Klantspecifieke binnendeuren.

Klantspecifieke binnendeuren.

Digitaal aangestuurde productie bij Svedex.

 

Svedex levert afgelakte opdek- en stompe deuren van A-kwaliteit. Dankzij een volledig digitaal aangestuurde productie doet het bedrijf uit Varsseveld dat in mass-customization. De kracht van Svedex: klantspecifiek produceren in grote aantallen. Door de jaren heen leverde Svedex zijn klanten al meer dan 500.000 verschillende varianten binnendeuren. Ook uniek: elke Svedex binnendeur is afgelakt met Svedex Superlak®. De Superlak® is ongekend duurzaam, milieuvriendelijk en slijt- en krasvast.

Commercieel directeur Rob van Asperen omschrijft Svedex als een kwalitatief hoogwaardig productiebedrijf met A-kwaliteit binnendeuren. Circa 12 jaar geleden heeft Svedex zich volledig gefocust op de productie en doorontwikkeling van afgelakte Superlak® binnendeuren. Binnen dat assortiment is de keuzevrijheid voor klanten feitelijk oneindig. Svedex biedt een compleet en betaalbare assortiment in Superlak® lijndeuren en glas-/paneeldeuren.

Unieke innovatie: Superlak®
Svedex staat bekent om haar Superlak® binnendeuren. De duurzame laklaag is bijzonder slijt- en krasvast. En milieuvriendelijk, onderstreept Van Asperen: “In onze Superlak® zitten geen oplosmiddelen en geen water. Onze applicatietechniek, mede door een gietgordijn, is uniek. Binnen een seconde wordt de speciale lak in één keer uitgehard doordat kleine moleculen in de lak zich aaneenrijgen tot één geheel.”

Marktleider
De Superlak® maakt de binnendeuren van Svedex uitermate geschikt voor projecten in zowel de nieuwbouw- als de vervangings – en onderhoudsmarkt. Via de dealers vinden de Svedex binnendeuren hun weg naar woningbouwverenigingen, aannemers en ZZP-ers. Svedex is op gebied van binnendeuren de absolute marktleider voor wat betreft distributie via de handel.

De betaalbare afgelakte stijldeur
Svedex binnendeuren wil iedere woning van Nederland verfraaien met Superlak® afgelakte stijldeuren. Rob van Asperen: “De trend in Nederland is om de gehele woning te voorzien van stijldeuren die op elkaar zijn afgestemd. Svedex biedt glas-/paneeldeuren in combinatie met bijpassende lijndeuren.”
Dit kan zowel in stompe- als opdekuitvoering, voor zowel de nieuwbouw- als de vervangingsmarkt. De stompe afgelakte stijldeuren kunnen op maat besteld worden, afgestemd op het bestaande stompe kozijn in de woning.

Medewerkers zijn 'kleine ondernemers'
Svedex produceert zijn binnendeuren-op-maat in Nederland. De levertijden zijn kort en de leverbetrouwbaarheid ligt boven de 99 procent. Van Asperen: “Wij zijn een familiebedrijf dat volledig plat georganiseerd is. Onze medewerkers opereren als ‘kleine ondernemers’: zij denken mee als het gaat om de mogelijkheden en de kansen van ons bedrijf. Mede door die organisatiestructuur is de betrokkenheid groot en hebben wij het volste vertrouwen te kunnen blijven investeren in de modernste productiemiddelen.”

Toekomst
Als ondersteuning voor de dealers blijft Svedex investeren in digitale hulpmiddelen, bijvoorbeeld om het bestelproces nog verder te verbeteren of om het zelf opvragen van levertijden mogelijk te maken. Rob van Asperen: ”Ondanks dat de levels nu al erg hoog zijn, blijven we ook de servicelevels verbeteren. Dan moeten onze klanten denken aan logistieke processen, showroominvullingen en leverbetrouwbaarheid. Wij willen als bedrijf de absolute topleverancier zijn, blijven ons assortiment ontwikkelen en gaan mee met de trends.”

Lijndeuren 
Het designaspect is belangrijk voor Svedex. De lijndeur van het bedrijf demonstreert dat. Svedex levert de industrieel vervaardigde deur met een in het vlak gefreesd lijnenpatroon vanouds met de keuze uit vier verschillende lijnvariaties. “In combinatie met de Svedex glaspaneeldeuren, zorgen de lijndeuren van Svedex voor een eenduidige uitstraling in interieurs”, aldus Rob van Asperen.

‘Black on White’
Afgelopen januari lanceerde Svedex een aantal noviteiten rond het thema ‘Black on White’. Van Asperen: “Dit omvat verschillende noviteiten zoals nieuwe zwarte deurklinken en zwarte glaslatten, naast de al bestaande witte glaslatten. Svedex gaat hierin mee met de trend en creëert karakter in interieurs, door contrasten met zwarte accenten.”

Beeld: Svedex

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 5-2018.

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief