Multiwindow integreert zonwering en ventilatie in kozijn.

Multiwindow integreert zonwering en ventilatie in kozijn.

Multiwindow integreert zonwering en ventilatie in kozijn

Multiwindow biedt ontwikkelaars, corporaties en aannemers dé oplossing om sneller, gemakkelijker, efficiënter en duurzamer te bouwen. Met Multiwindow bieden Rollecate, Schellekens & Schellekens en Heycop gezamenlijk één uniek product, waarbij gevarieerd kan worden met zonwering en natuurlijke ventilatie. Als extra service wordt Multiwindow in de fabriek gebruiksklaar voorgefabriceerd en al dan niet inbraakwerend uitgevoerd. De opdrachtgever communiceert met één partij, of het nu gaat om het kozijn, de zonwering of de ventilatie. Dit maakt Multiwindow uitermate geschikt voor nieuwbouw, renovatie of transformatie en voor de gestapelde woningbouw. Multiwindow met een aluminium profiel wordt vanaf juli 2017 geproduceerd. Over ruim twee jaar komt een kunststof profiel op de markt.

De Multiwindow kan zowel van binnenuit als buitenaf gemonteerd worden. Dat gaat sneller en goedkoper dan plaatsing via de gevel: er zijn geen steigers of hoogwerkers nodig. Pas als de afbouw is begonnen, plaatst een monteur van Schellekens & Schellekens de zonwering en het ventilatiedeel. Op die manier kan het kozijn al vroeg in het bouwproces worden meegenomen; er zitten  nog geen onderdelen in die tijdens de bouw kunnen beschadigen. 

Geen vergelijkbaar product
Bij de traditionele bouwvolgorde wordt het kozijn eerst geplaatst en pas daarna volgt de montage van de zonwering vanaf een bouwkundige steiger en wordt het ventilatierooster geplaatst. Achter het screendoek wordt hierdoor in veel gevallen warmte door het ventilatierooster naar binnen gezogen met hoge temperaturen. Er zijn producten op de markt waarbij de ventilatie en zonwering reeds zijn gecombineerd. Hierbij is de bouwkundige constructie nooit optimaal en de kans op “lekken” in de aansluitingen groot. Multiwindow is de oplossing waarbij er één geheel ontstaat waarmee variabel invulling gegeven kan worden aan zonwering en/of ventilatie, waarbij de lucht altijd op een juiste manier naar binnen stroomt. De  kans op een slechte bouwkundige constructie is hiermee verleden tijd. 

Door gebruik te maken van een cassette unit kan de opdrachtgever of de eindgebruiker er later voor kiezen om de functie in het raam te wijzigen. Zo kan men bij een “lege” toepassing van Multiwindow later alsnog zonwering aanbrengen, zonder dure klim- en hijsmaterialen nodig te hebben.

Integratie
 “Kozijnen en toebehoren zoals zonwering en ventilatie worden normaliter afzonderlijk  geproduceerd volgens aparte tekeningen,” aldus salesmanager Kasper Oudshoorn van Schellekens & Schellekens. Alle handelingen worden ook afzonderlijk geadministreerd. Het bijzondere van  Multiwindow zit volgens Oudshoorn in de integratie die alle benodigdheden en handelingen verenigt. Mede daardoor blijven de kosten beneden die van alternatieve producten. ““De droom was het ontwikkelen van een combinatieproduct waarbij er vanaf één goede basis gevarieerd kan worden met buitenzonwering en natuurlijke ventilatie. Door een fijne transparante samenwerking en het voorop blijven stellen van de wensen van de klant zijn we tot een bijzondere innovatie gekomen”, noemt Oudshoorn het resultaat.

Uitvoering
Rollecate maakt het kozijn van Multiwindow standaard uit de aluminium profielserie Kawneer RT 72 Reflex. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk, net als uitvoeringen waarvan de binnen- en de buitenkant elk een andere kleur hebben. Het kozijn meet maximaal 2500 millimeter in het vierkant. Standaard komt er 24 millimeter dik HR++ glas in met een U-waarde van 1,0. Er kan ook tripleglas in met een U-waarde van 0,6. Wie wil kan in plaats van een vaste beglazing ook een draai/kiep-raam kiezen. 

Zonweringsdoek weerstaat windkracht 8
Schellekens & Schellekens maakt gebruik van de stormvaste (windweerstad klasse 6) Proscreen Zip. Het Satiné glasvezeldoek is voorzien van een ritsdeel wat in de kunststof inlage in de geïntegreerde geleiding is opgesloten. Het doek is aan vier zijdes gefixeerd. Zo blijft het altijd wind- en stormvast in positie. Een TÜV-certificaat garandeert dat de zonwering voldoet aan de bepalingen van windweerstandsklasse 6 en wordt gegarandeerd tot windkracht 8. 
Schellekens & Schellekens biedt de keuze uit een grote reeks standaard kleuren Satiné glasvezeldoek. De zonwering is minimaal 800 en maximaal 2500 millimeter breed. In de standaarduitvoering beweegt een elektrische buismotor het doek op en neer. Dat kan met een handschakelaar en bedrading of door middel van een zon/windautomaat of gebouwbeheersysteem. Als optie draait Multiwindow zonwering op een radiografische ontvanger die op een afstandbediening reageert.

Gezond en comfortabel binnenklimaat
Heycop levert voor Multiwindow een ventilatiedeel met een zelfregelend rooster. Het past de doorstroomopening automatisch aan de winddruk aan, terwijl de bewoner zelf traploos de hoeveelheid buitenlucht kan instellen. De vorm van de instroomopening aan de binnenkant zorgt ervoor dat de verse buitenlucht zich optimaal mengt met de binnenlucht. Zo krijgt de bewoner een gezond en comfortabel binnenklimaat. Voor projecten in lawaaiige omgevingen komt Multiwindow in meer of minder geluiddempende uitvoeringen die kleinere afmetingen meekrijgen dan een gemiddelde suskast. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief