Automatische deursystemen in de zorg

Automatische deursystemen in de zorg

Een veilig, hygiënisch, duurzaam en aantrekkelijk deursysteem is een essentieel punt van aandacht in de zorg. 

Hygiëne, gebruiksgemak, toegangscontrole en veiligheid
Een veilig, hygiënisch, duurzaam en aantrekkelijk deursysteem is een essentieel punt van aandacht in de zorg. Niet alleen de juiste wijze van plaatsen, maar ook service en nazorg zijn van belang.

FAAC BV ontwikkelde speciaal voor de zorgsector de hermetisch sluitende deuren. Deze sluiten luchtdicht af en bieden de oplossing voor omgevingen waar optimale hygiëne een must is. Niet alleen in ziekenhuizen, maar ook voor laboratoria en cleanrooms. Deze deuren zijn beschikbaar met een enkele of dubbele vleugel en bieden naast een gegarandeerde hygiëne ook veiligheid en comfort. Tevens is de deur lucht- en geluiddicht. Dat de draaideuren en schuifdeuren contactloos kunnen worden geopend, ondersteunt de hygiëne nog eens extra. Directeur Mitch Janssen: “Bij andere ziekenhuisafdelingen zie je vaak draaideuren of schuifdeuren met enkel glas, maar bepaalde andere ruimtes vereisen nu eenmaal een meer passende oplossing. Daarvoor zijn de hermetisch sluitende deuren. Deze kunnen we zelfs leveren met een extra laag lood of rvs voor ruimtes waar bijvoorbeeld röntgen of laser wordt toegepast. Zo hebben wij recent een project afgerond voor opslagruimtes met doekdeuren in het academisch ziekenhuis Maastricht (azM), maar eigenlijk zijn wij gespecialiseerd in alle type deuren.”

Op het oog van de participatiemaatschappij is een toegangsvriendelijk beleid eveneens een belangrijk punt in de zorg. Ook daarvoor heeft FAAC een passende oplossing. “Bij zorginstellingen heb je altijd te maken met mensen die minder mobiel zijn of medewerkers die met volle handen door een deur willen. Een automatische personenentree maakt dat de deuren zich vanzelf openen zodra er iemand door wil. Daarnaast heb je soms te maken met afdelingen of ruimtes waartoe niet iedereen toegang mag hebben. Dankzij een speciaal pasjessysteem zijn de bevoegdheden dan eenvoudig te regelen. Waar veel andere aanbieders zich richten op een bepaald aanbod van toegangsdeuren, bieden wij de complete range. Het kan voor bepaalde partijen juist aantrekkelijk zijn om hun toegangsbeleid in handen van één partner te hebben. Wij leveren niet alleen, maar zorgen tevens voor service, onderhoud en nazorg. Die combinatie biedt veel voordelen.” 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief