VELUX viert 75-jarig jubileum met wereldwijde festiviteiten

VELUX viert 75-jarig jubileum met wereldwijde festiviteiten

75 jaar geleden kwam de Deense ingenieur Villum Kann Rasmussen met een idee dat een revolutionaire verandering teweeg zou brengen in de leefomgeving van mensen. 

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om op een zolderetage onder een schuin dak te wonen, maar voor 1941 waren dit soort ruimtes bijna onbewoonbaar door een gebrek aan daglicht en frisse lucht. Villum Kann Rasmussen ontwierp het allereerste schuine dakraam dat men kon openslaan. Sindsdien is de VELUX Groep uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen in 40 landen en ongeveer 9.500 medewerkers dat het grootste deel van haar winst aan onderzoek, culturele doelen en milieuvraagstukken doneert. 
De naam VELUX is een samenvoeging van ‘ventilatie’ (VE) en ‘licht’ (LUX, Latijns voor licht), twee essentiële factoren voor een gezond en comfortabel gebouw. Het eerste dakraam dat in 1941 werd ontwikkeld, is nog steeds de basis van het huidige assortiment VELUX producten en het idee ‘daglicht tot leven te brengen’ is nog altijd de drijfveer van het bedrijf.

Festiviteiten
Het 75-jarig jubileum wordt gedurende het hele jaar gevierd met een reeks donaties en activiteiten, waarmee we vieren dat we zorgen voor daglicht en frisse lucht in het dagelijks leven van mensen. Zo doneren we dit jaar 14.500 Natural Light solarlampen aan Afrikaanse gemeenschappen, die zorgen voor een betere kwaliteit van leven. De lampen zijn van cruciaal belang, aangezien slechts een klein deel van de bevolking daar toegang heeft tot elektriciteit. Daarnaast schenken we in 30 landen gratis dakramen en lichtkoepels aan sportverenigingen. Ook Nederlandse sportverenigingen kunnen zich opgeven om hiervoor in aanmerking te komen en te zorgen voor een clubhuis met een gezond binnenklimaat.

Op 1 april werd het jubileum intern groots gevierd. De medewerkers van VELUX Nederland hebben deze dag volop genoten van daglicht en frisse lucht op het IJsselmeer.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief