Advies op maat voor de eindgebruiker

Advies op maat voor de eindgebruiker

SPAX informeert over de best denkbare schroef

Sinds kort informeert en adviseert Rico Bouwmeister de timmerindustrie persoonlijk over de schroeven van SPAX. De producent van A-merk schroeven speelt daarmee in op de behoefte aan goede informatie in de branche en ondersteunt tegelijkertijd de eigen dealers. Richard Hans, manager Benelux van SPAX: “Als praktijkman weet Rico wat de timmerindustrie in een schroef zoekt en hij staat open voor concrete vragen uit de markt.”

 Rico Bouwmeister
 Richard Hans

Met zijn nieuwe medewerker verstevigt SPAX de draad naar de eindgebruikers in de timmerindustrie én naar de dealers. Rico Bouwmeister informeert de branche zelfstandig en samen met de SPAX-dealers over de toepassingsmogelijkheden en verwerking van de A-merk schroeven die het Duitse familiebedrijf produceert. Richard Hans: “Rico adviseert op maat over de best denkbare schroef en kijkt naar mogelijke verbeteringen. Hij weet wat de vakman van een goede schroef verlangt en staat open voor wensen uit de markt. We zitten wat dat betreft kort op de bal; onze productie is dichtbij, in Duitsland. Als de markt een vraag heeft, kunnen wij snel leveren.”

Innovatieve kwaliteitsproducten
Daarnaast informeert Rico Bouwmeister de timmerindustrie over de innovatieve nieuwe producten die SPAX ontwikkelt. En dat is soms best wel nodig, aldus Richard Hans: “Een schroef wordt nog wel eens als ‘schroefje’ gezien. Maar onze schroeven zijn meer dan een middel om een scharnier vast te zetten op een deur. Het zijn inventieve kwaliteitsproducten die de timmerindustrie vooruit helpen. Schroeven met minder splijtwerking, een lagere indraaiweerstand en een schroefkop die niet afbreekt, verbeteren de productieflow en borgen een consistente kwaliteit. Rico gaat ook dat bij de vakmensen in de branche beter over het voetlicht brengen.” En door Rico te laten aanschuiven bij het gesprek tussen dealer en timmerindustrie, profiteert ook de SPAX-dealer van de productkennis die Rico inbrengt, onderstreept Richard Hans.

Familiebedrijf met A-merk schroeven
De ene schroef is de andere niet. Familiebedrijf SPAX produceert al sinds 1823 A-merk schroeven met onderscheidende kwaliteiten, zoals de Wirox- en Yellox-coating, het gepatenteerde golfsnedeprofiel met minder scherpe randen en de T-STAR bitaansluiting. Bij SPAX bedachten ze ook de 4CUT-point, waarmee een schroef in de meeste houtsoorten zonder voorboren verwerkt kan worden en de splijtkans reduceert.

Productinformatie direct via SPAX
Samen met de handel heeft SPAX een solide plek op de markt verworven, stelt Richard Hans: “Daar zijn we de dealers dankbaar voor. Wij kiezen voor een dealerstructuur en ondersteunen die nu met Rico. Met de komst van Rico wordt altijd nog gewoon via de dealer uitgeleverd. Maar de productinformatie komt voortaan ook direct van SPAX.”
Daarnaast is Rico actief als technisch adviseur en geeft hij op beurzen en trainingen vakinhoudelijke ondersteuning aan de timmerbranche. Richard Hans: “Wij willen zoveel mogelijk contactmomenten met de eindgebruiker, om hem nog beter te informeren over de bijzondere kwaliteiten van onze schroeven.”

T-STAR plus bitaansluiting
Naast de bekende pozidrive bitaansluiting heeft SPAX ook de T-Star bitaansluiting, een verbetering op de bekende TORX-bitaansluiting. De T-STAR plus van SPAX heeft een bitopname van 3,5 tot 5 millimeter. Dat biedt de timmerindustrie meer flow in de productie. De T-STAR plus bit grijpt nog beter aan in de kop van de schroef. Dat betekent voor de vakman: minder druk op het hout en makkelijker één hand vrij.

Wirox
De gepatenteerde SPAX-coating Wirox is tot twintig keer beter bestand tegen corrosie en roest dan een reguliere verzinklaag. De door SPAX voor binnentoepassingen ontwikkelde coating kan ook aan de gevel gebruikt worden. SPAX levert tevens een breed assortiment rvs-schroeven in de kwaliteiten A2 of A4 voor buitentoepassingen.

Voor meer informatie:
SPAX International GmbH & Co. KG
Richard Hans
Tel. +31 (0)6 109 286 26
E-mail: richard.hans@spax.com
www.spax.com

Dit artikel-Close-Up staat in de Raam en Deur september editie 5-2020.

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief