Optimaal sluitcomfort dankzij TPE-dichtingen.

Optimaal sluitcomfort dankzij TPE-dichtingen.

Deventer Profielen borgt kwaliteit. 
 

Aan kozijnsystemen worden steeds hogere eisen gesteld aan wind- en waterdichtheid, akoestische isolatie en gebruikscomfort. Daardoor ligt ook voor de dichtingsprofielen de lat almaar hoger. De TPE-dichtingen van Deventer Profielen garanderen een lage aandrukweerstand bij een optimaal terugveervermogen. Kees Verweel van Deventer Profielen: “Bij onze profielen draait alles om optimaal gebruikscomfort. De kwaliteit van onze dichtingen zit in het materiaal, maar vooral in het ontwerp. Het verschil zit vaak in de kleinste details.”

Het is snel gezegd: de dichting van een kozijnsysteem moet aan alle praktische eisen voor kozijnsystemen voldoen, duurzaam en bestendig zijn en hoge elastische eigenschappen bezitten – en dat jaren achtereen. Die elastische eigenschappen zorgen voor het gebruikscomfort; de mix van een lage aandrukweerstand met een hoog terugveervermogen maakt van een dichting een kwaliteitsproduct.

TPE: perfecte basis
Bij Deventer Profielen houden ze bij de grondstofkeuze én in het ontwerp rekening met de hoge markteisen, stelt general manager sales Kees Verweel: “Als grondstof voor onze dichtingen gebruiken wij voornamelijk TPE. TPE is een verzamelnaam voor een grote groep kunstrubbers. Binnen die groep selecteerden wij het materiaal met de beste eigenschappen voor onze dichtingen, en dus de perfecte basis voor jarenlang functionerende profielen.”
TPE is circulair, volledig herbruikbaar en bevat geen chemische bestanddelen die mens of milieu kunnen schaden. Daarmee onderscheidt TPE zich positief van andere grondstoffen voor dichtingen. De TPE-dichtingen van Deventer profielen zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. Verweel: “Dat is tevens het bewijs dat de dichtingen zijn geproduceerd met 100 procent duurzaam opgewekte energie.”

Gegarandeerde kwaliteit
De eigenschappen van TPE speelt men bij Deventer Profielen uit bij het ontwerpen van dichtingen, onderstreept Verweel: “Bij Deventer Profielen kennen we de specifieke prestaties van TPE en daar houden we in het ontwerp rekening mee. Eigenschappen als terugveervermorgen, flexibiliteit, UV-bestendigheid en binnen het ontwerp de combinatie van harde en zachte materialen of microschuim-delen, leveren bij ieder ontwerp de hoogste kwaliteitsproducten op. Deze kwaliteit garanderen we ook.”

Eigen tests en rapporten
Opmerkelijk is dat de eisen aan dichtingen weliswaar steeds strikter worden, maar dat specifieke product- en materiaaleisen voor dichtingen eigenlijk onvoldoende aansluiten bij de praktijk. Kees Verweel: “Al onze dichtingen zijn conform de NEN-EN 12365 geattesteerd, in Nederland zelfs een voorwaarde voor het KOMO-attest. Zaken als veroudering en materiaaleigenschappen op lange termijn (lees: jarenlang gebruik) zijn onvoldoende gezekerd binnen deze NEN-norm. Bovendien is een dichting een klein onderdeel van een kozijnsysteem, en dit hele systeem moet aan allerlei eisen voldoen. Daarom heeft Deventer Profielen de afgelopen jaren ook luchtdoorlatendheid, akoestiek en producteigenschappen na langdurig gebruik laten testen. Deze laatste test loopt nog steeds en combineren we met perioden in een klimaatkamer en mechanische belasting van de dichting. Zo hebben we ook veel knowhow opgebouwd over het nut van toepassen van dubbele dichtingen. Soms is dit noodzakelijk, soms overbodig. Deze kennis hebben wij in huis en die delen we graag met onze klanten en verwerkers.”

Groene signatuur
Deventer Profielen is een bedrijf met een groene signatuur, onderstreept Kees Verweel: “We zijn sinds drie jaar Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. De weg naar Goud betekent dat we onszelf uitdagen om in de toekomst wellicht dichtingen aan het einde van de levenscyclus te gaan terughalen voor hergebruik, en tegelijk onderzoeken we of er alternatieve grondstoffen zijn, bijvoorbeeld biobased materialen.”

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie 5-2018.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief