Grote brand in Hardinxveldse deurenfabriek

Grote brand in Hardinxveldse deurenfabriek

De hulpdiensten rukten donderdagavond massaal uit voor een zeer grote brand in een deurenfabriek in Hardinxveld-Giessendam.

Meerdere brandweerkorpsen kwamen ter plaatse voor de brand in deurenfabriek Van der Plas op het industrieterrein langs de Peulenlaan van het dorp, aan de Handelsstraat. Voor de zekerheid werd een nabijgelegen tankstation afgezet door de brandweer.

Korte tijd sloegen de vlammen uit het dak, maar al snel was van buitenaf weinig meer te zien van de brand. Ondanks dat trok het incident toch vele toeschouwers. Binnen het pand was er nog wél een hoop gaande. Brandweermannen moesten delen van het pand slopen, om zo meer zicht te kunnen krijgen op de brand en die te kunnen blussen.

Spuitcabine
De brand bleek te woeden in de spuitcabine van het pand, liet de brandweer weten. Het pand moest worden geventileerd zodat hulpverleners weer zicht kregen binnen. Er werd ook een hoogwerker ingezet voor de bluswerkzaamheden. Brandweerlieden gingen op verschillende plekken het gebouw in om te blussen.

Het vuur werd rond kwart voor zeven ‘s avonds ‘opgeschaald’ tot een zeer grote brand. Mensen die last hadden van de rook, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Zo’n anderhalf uur later was het onder controle.

Wat de brand heeft veroorzaakt, viel gisteravond nog niet te zeggen, meldt een woordvoerder van de brandweer. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief