Renson op ISH Frankfurt Hal 8 stand D59

Renson op ISH Frankfurt Hal 8 stand D59

Alles voor energiezuinig en efficiënt ventileren onder één dak

Healthbox 3.0: een nieuwe stap in installatiegemak

Renson Endura Delta krijgt ‘Passive House’ certificaat

Endura Twist: decentrale ventilatie met warmteterugwinning

 

 

Renson Endura Delta krijgt ‘Passive House’ certificaat
Met het ‘Passive House’ certificaat op zak is de Endura Delta balansventilatie-unit van Renson klaar voor alle passief huizen. Qua vraagsturing gaat die met de ingebouwde CO2-, VOC- en vochtsensoren trouwens een stuk verder dan de bestaande D-systemen. En dat tegen het laagst mogelijke verbruik en met een zo hoog mogelijke warmteterugwinning. 
‘Passiefhuis-proof’
Alle debietvarianten van de Renson Endura Delta (330, 380 en 450 m³/h) hebben het wereldwijd erkende ‘Passive House Certificate’ opgekleefd gekregen. Dat betekent dat Renson hiermee elk passiefhuis kan coveren met het vraaggestuurde Renson-balansventilatiesysteem met warmteterugwinning.
Vraaggestuurde balansventilatie met energetisch voordeel
Op het vlak van vraagsturing is de Endura Delta van Renson uniek in zijn soort. Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en VOC-gehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau namelijk af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert dan ook een stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar tegelijk wel een hoog rendement laat noteren dankzij de efficiënte warmtewisselaar die tot 89% (gemeten volgens de EN308-norm) van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert. 
Installatiegemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid troef
De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan geventileerd worden. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat frissere buitenlucht kan bijdragen om de woning af te koelen. Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarse filters, optioneel is een PM1 pollenfilter verkrijgbaar. Met ook alle accessoires (Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen) perfect afgestemd op de Endura Delta heeft Renson trouwens alle componenten in huis voor een efficiënte totaal installatie van een balansventilatiesysteem als dit.
App-bediening voor bewoner en installateur
Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem werd een app-ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee die de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn. Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het hem ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden in functie van eventuele latere interventies.

Endura Twist: decentrale ventilatie met warmteterugwinning
Voor nieuwbouw en renovatie

De Endura Twist is het decentrale ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Renson. Het systeem kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden op of naast een raam, perfect op maat volgens breedte of hoogte met een minimum lengte van 750 mm. Aangezien er bij dit type verluchtingen geen toe- of afvoerleidingen aan te pas komen, is dit systeem naast nieuwbouwtoepassingen waar bijvoorbeeld door geringe inbouwmogelijkheden geen plaats is voor luchtkanalen, ook en vooral zeer geschikt voor renovatie. Bovendien is de Endura Twist perfect combineerbaar met de doekzonwering van Renson.
Optimale warmteterugwinning
De warmteterugwinning wordt verwezenlijkt door een dubbele module langs waar de verse lucht binnenkomt en de vervuilde lucht terug naar buiten gaat. Die aan- en afvoermodules wisselen cyclisch van richting waardoor de afgevoerde warme lucht de vers aangevoerde lucht verwarmt bij het binnenkomen. De wisselende cycli worden zodanig door temperatuursensoren gestuurd, dat ze steeds de meest optimale warmteterugwinning nastreven. Dat levert een warmteterugwinningsgraad van meer dan 80% op bij een debiet van 30 m3/h. Dankzij het bypass-systeem wordt die warmtewisseling automatisch uitgeschakeld op basis van buitentemperatuur op momenten dat voorverwarming van aangevoerde lucht niet nodig is (in de zomer bijvoorbeeld). 
Compact en moduleerbaar
De Endura Twist is amper 110 mm hoog, 345 mm breed en is beschikbaar op maat tot 6000 mm lang. Daardoor is die net zo goed geschikt voor grote glaspartijen of brede schuiframen. Afhankelijk van hoe men die aan de binnenzijde wil afgewerkt zien (subtiel weggewerkt dankzij het pleisterprofiel of met de aluminium omkasting zichtbaar), is er keuze om – bij installatie horizontaal boven op het raam – de lucht naar boven of onder binnen te leiden.
Om afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal ramen toch steeds het nodige debiet te kunnen halen, ontwierp Renson de Endura Twist als een modulair systeem dat kan uitgerust worden met 1 tot 6 ingebouwde modules. Elke module is goed voor een debiet van 13,5 m3/h, wat betekent dat met 6 modules per venster zelfs tot 81 m3/h nominaal debiet gehaald kan worden (in de ‘boost’-functie loopt dat zelfs op tot het dubbele).
Intelligente sturing
De Endura Twist kan bediend worden met een standaard schakelaar of een touchdisplay. In dat laatste geval is een vraaggestuurde bediening optioneel mogelijk, afgestemd op het leefpatroon van de bewoners. De nodige hoeveelheid verse lucht die aangevoerd moet worden, wordt daarbij automatisch afgestemd op de binnenluchtkwaliteit op basis van continue metingen via CO2-sensoren. De aansturing van de Endura Twist is ten slotte ook integreerbaar in een gebouwbeheersysteem.
Endura Twist werkt op 230 V netspanning en verbruikt – uitgerust met 2 modules en bij een debiet tot 30 m3/h slechts ongeveer 4,6 Watt, goed voor Energie-efficiëntieklasse A+. Optioneel is de Endura Twist verkrijgbaar met verschillende filters (F7-filter voor fijn stof en G3-filter voor grover stof).  

 

Alles voor energiezuinig en efficiënt ventileren onder één dak
Met de Healthbox 3.0 (C+) en Endura Delta (D) heeft Renson voor elk type centraal ventilatiesysteem het nodige in huis, of de keuze nu valt op vraaggestuurd ventileren met natuurlijke toevoer van verse lucht of een volledig mechanisch (balans)ventilatiesysteem D met warmteterugwinning. Als decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning heeft Renson als totaalaanbieder van een gezond en comfortabel binnenklimaat ook nog Endura Twist in z’n assortiment.
En het gaat nog verder, want voor wie kiest voor natuurlijke ventilatie, heeft Renson ook raamventilatieroosters in het assortiment. Verder zijn ook (vlnr) extractieroosters, een flexibel dubbelwandig luchtkanalensysteem (Easyflex) en zelfs een design dakdoorvoer onder dezelfde merknaam verkrijgbaar. Kortom: Renson bundelt alle kwalitatieve onderdelen voor een correct werkend ventilatiesysteem. In combinatie met een degelijke installatie leidt dat tot de best mogelijke totaalinstallatie voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Healthbox 3.0: een nieuwe stap in installatiegemak
Tijdswinst in installatie en in het beheer en de opvolging van werven
Healthbox 3.0 van Renson zorgt – als onderdeel van het C+ ventilatiesysteem – op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit is klaar voor alle ‘smart homes’, want die communiceert voortaan zowel met jou als installateur als met de bewoner, elk via een bijbehorende applicatie. Voor jou als installateur wordt de installatie en inregeling van de ventilatie via de app nog een stuk praktischer.
En dat is niet alles, want daarnaast heb je ook toegang tot de ‘My Lio’-webportal waarin je al je installaties kan beheren, van voorbereiding tot opvolging. Via die portal krijg je met andere woorden in één oogopslag een duidelijk overzicht van de status van je projecten en alle administratie die daaraan vasthangt.
Via de ingebouwde sensoren monitort de Healthbox 3.0 de binnenluchtkwaliteit op vocht, CO2 en/of VOC’s (geurtjes). De unit past het ventilatieniveau daar automatisch op aan zodat die op een energiezuinige manier enkel daar ventileert wanneer nodig. De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 bovendien een geconnecteerd ventilatiesysteem dat niet alleen klaar is voor smart homes, maar vooral voor jou als installateur heel wat tijdswinst bij installatie en opvolging oplevert. De speciaal ontwikkelde installateurs-applicatie bij Healthbox 3.0 gidst je namelijk doorheen het hele installatieproces, de inregeling en kalibratie. De configuratie en alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet, … worden gevisualiseerd. Ook het bijstellen van de debieten gebeurt voortaan via de app, waarbij Healthbox 3.0 zich meteen aanpast. 
Naast de connectiviteit werd bij het ontwerp van de nieuwe ventilatie-unit ook rekening gehouden met akoestiek, energiezuinigheid en compacte inbouwmogelijkheden. Healthbox 3.0 meet amper 20 cm hoog, is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator, en kan met behulp van collectoren meer ruimtes (max. 11) ventileren dan de 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief