Renson investeert verder in de regio

Renson investeert verder in de regio

Productie-eenheid op nieuwe site in IZ Vijverdam

Ruim 100 jaar verankerd in de regio, is Renson als Waregems familiebedrijf geëvolueerd naar een toonaangevende speler in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en – vooral –  totaaloplossingen voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Met de focus op innovatie komt het bedrijf jaarlijks met nieuwe producten op de proppen. Voor de lancering van de laatste nieuwigheden, wijkt Renson voor de gelegenheid uit naar de nieuwe site in IZ Vijverdam, intussen het kloppend hart van de productie van mechanische ventilatie.

Van textielfabriek tot moderne productiehal
“Renson kocht een aantal jaren geleden al de gebouwen van Messiaen Textiles, gelegen in de Grote Leiestraat 205 in Anzegem, een locatie die eigenlijk deel uitmaakt van de hoofdzakelijk Waregemse Industriezone Vijverdam”, verduidelijkt Geert Bekaert. De textielfabrikant bleef er nog even gehuisvest maar na de faling begin 2014 kwamen de gebouwen tegen het eind van het jaar vrij. Begin 2015 begon Renson de site dan ook te verbouwen en in te richten, met de bedoeling om er bedrijfshallen van te maken die beantwoorden aan alle hedendaagse normen en richtlijnen qua veiligheid, hygiëne en werkcomfort. Verder werd ook een deel van de dakbedekking vernieuwd en kwamen er lichtstraten voor voldoende lichtinval op de werkvloer.

De bedrijfsoppervlakte van 8.000m² - die Renson sinds mei 2015 opnieuw in gebruik nam - is opgedeeld in 4 hallen. In één daarvan is de montage van de mechanische verluchtingssystemen ondergebracht, met mogelijkheid tot uitbreiding in een tweede productieruimte. Een derde hal is als magazijn ingericht en de afdeling standenbouw is er in een vierde ruimte gehuisvest.

Automatische montagelijn
Geert Bekaert: “De bureelruimtes bij het pand zijn momenteel nog niet in gebruik en staan te huur. Naar aanleiding van onze ‘Ambassador Days’ die doorgaan eind november tot half december, zal één hal voor de gelegenheid dienst doen als ‘evenementenruimte’. Maar aangezien we ook op het vlak van mechanische ventilatie steeds blijven groeien, is het de bedoeling om die op termijn bij de bestaande productie-eenheid te kunnen inlijven. Momenteel wordt er een studie uitgevoerd om de haalbaarheid van een geautomatiseerde montagelijn te onderzoeken.”

Eventlocatie ter gelegenheid van ‘Ambassador Days’
Het hoofdgebouw aan de E17 blijft uiteraard het paradepaardje van de firma Renson. Zeker nu zich daar met het meeting center ‘Exit 5’ ook de geknipte locatie bevindt voor recepties, vergaderingen, opleidingen of seminaries. Maar ter gelegenheid van de Ambassador Days, een evenement waarop Renson z’n bevoorrechte nationale en internationale verdelers uitnodigt om als eersten kennis te maken met de nieuwe producten, wordt dus uitgeweken naar de gelegenheids-evenementenlocatie op de nieuwe site. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief