Signed Argent Alu

Signed Argent Alu

`Invisible doors by Argenta, opening a world of possibilities' - met deze baseline geeft Argent Alu een duidelijk hint naar zijn onzichtbare deursystemen. Zo vormen gesloten deuren en wanden één geheel: de storende omlijstingen verdwijnen, terwijl de scharnieren zo gemonteerd zijn, dat ze van buitenaf helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Argent Alu biedt echter ook oplossingen voor schuifdeuren. Dit blijft immers nog altijd een attractief alternatief voor opendraaiende deuren omwille van de ruimtebesparing en de mogelijkheid om met grotere deurvlakken te werken.

Argentainvisidoor DL
Dankzij dit onzichtbaar aluminium kader vormen deuren één vlak met de wand, zonder hinderlijke omlijstingen rond de deuren. Het is eenvoudig te integreren in metselwerk of gipsplaatwanden en kan gebruikt worden voor deuren met een dikte van 38 tot 40 mm en dit zowel voor linkse als rechtse deuren, die naar binnen of naar buiten draaien. Bovendien hoeft de deurenplaatser slechts 1 keer over de vloer te komen: kader en deur worden immers in de werkplaats geassembleerd en tegelijkertijd `in het werk' geplaatst. Deze ArgentainvisidoorDL wordt standaard geleverd met een magnetisch slot, een verwijderbare akoestische witte slagdichting als deurdemping en onzichtbare 3D-regelbare scharnieren Argentainvisible neo S-5.

Argentainvisible neo
Dankzij dit scharnier verdwijnt de storende cilinder (as van de deur), die men bij gewone scharnieren aan de buitenzijde van de deur ziet. Na de installatie kan het scharnier ook eenvoudig bijgeregeld worden in hoogte, breedte en diepte (3D-regelbaar) zonder de deur of het scharnier te demonteren. Daardoor kan de monteur de deur perfect op het kader laten aansluiten en de schaduwvoeg rondom het deurpaneel overal even groot maken. Bovendien zijn er ook geen schroeven zichtbaar, waardoor dit scharnier zeer esthetisch geïntegreerd wordt. Deze Argentainvisible neo kreeg een `red dot design award' en een `iF Product Design Award'.

Argentaproslide
Dit binnenschuifdeursysteem is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht van 100 kg en een dikte van 25 tot 40 mm bij plafondbevestiging, en zelfs tot 42 mm bij wandbevestiging, dit voor residentiële toepassingen, maar vooral voor professionele nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Onze R&D-afdeling heeft veel aandacht besteed aan de slijtvastheid, zelfs bij hoogfrequent gebruik,” legt Johan Debaere, Communication Officer bij Argent Alu uit. “De Argenta proslide bestaat onder meer uit een zeer stabiele aluminium bovenrail en doordachte rolwagens met extra grote en brede wielen, uitgerust met precisie-kogellagers. Een extra sterke aluminium vloergeleider met kunststofhoed minimaliseert speling en voorkomt rammelende deuren.”

Zelfsluitend
Dit schuifdeursysteem is leverbaar met de regelbare inox `Standaard Stop' of met de speciale `Slow Stop' voor een schokvrije zelfsluiting. Dit is een stopsysteem en een rolstelsel in één en stopt de deur op een uitermate zachte, gedoseerde en gecontroleerde wijze. Dankzij de unieke Essi-Module (Easy Slow Stop Install-Module) kan de kantelbare `Slow Stop' demper zeer eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren - een must voor muur-tot-muur toepassingen.

“Argent Alu biedt verschillende bevestigingssystemen,” zegt Debaere. “Naast het eenvoudige en budgetvriendelijke `Standard-Fix' systeem kan de klant kiezen voor het `Manual Fix' systeem, dat onzichtbaar in het deurblad gefreesd wordt. Deze Argentaproslide kunnen wij ook met het onzichtbare `Auto-Fix' bevestigingssysteem leveren. Zo kan het deurblad snel en eenvoudig in één handeling aan het rolstelsel bevestigd worden. Dat levert enorme tijdswinst op bij de plaatsing.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief