Innovatieve oplossingen en moderne designs

Innovatieve oplossingen en moderne designs

Van 17 tot 22 april vindt BAU 2023 in München, de belangrijkste internationale beurs voor de bouwsector, weer plaats.

HOPPE is aanwezig in hal B4, stand 339 en presenteert een reeks nieuwe producten en innovatieve oplossingen op het gebied van design, montagetechniek en Smart Home. Bijzonder opvallend is de eRaamgreep ConnectSense, die niet alleen de raamstatus opvraagt, maar ook inbraakpogingen herkent en aan de Smart Home-centrale meldt. Op het gebied van design presenteren wij onze nieuwe Kompakt raamgreep, die zonder rozet verkrijgbaar is. De raamgreep wordt op een onderconstructie gestoken en dekt deze volledig af.  Met de montagetechniek SnelstiftPlus voor standaardrozetten laat HOPPE zien hoe de greep- en sleutelrozetten schroefloos en snel gemonteerd kunnen worden. Bovendien kunnen bezoekers een eerste blik werpen op een nieuwe Secustik®-oplossing van HOPPE.

eRaamgreep ConnectSense – houdt het raam in het zicht
Wie een Smart Home inricht, wil het wonen comfortabeler maken, energie besparen en veiliger leven. Met de eRaamgreep ConnectSense biedt HOPPE de juiste oplossing voor het betrouwbaar bewaken van de raamtoestanden. Hij herkent inbraakpogingen aan het raam en meldt deze aan de Smart Home-centrale. Bovendien wordt zowel de stand van de greep (gesloten, gekanteld, geopend) als de stand van de venstervleugel (gesloten, geopend) herkend en gemeld. Zo kunnen ook met de eRaamgreep ConnectSense scenario's worden gedefinieerd die voor meer energie-efficiëntie en comfort zorgen. Als het raam wordt geopend om te ventileren, kunnen bijvoorbeeld de verwarming of de airconditioning automatisch worden uitgeschakeld. Voor de radiografische overdracht wordt het standaard radioprotocol Z-Wave Plus gebruikt. De eRaamgreep ConnectSense is verkrijgbaar in de tijdloze hoekvorm Amsterdam. Naast de klassieke kleuren mat-rvs en verkeerswit is ook de trendkleur matzwart verkrijgbaar.

eDeurbeslag FingerScan – vinger in plaats van sleutel
HOPPE presenteert de nieuwe generatie van zijn eDeurbeslag FingerScan: de vingerscanmodules zijn nu afkomstig van de fabrikant ekey biometric systems. Net als voorheen is de scanmodule ergonomisch zinvol direct in het buitendeurbeslag geïntegreerd. "Ontgrendelen" en openen van de voordeur kunnen zo – in tegenstelling tot het bedienen van scannervelden naast de toegangsdeur – in één handbeweging worden uitgevoerd door een vinger op de sensor van de scanmodule te leggen. Er is geen sleutel, sleutelkaart of cijfercode nodig voor de toegang – verlies, vergeten of misbruik zijn uitgesloten. Het instellen van de gebruikersprofielen gebeurt via een smartphone met de ekey bionyx app. Hiermee kunnen gebruikersprofielen eenvoudig worden beheerd en zijn extra functies beschikbaar, zoals het ontvangen van toegangsmeldingen of het op afstand openen van de deur als u onderweg bent. Het eDeurbeslag FingerScan is verkrijgbaar in talrijke nieuwe modellen, passend bij de actuele designtrends in de oppervlakken mat-rvs en matzwart.

HOPPE Kompakt raamgreep – gereduceerd design zonder rozet
Strak design en sobere elegantie staan vaak centraal in moderne interieurstijlen. Passend daarbij biedt HOPPE met de nieuwe Kompakt raamgreep een discrete vormgeving die geen rozet nodig heeft. Een minimalistisch design dat trendy is en goed bij veel woonconcepten past. De HOPPE Kompakt raamgreep wordt op een onderconstructie gestoken, dekt deze volledig af en de greep ligt direct tegen het raamprofiel aan. De viervoudige schroefbevestiging van de onderconstructie garandeert een stabiele bevestiging op raamprofielen van alle materialen, zowel aluminium als hout en kunststof. De nieuwe techniek is verkrijgbaar in de aluminiumseries Austin, Hamburg en Toulon, telkens in de standaarduitvoering en in de afsluitbare variant. U kunt momenteel kiezen uit de oppervlakken zilverkleurig (F1), bronskleurig (F4), staalkleurig (F9) en de trendkleuren matzwart (F9714M) en verkeerswit (F9016).

Handgrepen met hoekige vormen – Austin, Miami en Toulon
Strakke lijnen, elegant design en hoekige vormen: hoekige handvatten zijn trendy en ideaal voor modern ingerichte ruimtes. HOPPE presenteert op de beurs BAU de greep series Austin, Toulon en Miami. De handgrepen van de serie Austin zijn consequent lineair vormgegeven en passen goed bij strakke designs en structuren. De hoekige vorm van de bovenkant van de Toulon-serie staat in contrast met de greep uitsparingen aan de binnenkant van de handgreep, die voor een aangenaam gevoel bij het vasthouden zorgen. Beide series zijn verkrijgbaar als productfamilie. De grote handgreep Miami is ontworpen voor kamerhoge deuren en neemt de veranderde dimensies tussen deur en ruimte op. Er is een reeks aantrekkelijke oppervlakken beschikbaar voor de series, waaronder de trendkleur matzwart.

SnelstiftPlus – nu ook voor standaardrozetten
De beproefde schroefloze steekverbinding SnelstiftPlus is nu ook verkrijgbaar voor garnituren met standaardrozetten. Daarmee biedt HOPPE een beslissend montagevoordeel: de greep- en sleutelrozetten van de aluminiumseries Hamburg, Luxemburg en Verona kunnen schroefloos en snel worden gemonteerd. Op de voorbereide deur worden zowel de rozetten met steunnokken als de deurkrukken gewoon in elkaar gestoken. De doorlopende steunnokken van de greep- en sleutelrozetten bestaan elk uit een stift en een huls van glasvezelversterkte kunststof. Door ze in elkaar te schuiven ontstaat een spelingsvrije en stabiele bevestiging. Er is geen bijzondere voorbereiding van de deur nodig. Alleen voor de doorlopende steunnokken van de rozetten zijn twee geleid boringen (Ø 7 mm) nodig.
Om de rozetten weer van elkaar te kunnen losmaken, is een demontagehulp bijgevoegd. Deze wordt in de greep- of sleutelrozet gestoken en 45 graden gedraaid. Door krachtig te trekken, wordt de steekverbinding losgemaakt en worden de beide rozetten van elkaar gescheiden.

De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 2.700 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland. Het wordt geleid door Wolf Hoppe en Christoph Hoppe in de tweede generatie. Christian Hoppe, de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie, is nu actief in de leiding van het bedrijf.

HOPPE AG
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-0
info.de@hoppe.com
www.hoppe.com

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.