BlueSmart van BUVA

BlueSmart van BUVA

beproefd digitaal toegangsbeheer
Flexibel, gebruiksvriendelijk en veilig

Met blueSmart levert BUVA een flexibel en gebruiksvriendelijk toegangsbeheersysteem voor bedrijven en instellingen. Basis van blueSmart zijn de elektromechanische cilinder en de digitale sleutel, via een opwaardeerpunt gekoppeld aan een centrale server. Nieuw is blueCompact, voor slimme woningen en kleinere bedrijven. BlueCompact is te programmeren via een app op de smartphone.

Accountmanager acquisitie René Kop van BUVA noemt blueSmart een beproefd componentsysteem in het totale toegangsbeheerpakket van BUVA: “Wij waren er vroeg bij, met elektronisch toegangsbeheer. De basis van blueSmart gaat 18 jaar terug. Het systeem is continu doorontwikkeld, op het gebied van de transponder- en chiptechnologie, de beheersoftware, beslag en kaartlezers. En: wij leveren niet alleen blueSmart als digitaal toegangssysteem, maar desgewenst ook alle binnendeuren met het hang- en sluitwerk – de twee specialismen waarin ons bedrijf al 75 jaar zijn roots heeft.” Bij dat totaalpakket horen ook montage en implementatie van blueSmart door de monteurs en projectbegeleiders van BUVA. Het bedrijf uit Barendrecht verzorgt daarnaast scholing voor beheerders. René Kop: “Het beheer van blueSmart is geen rocketscience, maar we laten graag een keer zien hoe het werkt. Desgevraagd kijken we op afstand mee, en we bieden een contract waarmee 24/7 service verleend kan worden.”

––––––––––––––––––

BlueSmart: hoe werkt het?
Gebruikers van blueSmart openen en sluiten deuren met een sleutel voorzien van een high performance chip. Een beheerder verleent deze gebruikers vanaf zijn pc via een opwaardeerpunt individuele toegangsrechten, als gebruikersdagprofiel. Die toegangsrechten halen gebruikers met hun sleutel op bij dat opwaardeerpunt, bijvoorbeeld aan het begin van de werkdag. Binnen blueSmart zijn alle digitale sleutels ook informatiedrager voor het hele toegangsbeheersysteem. Iedere keer dat een gebruiker zijn digitale sleutel benut, schrijft hij alle actuele data over toegangsrechten (autorisaties, blokkeringen, tijdslimieten) over naar de blueSmartcilinder. Zo worden actuele toegangsrechten draadloos en decentraal verspreid over alle sleutels en deuren binnen een blueSmartsysteem.

––––––––––––––––––

Implementeren in een handomdraai
BlueSmart is een offline systeem, met alle voordelen van dien: eenvoudig te implementeren in (bestaande) gebouwen en flexibel te beheren. René Kop: “Onze cilinder past in de sparing van een europrofielcilinder en kan in bestaande gebouwen in een handomdraai worden uitgewisseld door de elektronische cilinder.” De elektromechanische BUVA-cilinder is bovendien vlakliggend, vandaalbestendig en klasse 3 inbraakwerend.

Gegarandeerd grip
De bandbreedte voor gebruik van blueSmart is groot, onderstreept Kop: “BlueSmart kan worden ingezet op elke denkbare deur – binnen, buiten, vluchtdeur, hoogfrequent gebruikte deur – en in elke bedrijfssituatie, van kleinschalig tot groot en complex. Het systeem is bij alle schaalgroottes flexibel en gebruiksvriendelijk en garandeert grip op je toegangsbeheer – of het nou gaat om een kantoor- of bedrijfsomgeving, ziekenhuizen, wooncomplexen of studentenhuisvesting.” BlueSmart kan ook als online systeem worden uitgevoerd.

Veilig dankzij encryptie
Ieder blueSmartsysteem wordt individueel ingericht en heeft een veiligheidscertificaat. Dat maatwerk maakt blueSmart extra veilig, aldus Kop: “Wij snijden blueSmart voor elke toepassing op maat – inclusief de hightech 365 bits encrypted beveiliging. Die is voor elk blueSmartsysteem uniek. Dat biedt zekerheid voor beheerders en gebruikers.”

––––––––––––––––––

Makkelijk mutaties managen
BUVA realiseerde al tientallen projecten met blueSmart. René Kop van BUVA illustreert de voordelen van BUVA’s toegangsbeheersysteem met een recent opgeleverd project: “Sinds een maand gebruikt winkelcentrum De Munt in Weert blueSmart. De beheerder had veel te stellen met mutaties in het winkelmedewerkersbestand. De Munt gebruikte gecertificeerde mechanische sleutels, maar toch: het ontbrak aan overzicht. Sleutels werden niet teruggegeven of raakten zoek. Met blueSmart heeft de beheerder nu een flexibel systeem waarmee al die personeelswisselingen – en alle sleutels die daaraan vasthangen – met de software flexibel en makkelijk te managen zijn. Wie op welk tijdstip toegang tot welke deuren heeft, is nu klip en klaar; er is weer overzicht. Zo verdient het systeem zichzelf terug.”

––––––––––––––––––

Autoriseren op afstand
BlueSmart biedt ook de mogelijkheid om sleutels op afstand te autoriseren. Kop: “Je kunt als beheerder vanuit de software een autorisatie versturen naar de smartphone van een sleuteleigenaar. Die autorisatie wordt via bluetooth op de sleutel gezet. Dat is handig voor mensen die op pad zijn en geen eigenaar zijn van de gebouwen of installaties die ze betreden. Denk aan beheerders van windparken, aan servicemonteurs, makelaars en gebouwbeheerders. Zij hoeven met deze functie van blueSmart nergens meer een fysieke sleutel op te halen. Dat bespaart veel tijd en is enorm gebruiksvriendelijk.”

––––––––––––––––––

blueCompact
Laatste innovatie binnen blueSmart: blueCompact. René Kop: “Deze versie van blueSmart is nog laagdrempeliger. De aanschaf van software is niet nodig; het beheer doe je via een app op je smartphone. Met blueCompact kun je tot 25 cilinders beheren en 99 gebruikers faciliteren. Dat maakt blueCompact geschikt voor bijvoorbeeld de bovenkant van de woningmarkt en kleinere bedrijfsomgevingen. Autoriseren en uitlezen doe je met blueCompact aan de deur.”

   

––––––––––––––––––

Voor meer informatie:
BUVA homecare systemen
Tel. +31 (0)180 697500
info@buva.nl
www.buva.nl

––––––––––––––––––

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 1-februari 2021.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief