Smart home totaaloplossingen

Smart home totaaloplossingen

Onder het motto 'Creating Innovation' presenteerde MACO op Fensterbau tal van noviteiten en innovaties, zoals het raam en de deur van de toekomst, mTRONIC, MULTI SECUAIR en 4safecoating. Harold Wisselink, directeur van MACO Nederland, typeert MACO als een innovatief bedrijf met een sterk en coherent assortiment: “We leveren totaalsystemen waarin al onze producten op elkaar zijn afgestemd en gaan verder dan alleen het hang- en sluitwerk.”

Het Nederlands team van MACO beschrijft hun bedrijf als dé specialist op het gebied van het aanbieden van een totaal systeem met integratie van smart home componenten: “Alleen wij bieden een totaaloplossing voor systemen met toonaangevende profielfabrikanten. Het gaat ons om mensen goed, veilig en comfortabel te laten leven met onze uitvoerig geteste en gecertificeerde MACO-producten. Daarbij speelt natuurlijk ook design een grote rol. Onze producten maken een huis of gebouw qua look & feel helemaal af: MACO zorgt voor het totale plaatje”, aldus Harold Wisselink.
Hoe belangrijk innoveren voor MACO is, blijkt uit het feit dat het bedrijf momenteel in Salzburg een groot, nieuw innovatiecentrum bouwt, met plek voor honderd MACO-medewerkers, waar alle MACO-producten integraal ontwikkeld worden van concept tot eindproduct onder het motto 'Creating Innovation'.”

A-TS en M-TS
Sinds april 2016 werkt Edwin van Houten bij MACO als Product Sales manager DOOR. Edwin heeft jaren ervaring in de markt van meerpuntsluitingen en weet goed welke behoeftes er zijn in de specifieke markten. Op de beurs Fensterbau in Nürnberg waar MACO haar 'Creating Innovation' presenteerde, liet het MACO NL team verschillende innovaties zien aan het Nederlandse publiek. Op de MACO-stand waren onder meer de M-TS, A-TS en Z-TF meerpuntsluitingen te zien. Het laatste slot werd door MACO speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt, als antwoord op de problematiek van kromme deuren in de bouw. Van Houten: “De Z-TF zorgt eerst voor automatische sluitkracht in de afdichtingen en is dan navergrendelbaar. Dat voorkomt kromtrekken – net als onze A-TS serie automatische deursloten, deze zijn ook mechanisch zelfvergrendelend en navergrendelbaar dankzij slimme modificaties.”
De A-TS (in pilotfase) en Z-TF (sinds november 2017 reeds verkrijgbaar) meerpuntsluiting vallen onder de MACO PROTECT EXCELLENT-line.

4safecoating
MACO presenteerde op Fensterbau ook 4safecoating, een viervoudige bescherming tegen corrosie van beslag in deuren uit Accoya. De coating voorkomt dat de eventueel vrijkomende zuren in het Accoya hout het beslag kunnen aantasten. De coating wordt aangebracht op deursloten in MACO's PROTECT-serie. Bij deze 4safecoating-sloten combineert MACO zijn ‘TRICOAT’-PLUS’-oppervlaktebehandeling van de zichtbare delen met VCI-beschermhoezen. VCI staat voor volatile corrosion inhibitor (snelle corrosieremmer). Die zorgt voor een beschermende moleculaire mantel tussen slot en hout die het slot inclusief alle inwendige componenten beschermt.

Deur van de toekomst
Op de MACO-stand werd bezoekers het studiemodel van de deur van de toekomst gepresenteerd, een al bekende innovatie die MACO permanent verder ontwikkelt. Crux van de deur van de toekomst: het deurslot bestaat uit een set losse, vrij op de deur te plaatsen vergrendelingen. Dat maakt bij deze 
deur alle denkbare maten en vormen mogelijk.
De deur van de toekomst wordt aangestuurd door een slimme vergrendeling op basis van onderlinge communicatie. Van Houten: “Het studiemodel is qua design nu in zijn eindvorm. Er zijn drie varianten: BASIC, BASIC AUTO en INDY. Het BASIC model heeft bekabeling vanuit het kozijn. De aantrek is mechanisch, met 50 Nm per vergrendeling. Bij BASIC AUTO is de aantrek elektro-automatisch. INDY staat voor een innovatief vergrendelingssysteem waarbij via de sluitplaten worden opgeladen middels het inductie principe. Dit systeem werkt zonder bekabeling in de deur.”

Raam van de toekomst
Slim en innovatief is ook MACO's studiemodel van het raam van de toekomst. Dit volledig elektrisch en motorisch bediend raam kan aan alle zijden geopend worden. Wisselink: “Ook hier bestaan geen beperkingen meer wat betreft de vormgeving of de maatvoering.” MACO integreerde intelligente techniek die het gebruikers mogelijk maakt om het inbraakwerende raam met spraaksturing te bedienen, of per knop. Daarnaast functioneert het raam (raamgewicht 150 kilo) ook autonoom. Ventileren bijvoorbeeld regelt het raam zelfstandig, zoals het dankzij slimme software ook zelf inspeelt op veranderingen in temperatuur en bezonning. Belangrijk voor de verwerker: het raam van de toekomst kent slechts vier bouwdelen, een garantie voor een eenvoudige montage. De superslanke modules zorgen voor een fraai aanzicht in de gevel. 

mTRONIC, PRODOOR met vingerscan, MULTI SECUAIR
Autonomie en intelligentie kenmerken MACO's nieuwe elektronische bewakings- en beheersysteem mTRONIC. mTRONIC detecteert zelfstandig of een raam of deur open of dicht is, op slot staat of in de ventilatiestand. Gebruikers kunnen met mTRONIC ramen en deuren aansturen via een app.
MACO toonde op Fensterbau ook het PRODOOR deurbeslag. Dit roestvrijstalen MACO deurbeslag leent zich voor deuren van hout, hout-aluminium, aluminium en kunststof. Onderdeel van MACO PRODOOR is een vingerscan, geïntegreerd in de deurgreep. Van Houten: “De vingerscan heeft een inleescapaciteit van 99 vingers en is dankzij een bluetooth interface eenvoudig te beheren en te installeren. Onze vingerscan is te koppelen aan een app en kan worden toegepast in combinatie met onze PROTECT-deursloten inclusief motor.
MACO ontwikkelde ook MULTI SECUAIR, een multidraaikiepbeslag waarmee veilig geventileerd kan worden dankzij een kleine kiepstand met een hoge inbraakwerendheid.

MACO totaal
Met alle noviteiten en bestaande productconcepten, zorgt MACO voor een positieve beweging in de markt en zet de woorden 'Creating innovation' om in daden en nieuwe marktkansen en dit uitgedragen door het hele MACO NL team, aldus Harold Wisselink: “We bieden een totaalsysteem voor de gebruiker, gericht op veiligheid, comfort en design. Daarbij zorgen we goed voor onze partners qua ondersteuning en service, en produceren we volgens het duurzaamheidsconcept waarbij ecologische, sociale en economische aspecten in evenwicht zijn. Het één kan niet bestaan zonder het ander.”

Meer informatie op: www.maco-nl-nl
Lees het artikel met bijhorend beeldmateriaal ook via www.raamendeuronline.nl/digitaal

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief