Nieuwe Productenlijst PKVW

Nieuwe Productenlijst PKVW

Er is weer een nieuwe Productenlijst van het Politiekeurmerk Veilig Wonen met onder meer extra aandacht voor beveiliging in de zorg.

Er komen steeds meer producten op de markt voor toegang tot zorgwoningen en daar houdt de Productenlijst rekening mee. In het kort:

Zo zijn er producten die elektro-mechanisch bediend kunnen worden (zie lijst AF). Let wel op dat als er een draaiknopcilinder en elektro-mechanische bediening is, en er glas binnen 100 cm van het bedieningspunt aanwezig is, dit glas inbraakwerend (P4A) dient te zijn. Normaal kun je de sleutel uit het slot halen maar bij dit soort elektro-mechanische oplossingen kan het slot aan de binnenzijde zonder gebruik te maken van een sleutel bediend worden. Daarom moeten er extra inbraakwerende maatregelen genomen worden. Zo dient de draaiknop aan de binnenzijde afgeschermd te zijn tegen manipulatie van buitenaf.
In lijst Q staan de goedgekeurde sleutelkluizen met als tip: bij seriematige toepassing van sleutelkluizen door zorginstellingen is een verantwoord sleutelbeheer noodzakelijk. 
In lijst Y1 staan de door certificeringsinstelling SKG-IKOB goedgekeurde kierstandhouders.
In lijst Z is nu duidelijk welke cilinders ook in de elektromechanische uitvoering verkrijgbaar zijn.

Inbraakwerend
Voorkant productenlijst met link naar de lijstOp de Productenlijst staan ook alle andere producten die geschikt zijn voor 3 minuten inbraakwerendheid in woningen; dat is een eis van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Sommige producten zijn geschikt om een inbreker zelfs 5 minuten tegen te houden. Dit is bijvoorbeeld handig in bepaalde gebieden waar zwaardere inbrekersmethoden gangbaar zijn geworden. Ook deze zijn terug te vinden op de Productenlijst, in de kolommen 'Geschikt voor 5 minuten SKG®'. Het toepassen van deze producten in combinatie met 'zwaardere' ramen en deuren vergroot de kans dat die prestatie ook daadwerkelijk wordt gehaald.  

PKVW-eisen
Wilt u een woningen op PKVW-niveau beveiligen, dan adviseert het CCV u om deze lijst en de andere documenten te raadplegen of een PKVW-bedrijf in te schakelen. Een aantal PKVW-eisen gaat over beveiligingsproducten, zoals hang- en sluitwerk. Als deze getest, goedgekeurd en gecertificeerd zijn door SKG-IKOB, worden ze op de Productenlijst geplaatst. In april en november wordt deze lijst vernieuwd en PKVW-bedrijven zorgen dat ze hiervan op de hoogte zijn.

Klik hier voor de PKVW Productenlijst en het Handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Bestaande Bouw.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief