Houtrotvuller voor doe-het-zelfmarkt

Houtrotvuller voor doe-het-zelfmarkt

Repair Care Home lanceert EAZYFIX® voor doe-het-zelver. “Eerste kwalitatief goede houtrotvuller voor doe-het-zelfmarkt”

Bekijk ook...

Als het om houtreparatie gaat, wordt de doe-het-zelfmarkt al sinds jaar en dag gedomineerd door één of hooguit enkele merken. Maar die tijd is voorbij. Althans, als het aan Repair Care Home ligt. Dit dochterbedrijf van Repair Care, producent van houtreparatie-epoxy’s voor de professionele markt, lanceert met EAZYFIX® een nieuwe productlijn speciaal voor de doe-het-zelver. 
“Op het gebied van houtreparatie heeft de doe-het-zelver nooit echt goede producten tot zijn beschikking gehad”, stelt Robert-Jan Corporaal, algemeen directeur van Repair Care Home. “Bij Repair Care, ons moederbedrijf, was dat natuurlijk bekend. Maar daar ligt de focus nu eenmaal niet op de particuliere markt. Met de oprichting van Repair Care Home zijn er mogelijkheden ontstaan om ook de doe-het-zelver een kwalitatief goede houtrotvuller te bieden.”

Gebruiksgemak voorop
De producten van EAZYFIX® onderscheiden zich van andere houtrotvullers op de doe-het-zelfmarkt door de erg goede verwerkbaarheid van het product en de duurzaamheid van de reparatie. Tegelijkertijd is de samenstelling duidelijk anders dan die van Repair Care voor professionals. “Onderzoek wijst uit dat de doe-het-zelver vooral gaat voor gebruiksgemak”, legt Robert-Jan Corporaal uit. “Vanuit die basis is EAZYFIX® ontwikkeld; deze producten zijn zelfs makkelijk te verwerken voor mensen die weinig ervaring hebben met houtreparatie. Er is een optimale balans gecreëerd tussen duurzaamheid en kwaliteit aan de ene kant, en gebruiksgemak aan de andere. Zo overtreffen de EAZYFIX®-producten op alle fronten de andere houtreparatieoplossingen die er voor de particulier op de markt zijn.”

Particulieren wakker schudden
Repair Care Home wil de particuliere markt veroveren en kijkt daarbij ook over de landsgrenzen heen. “Meer dan 50% van de woningen in Nederland, Duitsland en Engeland is particulier bezit”, aldus Robert-Jan Corporaal. “Het overgrote deel van die huiseigenaren denkt bij schade aan kozijnen gelijk aan vervanging, terwijl reparatie in de meeste gevallen een betere keuze is. Wij zien het als onze missie om die groep wakker te schudden en te laten zien hoeveel voordelen reparatie heeft ten opzichte van vervanging.” De groep mensen die wél al kiest voor reparatie, heeft volgens Robert-Jan Corporaal altijd gewerkt met producten die kwalitatief ontoereikend en bovendien moeilijk te verwerken zijn. “Die doe-het-zelvers willen wij laten zien dat het ook anders kan.” 

Online verkrijgbaar
Het assortiment van EAZYFIX® omvat naast houtrotvullers ook andere producten, zoals plamuur, houtversterker (vaak ook houtrotimpregneer of ten onrechte houtrotstop genoemd), mengmessen, een doseerpistool en reinigingsdoekjes. En niet te vergeten: een starterskit. De producten zijn op dit moment nog alleen online verkrijgbaar, onder meer via de eigen portal: www.eazy-fix.com. Naast een webshop zijn hier klusvideo’s en praktische tips voor houtrotreparatie te vinden. Houtrotreparatie toch liever uitbesteden? Ook dat kan via de website. De portal leidt mensen in een paar klikken naar Repair Care-gecertificeerde houtreparatiespecialisten. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, stelt Robert-Jan Corporaal. “Je hebt simpelweg twee typen huiseigenaren: de doe-het-zelvers en de uitbesteders. Niet-klussers zullen door onze producten niet in klussers veranderen en andersom geldt hetzelfde. Met ons online platform helpen we beide doelgroepen vooruit.”

Groei in online én offline verkoop
De ambities van Repair Care Home liegen er niet om. Onlangs zijn de online platforms voor de Duitse en Engelse markt gelanceerd. “De online verkoop loopt goed”, zegt Robert-Jan Corporaal opgetogen. “We investeren stevig in online marketing en we merken dat consumenten de kwaliteit van ons product waarderen.” De volgende stap is een logische: uitbreiding naar de doe-het-zelfmarkt. “De eerste gesprekken hierover zijn al gevoerd. In september worden de eerste bouwmarkten ingericht met onze producten. Nog even en de doe-het-zelver kan niet meer om EAZYFIX® heen.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief