Nieuwe concepten en systemen van BUVA

Nieuwe concepten en systemen van BUVA

Innovaties uit eigen huis.

Het Inside scharnier, LogiTime, Vital Air met de Q-stream 2.0, blueSmart: stuk voor stuk opvallende innovaties uit de koker van BUVA. Volgens BUVA sales manager Marius van Zanten komt geen ander bedrijf in de branche momenteel met zoveel noviteiten in zo'n korte tijd: “Wij hebben altijd een eigen antwoord op vraagstukken uit de markt – op gebied van concepten, diensten en uiteindelijk de producten die wij leveren.” 

Met de Internationale Bouwbeurs nog vers in het geheugen, staat BUVA al weer klaar voor Building Holland. Verkoopleider Marius van Zanten: “Op de Bouwbeurs opereerde BUVA binnen het format van het hang- en sluitwerkpaviljoen. Met een standaardbeursstand van 42 vierkante meter, in plaats van een eigen paviljoen van 150 tot 200 vierkante meter.” Een groot succes, aldus Van Zanten: “BUVA bracht op de Bouwbeurs een aantal concepten voor het voetlicht en had een aantal gerichte productintroducties.”
In die laatste categorie sprong het Inside anti-inbraak scharnier het meest in het oog, aldus Van Zanten: “Uniek aan ons SKG** ® Inside scharnier is dat het hakende element dat voor de inbraakbeveiliging zorgt in het scharnier zit. Dat betekent dat de anti-inbraakpen in kozijn of deur niet meer nodig is en het scharnier geen speciale infrezingen verlangt. We hebben voor zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt een specifieke uitvoering.” 

Inside en LogiTime
Het Inside scharnier is natuurlijk ook te zien op Building Holland. Maar, onderstreept Van Zanten: “Waar het ons op de Bouwbeurs ook ging om het presenteren van productinnovaties, laat BUVA opdrachtgevers en aannemers op de aanstaande Building Holland vooral de slimme concepten en dienstverlening van BUVA zien.” Zoals LogiTime, waarmee BUVA bestellingen uitgesorteerd en onverpakt aanlevert op een rolcontainer die rechtstreeks aan de productielijn kan worden ingezet. BUVA ontwikkelde het nieuwe bestel- en leverconcept intern, om bij BUVA-klanten kostenbesparingen te realiseren en tegelijkertijd de productie-output te verhogen. 

Vital Air en Q-Stream 2.0
Ook het Vital Air concept is zo'n innovatie uit eigen huis. Van Zanten: “Het Vital Air System combineert natuurlijke toevoer met mechanische afvoer door middel van een BUVA woonhuisventilator. Met Vital Air bieden we vijf maatregelpakketten aan waarmee opdrachtgevers voor BENG-projecten een EPC van 0,4 of lager kunnen realiseren. BUVA levert ieder pakket met een herkenbaar en concreet uitgangspunt, berekend op basis van de NEN 7120.” 
In het Vital Air systeem zet BUVA een belangrijke eigen innovatie in: de Q-Stream 2.0, de nieuwste generatie BUVA mechanische ventilatie. Van Zanten: “De Q-Stream 2.0 is compact, geluidsarm en energiezuinig, en werkt volledig automatisch. Het apparaat heeft standaard een vochtsensor en optioneel een 2-zone regeling.” De Q-Stream 2.0 is er in 2 online en 2 offline varianten. Van Zanten: “Voordeel van de online variant: er is geen voedingspunt meer nodig in de woonkamer en fysieke bediening is overbodig dankzij extra sensortechniek.”    

blueSmart
BUVA brengt op Building Holland ook het nieuwe elektronische blueSmart en blueCompact toegangsbeheersysteem onder de aandacht. Van Zanten: “blueSmart biedt online comfort voor een offline prijs. Het systeem is heel helder wat betreft de mogelijkheden: met blueSmart kun je sluitsystemen centraal aansturen en data decentraal doorgeven. De elektronische componenten communiceren via een virtueel netwerk – data-uitwisseling gebeurt draadloos, zonder dat de gebruiker het merkt.” 
De virale datadoorgifte maakt het mogelijk om informatie ongebruikelijk snel te verspreiden. Van Zanten: “Heel belangrijk: bestaande systemen – gebouwbeheertechniek, tijdregistratie, alarm- en energiebeheer – kunnen in blueSmart geïntegreerd worden.”
blueCompact is volgens Van Zanten de perfecte variant voor onder andere particuliere woningen, kleine kantoren en praktijkruimtes: “Eenvoudig en veilig te beheren met een app (iOS & Android). En geen data in de cloud, maar opgeslagen op een eigen sleutel.”

PreSets
Gebruiksgemak staat ook centraal bij de PreSets van BUVA, voorselecties uit het uitgebreide hang- en sluitwerkassortiment van BUVA. BUVA's PreSets maken het aannemers en opdrachtgevers makkelijker om productpaketten te kiezen voor alle gangbare raam- en deurtypen – en zo faalkosten te vermijden. Van Zanten: “BUVA biedt drie PreSets aan, steeds met functionaliteit en prestatie van de producten als uitgangspunt. Bij BUVA BASIC gaat het om robuust, eenvoudig te bedienen en nastelbaar hang- en sluitwerk, standaard inbraakwerend en met een universele maatvoering. Bij BUVA TOTAL CONTROL krijgt de klant volledige nastelbaarheid, bij BUVA FULL PROOF leveren we zelfstellend en corrigerend
hang- en sluitwerk.”

Wie geïnteresseerd is in meer BUVA-noviteiten, kan op buva.nl online informatie vinden over innovaties als de FD20 draaideuraandrijving, het Geluid Garantie pakket, BUVA's BIM-bibliotheek, orderdigitalisering en andere innovaties uit eigen huis.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief