Schade bestaat niet!

Schade bestaat niet!

Dat is het motto van Novanet. “Repareren is beter dan vervangen. Zeker in deze tijd waar duurzaamheid en kostenbesparing belangrijke issues zijn.” Meer dan 25 jaar geleden zag Novanet dit al en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met ruim 60 man, actief in heel Nederland en België.

In de afgelopen jaren ontwikkelde reparatiebedrijf Novanet tal van reparatietechnieken en concepten op het gebied van kozijnreparaties, keukenherstel en spotrepair. Duurzaamheid, kostenbesparing en een perfect serviceniveau staan hoog in het vaandel van het Utrechtse bedrijf.

Al 25 jaar is Novanet een gerespecteerde landelijke herstelpartner van diverse verzekeraars en expertisebureau ’s. Dat zegt eigenlijk genoeg over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Alle denkbare beschadigingen aan bedrijfspanden en particulieren woningen worden op een zeer professionele en snelle wijze afgewikkeld. Zo is Novanet gespecialiseerd in het herstellen van aluminium- en kunststofkozijnen, herstel van keukenonderdelen en reparatie van beschadigingen aan laminaatvloeren.

Transparant en eenvoudig.

Robert de Keijzer geeft het voorbeeld van een enkelvoudige schade ontstaan bij het plaatsen van een kozijn. “Denk aan een beschadiging aan het kozijn zelf, maar ook aan nevenschade zoals een put in een vloer. Als u deze schade telefonisch of via de mail meldt, geven wij u binnen 24 uur de reparatiemogelijkheden en een offerte voor herstel. U kunt vervolgens uw klant al informeren over deze service en wij gaan aan de slag om uw klant tevreden te stellen.” Novanet houdt niet op bij het repareren van enkelvoudige schades. Ook bij grote bouwprojecten voegt het bedrijf waarde toe. “Zo helpen wij bij het repareren van krassen deuken van aluminium- en kunststof kozijnen of beschadigingen aan HPL-deuren en wandbekleding. Een bouwproject verloopt vrijwel nooit zonder schade. Daarom nemen wij het project in het beginstadium met de opdrachtgever door en inventariseren we eventuele knelpunten en gevaren die op kunnen treden. Vervolgens reserveren wij tijd in de agenda zodat beschadigingen nog voor de oplevering hersteld kunnen worden. Allemaal in nauw contact en afstemming met de opdrachtgever. Dit scheelt veel tijd, geld, zorgen en ergernis.”

Herstel en reparatie

De herstelmogelijkheden aan kunststof- en aluminium kozijnen zijn legio. “Wij herstellen een kleine deuk of kras tot een uitgebroken stuk kunststof of ernstig verwrongen aluminium allemaal door middel van spotrepair. Dat is een slimme manier van repareren waarbij schade plaatselijk hersteld wordt met behoud van origineel materiaal en uitstraling.” Maar Novanets technische knowhow gaat verder. Zo spuit het bedrijf kozijnen in zijn geheel over of voorziet ze hen opnieuw van kunststof folie. Naast deze cosmetische schade herstellen en repareren de technici ook het hang- en sluitwerk en sluitrubbers ongeacht de ouderdom van het kozijn. Allemaal op locatie, zonder overlast voor de bewoner.

Enkele praktijkvoorbeelden

De Keijzer noemt nog meer voorbeelden: “Denk aan kozijnen die zijn al zijn gemonteerd maar de verkeerde kleur hebben. Of een kantoorpand dat wordt omgebouwd tot appartementen. De architect wil af van de zakelijk uitstraling van het complex. Dan spuiten wij alle kozijnen in een andere kleur of beplakken deze met een nieuwe kunststoffolie. Zo hebben wij al een aantal grote complexen succesvol gerestyled.”

De werkzaamheden beperken zich niet tot reparatie en restyling van gevelelementen, de spotrepair-methode is ook toe te passen op materialen als natuursteen, aanrechtbladen, keukendeurtjes, laminaatvloeren, parket, marmoleum, gietvloeren, sanitair en meubels.

Kwaliteit

“Al onze reparatiemethodes hebben wij in eigen huis ontwikkeld. Om de kwaliteit te waarborgen, werken wij uitsluitend met eigen mensen die intern worden opgeleid en permanent scholing krijgen over nieuwe reparatietechnieken en materiaalkennis.

Wij doen geen concessies aan kwaliteit. Onze reparaties zijn duurzaam en bovendien kostenbesparend voor onze opdrachtgevers. Daar staat Novanet voor”, meldt de Keijzer trots.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief