Movair+ ClimaRad laat bewoners zorginstelling genieten van een gezond binnenklimaat

Movair+ ClimaRad laat bewoners zorginstelling genieten van een gezond binnenklimaat

Het besef dat ventilatie van groot belang is voor onze gezondheid wordt steeds groter. De goed geïsoleerde huizen van vandaag de dag zorgen voor fors minder warmtevraag, maar ook voor een ongezond binnenklimaat. Klachten zoals geïrriteerde luchtwegen, hoofdpijn en vermoeidheid komen daarbij veel voor. Gelukkig wordt er steeds vaker gedacht aan het creëren van een gezond binnenklimaat en een comfortabele temperatuur. Zeker voor kwetsbare doelgroepen is een goede binnenluchtkwaliteit van groot belang. Zorginstelling Amerpoort besloot daarom een flink aantal nieuwbouwappartementen te voorzien van Movair+ ClimaRad. Bewoners van deze appartementen zullen het verschil dat Movair maakt binnenkort ervaren.

Bij Amerpoort, onderdeel van de Carante Groep, wordt gewerkt aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal worden zo’n 2450 mensen begeleid bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Dat doen ze op verschillende locaties. Op één van die locaties, aan de Mariaoordlaan in Baarn, wordt een nieuw pand gebouwd. Over een tijd krijgen jongvolwassenen hier een eigen appartement, uitgerust met de Movair+ ClimaRad.

Eindelijk een gezond binnenklimaat zonder onaangename koudeval
De verse lucht die normaal gesproken via ventilatieroosters binnenstroomt, kan door kleine radiatoren in goed geïsoleerde woningen onvoldoende opgewarmd worden. Bewoners ervaren als gevolg hiervan een onaangename koudeval en sluiten hun ventilatieroosters. De koudeval is weg, maar de toestroom van verse lucht ook. Om dit probleem te verhelpen werd Movair ontwikkeld: een ventilerende onderdorpel die fysieke ventilatieroosters in het glas of in het kozijn vervangt, energiezuiniger en geluidwerender is en bovendien ventileert zonder tocht of koudeval. Om altijd een passende oplossing te kunnen bieden, is Movair de samenwerking aangegaan met verschillende experts uit de installatie-industrie. Movair+ is te koppelen aan verschillende ventilatietechnieken.

Movair+ ClimaRad
Een van die mogelijke combinaties is de Movair+ ClimaRad, waar Amerpoort in de nieuwbouw aan de Mariaoordlaan dus voor heeft gekozen. Dit decentraal mechanisch ventilatiesysteem regelt de ventilatie gebalanceerd en per vertrek. Het toestel meet op basis van CO2 en luchtvochtigheid de luchtkwaliteit en schakelt in wanneer nodig. De buitenlucht wordt eerst verwarmd en gefilterd voordat deze de woning instroomt. Een combinatie die zorgt voor comfortabel voorverwarmde lucht die ook nog eens schoon en gezond is. De ideale oplossing voor de toekomstige bewoners van de appartementen aan de Mariaoordlaan. Prikkels van buitenaf worden tot een minimum beperkt, waardoor het woongenot tot een maximum wordt vergroot.

Project volop in ontwikkeling
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het project. De eerste reacties op de werkwijze en de voortgang van het project vanuit de Carante Groep zijn bijzonder enthousiast. In dit geval wordt Movair toegepast in een nieuwbouwproject, maar ook voor renovatieprojecten biedt Movair een uitkomst.

Tweede leven voor kozijnen met de Selekt Movair+ Window Upgrade
Zo ontwikkelde Movair de Selekt Movair+ Window Upgrade, die bestaande kozijnen een tweede leven geeft door de onderdorpel te vervangen door de ventilerende Movair+ glasvezelcomposietdorpel. Bovendien wordt het kozijn waar nodig hersteld en in zijn geheel opnieuw duurzaam gelakt, waardoor het kozijn zo weer veertig jaar mee kan. Het kozijn voldoet aan de prestaties van een nieuw kozijn qua U-waarde, luchtdichtheid en inbraakwerendheid. In samenwerking met een aantal VGO gecertificeerde onderhoudsbedrijven brengt ISC de Selekt Movair+ Window Upgrade op de markt. Dit concept, dat met een aantal partijen in de keten is ontwikkeld, beantwoordt de behoefte van woningbouw-corporaties om op een duurzame manier invulling te geven aan resultaatgericht onderhoud (RVO).
 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief