Strakke jas met veel daglicht en goed binnenklimaat.

Strakke jas met veel daglicht en goed binnenklimaat.

Het met een BREEAM-NL Outstanding beloonde Geelen Counterflow heeft ruime aandacht besteed aan de gebouwschil.

Er treedt veel daglicht toe, er is een aangename constante temperatuur en het gebouw heeft een minimale CO2-voetafdruk.

De marktleider in tegenstroomdrogers en koelers voor de productie van voedingsmiddelen realiseerde 50 kantoorwerkplekken en voorzieningen voor 90 medewerkers van de productiewerkplaats. Bij de aanvang van de bouw van het nieuwe kantoor was duidelijk dat het bedrijf 100 procent duurzaam moest worden. Met een BREEAM-score van 99,94 procent zit de organisatie vlakbij dat percentage.

C2C en duurzame energie
“We moeten zo snel mogelijk af van fossiele brandstoffen om verder escalatie van het klimaatprobleem tegen te gaan”, vindt directeur Sander Geelen. Er zijn 330 zonnepanelen geplaatst, het materiaal is ingezet met de Cradle to Cradle-gedachte met maximaal hergebruik en de hoofddraagconstructie van het gebouw wordt gevormd door een massief houten draagconstructie van NUR-HOLZ.

De werkplekken voor medewerkers voldoen aan de wettelijke norm voor het aantal vierkante meters per medewerker, maar ogen veel ruimer. “Dat komt omdat we een maximale hoogte van 3.05 meter hebben aangehouden. Ook de ramen hebben de maximale afmetingen van vloer tot plafond en dat betekent dat daglicht ver het gebouw binnenkomt. Op plekken waar dat niet het geval is, maken we gebruik van lichtstraten.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief