STIP-bedrijfskeurmerk voor Berkvens Deursystemen

STIP-bedrijfskeurmerk voor Berkvens Deursystemen

Deurproducent stopt met gebruik merbau

 

Aan Berkvens Deursystemen is op 19 april 2018 het STIP-bedrijfskeurmerk uitgereikt. Het STIP-certificaat bewijst dat al het door Berkvens verwerkte hout afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos (FSC of PEFC).

Opmerkelijk, en illustratief voor het belang, was dat Berkvens bereid was het productgamma aan te passen om de stap naar 100% duurzame houtinkoop te nemen. Om zo voor het STIP-certificaat in aanmerking te komen. Berkvens-inkoper Joris Garritsen: “Merbau-hout met FSC-claim is schaars. We gebruikten niet-gecertificeerd merbau voor een van onze 60-minuten brandwerende deuren. Vanuit onze ambitie om 100% duurzaam hout in te kopen, kozen we dit specifieke product te schrappen en daarvoor in de plaats een duurzaam alternatief aan te bieden.”

Geen vervanging voor FSC 
STIP is geen vervanging voor FSC; Berkvens is en blijft FSC-gecertificeerd. Pieter Fritz, ontwikkelaar Duurzame concepten: “STIP is een statement dat je als organisatie echt 100% duurzaam hout inkoopt. We zaten, echt waar, op 99%. Door voor STIP het gebruik van merbau te staken, is onze houtinkoop 100% duurzaam.” Over het belang van STIP: “De klant is te allen tijde zeker van gecertificeerd hout. Intern vergemakkelijkt het de administratieve en logistieke beheersing van de grondstofstromen.”

TPAC en duurzame inkoopcriteria Rijksoverheid 
De STIP-certificatieregeling wordt uitgeven door de Stichting Hout Research (SHR). De certificatieregeling beoogt dat uiteindelijk alle hout op de markt voor 100% afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. De STIP-certificatieregeling wordt ondersteund door de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC). De TPAC toetst houtcertificatiesystemen aan de duurzame inkoopcriteria van de Rijksoverheid en adviseert hierover aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief