SecuForte, Minirozet en Vingerscan innovaties

SecuForte, Minirozet en Vingerscan innovaties

HOPPE-innovaties 
Op Fensterbau in Neurenberg introduceerde HOPPE de nieuwe raamgreep SecuForte, met een innovatieve automatische vergrendeling die ramen doeltreffend beschermt tegen inbraak. Ook presenteerde HOPPE het puristische Minirozet en beslag met geïntegreerde Vingerscan. Angelo van Aken, projectadviseur HOPPE Nederland: “Sleutelbegrippen bij al onze innovaties zijn gebruiksgemak, veiligheid en inbraakwerendheid, domotica, stijl en kwaliteit.” HOPPE, familiebedrijf pur sang, is producent van hoogwaardig deur- en raambeslag in aluminium, rvs, messing en kunststof. Het Duitse bedrijf is een wereldwijde speler die zijn raam- en deurbeslag in zeven eigen fabrieken produceert – elke productielocatie met een eigen specialisme. Projectadviseur voor Nederland Angelo van Aken: “Dat betekent dat we de vinger aan de pols hebben als het gaat om de kwaliteit van onze producten. Zodoende kunnen wij op al onze producten tien jaar mechanische functionaliteitsgarantie geven.”

SecuForte 
Ook innoveren doet HOPPE op eigen kracht, met een eigen R&D-afdeling. Op Fensterbau in Neurenberg presenteerde HOPPE de nieuwste innovatie van deze afdeling: de SecuForte raamgreep. Angelo van Aken: “Met de SecuForte-techniek biedt HOPPE een volledig nieuwe norm in de inbraakbeveiliging: raambeslag met SecuForte wordt automatisch vergrendeld – een uniek veiligheidsconcept dat ramen op een doeltreffende manier tegen onbevoegd openen van buitenaf beschermt.” Grepen met SecuForte kunnen alleen van binnenuit worden bediend, door de greep in de richting van de rozet te drukken – de vergrendelde greep kan vrijwel onmogelijk van buitenaf worden bediend. Van Aken: “Bij grote kracht kan de kruk van de rozet worden gedraaid, maar het raam kan nog steeds niet worden geopend. Zo biedt raambeslag met SecuForte een doeltreffende bescherming tegen inbraakpogingen door het glas te breken, gaatjes te boren of het raambeslag van buitenaf verschuiven. Dat maakt SecuForte inbraakwerend, maar ook veilig voor gebruikers zoals kinderen, bijvoorbeeld op scholen en kinderdagverblijven, en ouderen in de zorg. Daarbij is tegelijkertijd goed gekeken naar het bedieningsgemak.” HOPPE levert SecuForte in de elegante, nieuw ontworpen aluminiumserie Hamburg.

Vingerscan
Gebruiksgemak is ook een belangrijk aspect van HOPPE’s Vingerscan. HOPPE levert eigen beslag met een geïntegreerde vingerscan van Idencom, een van de marktleiders op het gebied van biometrische beveiliging. Angelo van Aken: “Biometrie is op zichzelf niet nieuw. Nieuw en uniek aan de Vingerscan van HOPPE is echter dat de vingerlezer geïntegreerd is in deurgreep of -knop. Een separate lezer in de wand is met deze HOPPE-innovatie overbodig; het aanraken van de deurgreep volstaat. Dat zorgt voor een vlot en vloeiend toegangsbeheer en is comfortabel in gebruik.” De vingerscantechniek van Idencom wordt in HOPPE beslag ingezet als standalonetoepassing, met een inleescapaciteit van 150 vingers. Van Aken: “Dat maakt de HOPPE Vingerscan ook geschikt voor grotere organisaties.” HOPPE levert het beslag met de lezer, zonder het elektronisch slot, maar wel met bekabeling voor de meest gangbare elektronische sloten in Nederland.

Minirozet 
Niet nieuw binnen HOPPE, wel nieuw voor de Nederlandse en Belgische markt: de Minirozet. De puristische en minimalistische rozet is al enige tijd verkrijgbaar op de Italiaanse en Franse markt. Van Aken: “We kregen op Polyclose en Fensterbau veel positieve reacties van Nederlandse en Belgische beursgangers op dit product. De Minirozet is zo klein dat hij aan de deur praktisch wegvalt. Dat betekent dat de vormgeving van de deurgreep zelf veel meer op de voorgrond treedt.” De Minirozet wordt gebruikt in combinatie met HOPPE’s gepatenteerde snelstifttechniek. Van Aken: “Dat betekent een snelle en eenvoudige montage van de deurgreep, zonder gereedschap.” HOPPE biedt de Minirozet in diverse kleuren aan. “Met name zwart (F9714M, mat zwart) is momenteel veel gevraagd”, aldus Van Aken. De Minirozet is leverbaar in zwart en wit bij HOPPE-beslag in aluminium, rvs en messing.

Op de hoogte blijven van zowel HOPPE informatie als uit de ramen- en deuren sector? Neem dan een abonnement op Raam en Deur via de link: www.raamendeuronline.nl/abonneren

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief