Nieuw Trimax-Hybride dorpel van Holonite

Nieuw Trimax-Hybride dorpel van Holonite

De nieuwe Trimax-Hybride dorpel van Holonite maakt het productieproces efficiënter!

Holonite introduceert de Trimax-hybride! Een ontwerp dat is voortgekomen door vraag en aanbod samen te voegen. Door de dialoog aan te gaan met de Holonite klant hebben zij opgemerkt dat men behoefte heeft aan een dorpel die het productieproces efficiënter maakt.
Een belangrijke vraag die Holonite zelf in de onderzoeksfase heeft gesteld is; “Welke bijdrage kunnen wij als producent en als distribiteur nu leveren aan u, waardoor we samen een efficiënter productieproces kunnen realiseren?” Dit uiteraard met behoud van een kwalitatief goed product.

De jarenlange ervaring en expertise in het ontwikkelen, produceren en distribueren van o.a. dorpels stelt Holonite in staat om mee te denken, dit ter verbetering van het product en/of het proces. Na gesprekken met verschillende partijen uit de timmerindustrie zijn zij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het productieproces van een kozijn efficiënter moet kunnen. Dit doormiddel van het realiseren van een stabiel & vormvast kozijn waarbij geen tijdelijke houten lat nodig is.
Deze nieuwe aanpak vraagt naast het produceren van een nieuwe variant dorpel ook een aanpassing op de productie van het kozijn. Waar traditioneel de dorpel direct bevestigd wordt aan het uiteinde van de onderzijde van het houten kozijn, wordt in de nieuwe productiemethode het kozijn aan de onderzijde verbreed met een smalle houten lat.  Dit creëert een stabiel & vormvast kozijn. Voor Holonite lag de uitdaging in het ontwikkelen van een aangepaste Trimax-dorpel, dit heeft geresulteerd in de nieuwe Trimax-hybride dorpel. Bijkomend voordeel is dat de houten lat volledig in de constructie wordt opgenomen, dit stelt tevens de productie in staat om het product in zijn geheel direct af te lakken. Het kozijn zal door zijn stabiliteit eenvoudiger door alle fases in het productieproces geleid worden. Daarnaast vereenvoudigt deze methode het aanbrengen van beslag en profielen.

De Trimax laagreliëfdorpel is voor ons nieuwste ontwerp als uitgangspunt gekozen. Waarom?; De Trimax dorpel typeert zich als een extreem lichte dorpel. Het is een uniek ontwerp en door zijn  3-kamerprofiel vervaardigt uit vezelversterkt composiet. Bij belasting van de dorpel zorgt dit voor een optimale krachtverdeling. Extra bijkomend voordeel is dat de met stilstaande lucht gevulde kamers een zeer goede isolator vormen. Optioneel kan het 3-kamerprofiel gevuld worden met isolatieschuim. De Trimax Hybride dorpel is leverbaar in lengtes tot maximaal 7 meter en verkrijgbaar in de kleur antraciet (137).

Voor meer informatie:
Holonite B.V.
Ambachtsweg 9
4691 SB, Tholen
Postbus 39, 4690 AA Tholen

T +31 166 601 300 
E info@holonite.nl
www.holonite.nl

 

 

 

 

 

 

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief