Pilotproject Rotterdam The Hague Airport

Pilotproject Rotterdam The Hague Airport

Importeur Mauriks Solutions uit Den Bosch introduceert in 2019 Face-innovaties.

In 2018 verraste het Italiaanse Face de Nederlandse markt met zijn “Innovative Automation” draai- en schuifdeur automatisatiesystemen. Importeur Mauriks Solutions uit Den Bosch introduceert in 2019 Face-innovaties waarmee de hoogstaande deursystemen nog meer montage- en gebruiksgemak bieden. Een pilotproject op Rotterdam The Hague Airport illustreert de mogelijkheden en kwaliteit van de Face-producten.   

Energiezuinige en stille brushless motoren, een eenvoudige modulaire montage, digitale beheermogelijkheden: met de geavanceerde “Innovative Automation” draai- en schuifdeur automatisatiesystemen schudde het Italiaanse Face de Nederlandse markt vorig jaar behoorlijk op.
Inmiddels bieden de Italiaanse experts van Face naast de standaard SL-4- serie ook een variant aan van het modulaire SL-5 draai- en schuifdeursysteem. Face-importeur Carlos Mauriks van het Bossche handelshuis Mauriks Solutions. “Face ontwikkelde het modulaire systeem om montage door één persoon mogelijk te maken, dankzij individueel op te hangen ankers waaraan een aluminium rail eenvoudig kan worden opgehangen. Aan de andere kant spelen wij ook in op de prijsconcurrentie met de nieuwe SL-6- variant die afziet van het modulair monteren – dit levert prijstechnisch een voordeel op. De SL-6 is er in drie varianten: de standaard Advanced uitvoering, de Emergency voor veiligheidsdeuren met dubbele motoren en de Heavy voor zware deuren."

Extra functionaliteit voor de installateur
Ook op het gebied van digitale aansturing en beheer innoveert Face, aldus Mauriks: "Nu al heb je als Face-gebruiker met je telefoon via de NFC-technologie toegang op korte afstand van de deur – als alternatief voor een druppel of een kaart. De app krijgt dit jaar extra functionaliteit voor de installateur. Met drie niveaus; op niveau 1 kan de installateur parameters op locatie uitlezen via telefoon of tablet, op niveau 2 is dit mogelijk vanuit een andere locatie en op niveau 3 is er sprake van een volledig management toegangsbeheersysteem voor meerdere deuren (denk aan winkelcentrum, ziekenhuis en vliegveld). Dit maakt een vloeiende integratie van Face-producten mogelijk.” 

Schuifdeuren voor cleanrooms
Face brengt in 2019 ook draai- en schuifdeursystemen voor zwaardere deuren op de markt: de SE-80 voor draaideuren tot 300 kilo, de SE-80 S (met veer) voor draaideuren tot 220 kilo. Mauriks: "Er is ook een schuifdeur automaaat de SL6 H, waarbij de H staat voor ‘'hermetisch’'. Deze Face-variant is uitermate geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld cleanrooms in ziekenhuizen. De SL6H is er in de uitvoeringen Advanced tot 100 kilo en Big tot 200 kilo."
Face speelt met al deze innovaties in op de wensen vanuit de markt, stelt Mauriks: "Die innovaties koppelen wij als importeur aan onze grote kracht: een hoog servicelevel en een persoonlijke contact met onze klanten. We bieden uitstekende ondersteuning op locatie en werken samen met goede leveranciers.”

Pilot op Rotterdam The Hague Airport
Mauriks Solutions leverde samen met zijn klant in Nederland al in diverse projecten Face- toegangssystemen. Op Airport Rotterdam rondde het handelshuis een bijzondere pilot af, waarbij Maurikspartner Ton Smit garage- en bedrijfsdeuren (T.S.D.) uit Kamerik 11 dubbele brushless draaideurmotoren monteerde. Mauriks Solutions werkte op het regionale vliegveld samen met de technici van T. S. D. en experts van Face. Ton Smit van T. S. D.: “"Vanuit onze jarenlange relatie met Rotterdam Airport, vroeg het vliegveld ons of wij in de vertrekhal de deuren automatisch sluitend konden maken. In overleg met Mauriks Solutions hebben wij met de Face-producten de optimale vertaalslag kunnen maken naar de specifieke wensen van onze opdrachtgever. Voor ons is Mauriks Solutions een solide leverancier en de juiste partner voor dit soort projecten.”

Innovatief en hoogstaand

De Face “Innovative Automation” draai- en schuifdeur automatisatiesystemen onderscheiden zich door brushless motoren en geavanceerde technologie. Deze innovaties leveren volgens importeur Carlos Mauriks toegevoegde waarde op voor de Nederlandse markt: "Met Face besparen gebruikers 54 procent energie. Dat is een relevant pluspunt in het Nederlandse politieke klimaat, met zijn doelstellingen rond minder energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot.” Op de energiezuinige en stille motoren biedt Face vijf jaar garantie.

Interesse in de mogelijkheden en in de producten van Face? De brushless motoren van Face zijn te bezichtigen en uit te proberen in het Kenniscentrum van Mauriks Solutions aan de Australiëlaan 10 in ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie over Face op maurikssolutions.com of bel 073-646 11 00.

Deze Close-Up staat in Raam en Deur editie 1-2019

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief