarbij de kunststof productie van Rollecate in Staphorst werd overgedragen naar Kumij in Groningen. Dit heeft in korte tijd de productie van Kumij verdubbeld.

De flexibele projectorganisatie, bestaande uit ruim 125 medewerkers, heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het leveren van maatwerk . Kumij kan met gepaste trotst stellen dat zij in de markt een eigen plaats heeft als innovatieve en toonaangevende producent van kunststof kozijnen!

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief