Vrije doorgang aan de gevel

Vrije doorgang aan de gevel

Burghouwt levert exclusief Centor-vouwdeursysteem

Eenvoudig te monteren, vederlicht te bedienen, inbraakwerend en optimaal wind- en waterdicht: het Centor-vouwdeursysteem heeft het allemaal in zich. Burghouwt is importeur van het van origine Australische vouwdeursysteem dat zorgt voor een volledig vrije doorgang aan de gevel – zonder storende elementen. Burghouwt levert Centor aan timmerfabrieken als complete systeemoplossing.

Van de woonkamer zo het terras op of de tuin in, dat kan met het Centor-vouwdeursysteem. Met een Centor-pui gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. De vouwwijze van Centor biedt vrije doorgang, een panoramisch uitzicht en veel extra daglicht in het interieur. En vrije doorgang betekent bij Centor werkelijk vrije doorgang – zonder beperkingen in de vorm van storende constructieve obstakels. Dat onderscheidt Centor van alle andere schuif- en vouwsystemen voor aan de gevel. Centor levert architecten daarmee bijzondere ontwerpmogelijkheden en eindgebruikers meerwaarde in de vorm van een bijzondere ruimtebeleving. Niet alleen thuis, maar ook op de werkplek. De robuuste kwaliteit van het Australische vouwdeursysteem leent zich uitstekend voor intensief gebruik in een bedrijfs- of kantooromgeving, in winkels en horeca.

Burghouwt levert het hele pakket
Burghouwt is importeur voor de Benelux van het Centor-vouwdeursysteem. De groothandel met hoofdvestiging in Arnhem levert timmerfabrieken het complete Centor-systeem als pakket, inclusief geleiders, deurrollers, scharnieren, sloten en kantschuiven. Zo ontzorgt Burghouwt de timmerfabrieken met een systeemoplossing van hoge kwaliteit die eenvoudig te monteren is. Klanten hebben daarbij de keuze tussen een bovenhangend vouwdeursysteem (met E3- en E4-beslag) en de onderlopende variant (met F3-beslag).

Eigen onderdorpeloplossing
De onderlopende oplossing biedt een aantal voordelen. Zo zijn zware draagconstructies overbodig. Met het F3-beslag kan Centor ook worden toegepast in puien met bovenlichten, in aanbouwen en binnenpuien. In deze variant leent het Centor-vouwsysteem zich voor een deurenschema tot zestien deuren van 1,00 meter breed, 2,70 meter hoog en 80 kilo zwaar.
Voor het binnenvouwende, onderrollende F3-beslag ontwikkelde Burghouwt een nieuwe aluminium onderdorpel, voorzien van een speciale constructie voor de afvoer van (dweil)water naar buiten.

Esthetisch en duurzaam
Het vouwdeursysteem heeft ook esthetisch veel te bieden. Niet voor niets won de Australische geveloplossing in 2015 de internationaal hoog aangeschreven Red Dot Design. Met binnen robuust, duurzaam en sfeervol eiken (behandeld of onbehandeld) en buiten strak en onderhoudsarm aluminium. In 2019 werd ook de elegante S4 zon- en insectenwering van Centor bekroond met een Red Dot Award.

Alle ruimte voor eigen wensen
Bij het E3-beslag is de maximale deurhoogte voor het Centor-vouwdeursysteem 3,6 meter. De maximale deurbreedte bedraagt 1,2 meter. Het maximale toegestane deurgewicht ligt op maar liefst 115 kilo. Dat biedt opdrachtgevers en gebruikers alle speelruimte om een pui toe te snijden op de eigen wensen en eisen, bijvoorbeeld als het gaat om de beste deurverdeling of de inzet van triple glas.

Onderhoudsarme railgeleiding
Centor-deuren glijden over een rail naar de uiterste randen van het kozijn, waar de deuren compact samenvouwen. Zo ontstaat een naadloze vrije doorgang in de gevel. Centor-deuren kunnen naar binnen of naar buiten vouwen. De geleiding is onderhoudsarm, geruisloos en licht te bedienen. Het systeem is wind- en waterdicht en makkelijk nastelbaar. Centor kan ook worden ingezet als scheidingswand in interieurs.

‘Timmerfabriekvriendelijke’ sluiting
Voor timmerfabrieken levert Burghouwt het vouwwandsysteem van Centor met de in eigen beheer ontwikkelde BA2000 – een ‘timmerfabriekvriendelijke’ sluiting met een fraaie knopcilinder. Zo kunnen timmerfabrieken het Centor-systeem eenvoudig en doeltreffend gebruiken voor hun eigen deuren.

Hoofdvestiging
Burghouwt
P. Calandweg 29
6827 BJ, Arnhem
PB 2150
6802 CD Arnhem
T +31 (0)26 368 42 42
F +31 (0)26 368 42 48
info@burghouwt.nl
www.burghouwt.nl

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 6-2019.

 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief