Balkonbeglazing en de VvE

Balkonbeglazing en de VvE

Voor balkonbeglazing is goedkeuring van de VvE vereist. In een goede setting waarin het bestuur van het appartement het gezamenlijke belang van de bewoners nastreeft en bewoners hier eveneens van doordrongen zijn, loopt besluitvorming rondom dit onderwerp vaak soepel. In veel gevallen kiezen meerdere bewoners samen voor de aanschaf, waardoor de prijs per balkon omlaag gaat. Maar er zijn ook voorbeelden van stroperige processen, heftige weerstand en ondemocratische besluitvorming.

We zouden zomaar een greep uit een doosje met de meest onwaarschijnlijke anekdotes kunnen doen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik al aardig ver was met deze blog en het beschrijven van allerlei situaties waarin bewoners en besturen elkaar dwars lagen om balkonbeglazing te blokkeren. Ik merkte echter dat ik daar niet echt energie van kreeg. En dat terwijl we bij Metalura ‘meer ruimte’ promoten. Een beleving die haaks staat op benauwdheid en bekrompenheid.

Daar is namelijk vaak sprake van in genoemde gevallen: bewoners die elkaar iets niet gunnen, die niet in staat zijn om uit een gezamenlijk belang te denken. Ik chargeer nu even, maar er zijn mensen waarvan je je in alle eerlijkheid afvraagt waarom ze ooit in een appartement zijn gaan wonen. Dergelijke mensen horen de wind altijd waaien, maar hebben er zelf nooit last van. Zij zitten haast dagelijks in een klapstoel voor het appartement om te waken over de uitstraling en de symmetrie van het gebouw. Zij hebben wekelijks nachtmerries waarin balkons bezwijken onder de last van de glazen panelen, of een constructeur dat nu ontkent of niet. Zij geloven dat de buren 8000 euro uitgeven om van hun balkon een rommelhok te maken. Enzovoorts.

Maar we worden niet moedeloos. We propageren ruimte. Onze klanten worden blij van onze beglazing. We gaan er dus zeker geen ruzie om maken. En dan gebeuren er soms net zulke bijzondere dingen. Zoals die klant die eerst anderhalf jaar faliekant tegen was, maar na de eerste plaatsing in haar gebouw direct een aanvraag deed, omdat ze het bij nader inzien fantastisch vond.

Een beschut 2016. Het zij u van harte gegund!

Door: Arga de Bruijn - Metalura

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief