Revolutionaire ASL adaptertechniek van FSB

Revolutionaire ASL adaptertechniek van FSB

Een techniek die alles op zijn kop zet, zo typeert FSB-directeur René Wolken de ASL adaptertechniek van FSB.

FSB zet de modulaire ASL adapteroplossing in voor al zijn beslag. Wolken: “Met de FSB ASL adapter introduceren we een revolutionaire, compleet nieuwe en universele adapteroplossing. We zetten hier echt een nieuwe standaard.” FSB presenteerde de ASL adapter in januari op de BAU in München. 

Als het om productinnovaties gaat, lijdt het begrip 'revolutionair' een beetje aan bloedarmoede. PR-campagnes kapen het begrip maar al te graag om producten aan te prijzen – ook als het aangeprezen product eerder evolutionair dan revolutionair is. Maar bij de FSB ASL adaptertechniek is de typering 'revolutionair' volkomen op zijn plaats, stelt FSB-directeur René Wolken. De adapter bestaat uit een glasvezelversterkte kunststof onderrozet met een roestvrij staal versterking, dat men zonder afdekrozetten en deurkrukken aan het deurblad monteert. Wolken: “Dat maakt een ingewikkelde montage aan de krukhals overbodig. De montage is eenvoudig en snel; de kruk kun je door de aanzet heen op de stift draaien.” 

Meer functie voor je geld
De ASL adaptertechniek is ontwikkeld vanuit een specifieke vraag, vertelt Wolken: “In Duitsland wordt veel gewerkt met AGL projectbeslag. In Nederland vindt men dat vaak te kostbaar. Daaruit ontstond de vraag hoe we voor de Nederlandse markt beslag konden ontwikkelen met de kwaliteiten van het Duitse AGL beslag, zonder aan het prijsniveau te tornen. Dat hebben omgezet in deze ASL-oplossing. Je krijgt met deze adapter onder aan de streep dus meer functie voor je geld.” 

Modulair
Een groot voordeel van de ASL adapter is het modulaire karakter. Wolken: “De adapter is te gebruiken voor alle schilden, rozetten, raamkrukken en smalrozetten. Het is een compleet beslag waar alles in zit dat gevraagd wordt. Alle vertrouwde FSB-voordelen zijn voorhanden. Het complete FSB-programma maakt nu gebruik van deze oplossing. Het modulaire karakter zorgt voor flexibiliteit bij de montage en in het voorraadbeheer. Omdat de adapter zonder kruk gemonteerd wordt, kan men elk type deur snel voorzien van het juiste beslag. Bovendien is de standaardset geschikt voor deurdiktes van 38 tot 58mm, maar FSB levert ook bevestigingsset van 29mm tot maximaal 98mm en andere deurdiktes worden op aanvraag behandeld. Aanpassingen aan bestaand beslag realiseer je in een handomdraai.” 
De adaptertechniek is inmiddels al toegepast in diverse projecten in de zwaardere utiliteitsbouw. 

Modulair en 0 mm tolerantie

0 mm tolerantie
Een van de meest in het oog springende voordelen van de modulaire ASL adaptertechniek: het zorgt voor beslag met 0 mm tolerantie. Wolken: “Klasse 4 beslag wordt vaak vergeleken op uiterlijk. Terwijl bij klasse 4 nog een tolerantie is toegestaan van 6  mm – meer dan een halve centimeter. Bij deze oplossing is sprake van 0 tolerantie. Wat ons betreft zou de introductie van een klasse 5 of 6 een oplossing zijn, om die bijzonderheid uit te drukken.”

FSB levert ASL als garnituur dat universeel als 'rechter' en 'linker' uitvoering inzetbaar is – de krukveer werkt in beide richtingen. René Wolken: “Ook wisselgarnituren met symmetrische deurkrukken kunnen universeel en richtingsneutraal gemonteerd worden. De ingebouwde krukveer maakt een draaihoek mogelijk tot 45 graden.” Het ASL garnituur wordt door middel van een eenvoudige en snelle montage vastdraaibaar op de deur gemonteerd.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief