De nationale inbraakpreventie weken

De nationale inbraakpreventie weken

Meer aandacht voor inbraakpreventie, dat is waar de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken voor staat. Hoewel het aantal inbraken de laatste jaren sterk is gedaald, is elke inbraak er nog steeds een te veel.

 

Een inbraak heeft vaak een enorme impact op de slachtoffers. Een onveilig gevoel in je eigen huis, slecht kunnen slapen, concentratieproblemen, boosheid en irritatie. De gevolgen van een inbraak zijn groot. De stichting wil mensen meer bewust maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen op gebied van inbraakpreventie in en rond hun huis.

Huurders geven zichzelf een 7,7 voor veiligheidsgevoel tegen 8,3 bij kopers.

29% van de huurwoningen heeft een goed slot op de voordeur tegen 38% van de koopwoningen

43% van de huurwoningen heeft een zeer zwak slot op de achterdeur tegen 33% van de koopwoningen

€ 2.650,- is de gemiddelde materiële schade bij een inbraak. De verzekering vergoedt doorgaans slechts € 1.200,-

Een inbreker heeft gemiddeld 30 seconden nodig om binnen te komen en 5 minuten om de wonig te doorzoeken.

46% van de mensen heeft een "verdedigingsmiddel" in huis voor het geval ze een inbreker tegen het lijf lopen. Dat varieert van een honkbalknuppel (25%) tot een vuurwapen (2,3%!)

Gemiddeld geeft een consument na een inbraak € 613,- uit voor inbraakwerende voorzieningen. Dat bedrag ligt beduidend lager indien er geen sprake is van inbraak!

60% van de inbraken gebeurt via de achterdeur. Slechts 16% van de mensen heeft een goed slot op de achterdeur. In 54% van de gevallen is er sprake van hang- en sluitwerk dat relatief makkelijk te openen is. De inbreker staat redelijk onbespied en kan rustig zijn werk doen in slechts 2 minuten is hij binnen.

Het onderzoek toont aan dat er op het gebied van inbraakwerendheid nog wel een slag te winnen is. Voor de branche ligt daar een mooie taak om die consument te informeren en adviseren. Bijkomend voordeel is dat de omzet voor het grijpen ligt zo lijkt het.

Bron onderzoeksresultaten: stichting NIPW www.stichtingnipw.nl 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Inschrijven nieuwsbrief