Inbrekers maken geen kans met nieuwe inbraakwerende deurnaald ‘007’

Inbrekers maken geen kans met nieuwe inbraakwerende deurnaald ‘007’

Alprokon komt met een nieuw type deurnaald onder de naam ‘007’. De 007-deurnaald zit bevestigd tussen dubbele deuren en is speciaal ontwikkeld om inbrekers zo lang mogelijk bij het slot vandaan te houden. Nieuw aan de 007-deurnaald is dat de aluminium ‘afdekflens’ is voorzien van heuse kreukelzones. Ook zijn er  speciale 007 modellen in het Alprokon programma opgenomen die geschikt zijn voor deuren met een rubber kaderprofilering. Door deze kreukelzones houdt de 007-deurnaald inbrekers voor meer dan 15 minuten buiten de deur, zonder deurnaald bedraagt deze tijd minimaal 3 minuten. De sluitnaad die tussen dubbele deuren zit, moet zo lang mogelijk onbereikbaar blijven voor de inbreker die de slotschoten wil forceren om zo toegang te krijgen tot de “buit”.

Extra barrière
Door de sluitnaad met een aluminium afdekflens met kreukelzones af te dekken, ontstaat een extra barrière. Tijdens een inbraakpoging moet eerst de aluminium afdekflens in opvolgende fases worden opengebogen, voordat de sluitpunten bereikbaar zijn. Dekt men de sluitnaad af met hout, dan is de inbraakwerende bijdrage hiervan minimaal. De houten aanslaglat breekt in korte tijd van de deur af. Een ander voordeel van aluminium is dat dit, in tegenstelling tot hout, nagenoeg onderhoudsvrij en aanzienlijk minder gevoelig is voor beschadigen. Ook het functioneren van de deur en de meerpuntssluiting is vele malen stabieler. De 007-deurnaald zorgt ervoor dat de deur tot wel 40% minder kromtrekt (getest met vormstabiliteitsproef).

Werking kreukelzones 007-deurnaald afdekflens
Door de afdekflens van de 007-deurnaald inventief op te bouwen en op specifieke punten te voorzien van buiglijnen (3x), ontstaat tijdens een inbraakpoging een (van te voren bedacht) kreukelpatroon. De 007-deurnaald afdekflens “absorbeert” de breekkrachten. Henk van Herpen van Alprokon: “Heeft de inbreker de aanval ingezet, dan begint het kreukelen. Het ombuigen gaat gepaard met veel krachtsinspanning en lawaai. Er is geen ontkomen aan. Als de eerste kreukelzone is omgebogen, is de inbreker nog geen stap verder. Een “tweede” deurnaald blokkeert de doorgang. Stap één herhaalt zich, net zo lang totdat alle kreukelzones zijn overwonnen. Na dit tijdrovende proces, zitten de onverwoestbare haakschoten nog steeds veilig opgesloten in het kokerprofiel, dat gemonteerd zit op de “vaste” deur. De inbreker maakt geen schijn van kans en is hoogstwaarschijnlijk allang afgetaaid. Missie geslaagd.”

007-deurnaalden: Meer dan 15 minuten (SKG**)
Om te bepalen hoe inbraakwerend de 007-deurnaalden zijn is er bij een erkend laboratorium (SKG-IKOB), met succes, een inbraakproef uitgevoerd. Hierbij werd een resultaat behaald van ten minste 15 minuten. Tijdens de duur van de maximale testtijd kon de constructie niet worden geopend. De 007-deurnaalden zijn goedgekeurd volgens NEN 5096 (conform NEN-EN 1627) weerstandklasse 2/ RC 2, SKG** en weerstandklasse 3/ RC 3, SKG*** bij een deur van 54 mm én Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zelfs over de inloopopeningen voor de haakschoten is nagedacht­­
Volgens Van Herpen schuilt er meer achter een deurnaald dan het oog doet vermoeden. De naald bestaat niet alleen uit een inbraakwerende afdekflens, maar is ook voorzien van een geïntegreerde Nemef-meerpuntssluiting met drie oersterke haakschoten. “Deze schoten ‘draaien zich uit’ vanuit de actieve deur, in brede, taps toelopende inloopopeningen in de passieve deur. Deze openingen zijn zo ontworpen dat nastelbaarheid niet nodig is. Tijdens het op slot draaien, begeleiden de inloopopeningen de haakschoten en het deurblad ongemerkt in de gewenste positie ten opzichte van het kozijn. Dit is positief voor de lucht- en waterdichtheid van de deuren, maar ‘corrigeert’ ook eventueel vervormingsgedrag van de houten deurbladen”, aldus Van Herpen.

Niet voorkomen, wel trotseren
Een poging tot inbraak is helaas niet te voorkomen, maar een kans tot binnendringen is véle malen kleiner met de 007-deurnaald. Uit onderzoek blijkt dat de kans op woninginbraak met maar liefst 90 procent afneemt, wanneer gebruik wordt gemaakt van drie minuten inbraakwerend hang- en sluitwerk. Een ‘aanval’ ruim 15 minuten trotseren, zal inbrekers helemaal doen aftaaien. Precies het doel dat de 007-deurnaald voor ogen heeft. Van Herpen: “De 007-deurnaald is net als een geheim agent voorzien van vele gadgets. De inbreker maakt geen schijn van kans en zal waarschijnlijk snel aftaaien.’’

Alprokon Aluminium is producent van oplossingen in aluminium, deurnaaldprofielen, dakrandafwerkingsprofielen en dakrandbeveiligingssystemen. Het deurnaaldprofielsysteem verzorgt de afdichting tussen dubbele houten deurbladen, waarbij de deurnaalden de kopse kanten van de deurbladen omvatten. Deurnaalden worden niet alleen toegepast om een aanslag tussen de dubbele deuren te vormen, maar dragen ook specifieke eigenschappen in zich. Zo zijn er deurnaalden die inbraak-, brand-, rook- of geluidswerend zijn. Ook levert Alprokon systemen die specifiek geschikt zijn voor situaties die moeten voldoen aan vlucht- en/of panieknormering. Alle producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Innovatie, kwaliteit en service staan daarbij hoog in het vaandel. De verkoop van de deurnaaldprofielen geschiedt via de ijzerwarenvakhandel.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief