Aeromat VT: stil, comfortabel, efficiënt

Aeromat VT: stil, comfortabel, efficiënt

Decentraal ventileren met SIEGENIA

Compact en geluidswerend, verkrijgbaar met warmteterugwinning, eenvoudig en flexibel in te bouwen – decentraal ventileren met de Aeromat VT-serie van SIEGENIA biedt gebruikers en verwerkers tal van voordelen.

   

Decentrale ventilatie, sales manager Jeroen Wolters van SIEGENIA noemt het ook wel ‘C++’: “Wij geloven in de kracht van decentraal ventileren gecombineerd met systeem C. Tegenwoordig wordt veel gekozen voor systeem D, met mechanische aan- en afvoer en een warmtewisselaar. Dat vraagt om lange ventilatiekanalen. Die kunnen vervuilen, met alle gevolgen van dien voor de kwaliteit van het binnenklimaat en de gezondheid. Onze C++ oplossing biedt ventilatie op maat, per ruimte en waar het nodig is. Met warmteterugwinning in de ruimtes die verwarmd worden, natuurlijke toevoer in de koude ruimtes en mechanische afvoer in de natte ruimtes.”

Van passieve ventilator tot wtw
Decentraal ventileren met warmtewisselaar, SIEGENIA ontwikkelde er in het verleden al slimme producten voor, zoals de Aerotube en de Aerovital. De ventilatorserie Aeromat VT is de nieuwste oplossing van SIEGENIA op dit gebied. De warmteterugwinning is bij de Aeromat VT geïntegreerd in het product. Jeroen Wolters: “Met dit systeem win je warmte terug in de ruimte waar de warmte zich bevindt.” De Aeromat VT kan zelfs worden voorzien van (NOx)luchtfiltering en automatische vocht- en CO2-besturing.

Probleemloze integratie
Zijn compacte afmetingen maken de Aeromat VT probleemloos verdekt te integreren in de gevel. Jeroen Wolters: “Monteren gaat eenvoudig en snel, want grote bouwkundige ingrepen zijn niet nodig. Het ventilatierooster wordt boven, onder of naast het kozijn gemonteerd. De Aeromat VT is geen onderdeel van het kozijn. Voordeel: het kozijn blijft intact, er ontstaan geen lekken in je zorgvuldig op alle eisen afgestemde kozijn. En extra kozijndikte is niet nodig.”
Dat maakt de Aeromat VT interessant voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie- en transformatieprojecten, stelt Wolters: “Het systeem wordt verdekt weggewerkt. Zo blijft je gevelaanzicht intact. En decentraal ventileren verlangt in het interieur vanwege het ontbreken van kanalen geen kostbare plafondoplossingen.”

Beproefd product
Het ventilatiesysteem van SIEGENIA scoort hoog op het gebied van geluidswering. Wolters: “Dat komt doordat we de Aeromat VT-serie ontwikkelden volgens de zeer strenge eisen die in Duitsland gelden voor overlast door omgevingsgeluid.”
In Duitsland is de Aeromat VT met warmtewisselaar al jaren een beproefd product. Ook in Nederland zijn inmiddels diverse gebouwen met de ventilatieoplossing van SIEGENIA uitgerust. Wolters ziet volop kansen voor de Nederlandse markt: “Met dit systeem gaat zo min mogelijk warmte verloren, ideaal om te voldoen aan de eisen aan de verduurzaming van gebouwen.”

Aansturen met je smartphone
Met de SIEGENIA Comfort-app kunnen bewoners, gebruikers en gebouwbeheerders alle smartproducten van SIEGENIA bedienen via smartphone of tablet. Dat geldt ook voor de Aeromat VT. Met de app is het ventilatievermogen traploos in te stellen. De app geeft ruimtetemperatuur en relatieve luchtvochtigheid aan. De timerfunctie in de app regelt naast looptijd ook de mogelijkheid van nachtventilatie, en attendeert op filtervervanging. De app is beveiligd door het gebruik van een veilige SSL-codering.

Meer informatie:
SIEGENIA GROEP Benelux
Raamsdonksveer 
Tel. +31(0)6 13143773
info-b@siegenia.com
www.siegenia.com

Deze redactionele Close-Up staat in de Raam en Deur december editie 6-2020.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief