AGC plant sluiting van fabriek in Heerlen.

AGC plant sluiting van fabriek in Heerlen.

De vestiging van AGC in Heerlen is al jaren verlieslatend zonder enig uitzicht op herstel. 

AGC Glass Europe maakte afgelopen vrijdag tijdens een personeelsvergadering van haar dochterbedrijf AGC Heerlen in Nederland haar voornemen bekend om de activiteiten van de vestiging stop te zetten. De onderneming is gespecialiseerd in de productie van gelaagde, brandwerende en dubbele beglazing voor de bouw. 

De vestiging van AGC in Heerlen is al jaren verlieslatend zonder enig uitzicht op herstel. De zeer grote productie-investeringen van AGC in de vestiging, de reorganisatie van haar glasactiviteiten in Nederland en de commerciële plannen voor de vestiging volstonden niet om het bedrijf concurrerend te maken.

AGC zal daarom de regionale footprint van haar activiteiten heroriënteren, rekening houdend met de huidige marktomgeving en voorziene marktontwikkelingen. Uitgangspunten hierbij zijn het opzoeken van schaalvoordelen binnen de bestaande productielocaties in de regio en de verbetering van het logistieke proces. 

AGC Heerlen telt momenteel 85 werknemers. Een sociaal plan en bijhorende begeleidingsmaatregelen zullen worden doorgenomen met de betrokken partners.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief