Monumentaal klooster wordt Grand Hotel

Monumentaal klooster wordt Grand Hotel

Waar eerder nonnen van de Orde der Fransiscanessen in alle soberheid leefden, verrees  het van alle luxe en grandeur voorziene Hotel Nassau Breda. 

Op historisch katholieke bodem, waar eerder de nonnen van de Orde der Fransiscanessen in alle soberheid leefden, verrees ruim een jaar geleden het van alle luxe en grandeur voorziene Hotel Nassau Breda. De gasten komen hier niet enkel om te slapen, maar zeker ook om dromen te verwezenlijken. Hemelse kamers, een prachtige ambiance en een culinair heiligdom met de toepasselijke naam ‘Liefdegesticht’. Intersteel draagt met haar tijdloos deurbeslag bij aan de indrukwekkende renovatie van het monumentale kloostercomplex.

Van de in totaal 94 hotelkamers bevinden er zich 65, die alle van elkaar verschillen, in de monumentale oudbouw. De resterende 29 kamers zijn aan de achterzijde in een nieuw gemetseld “pakhuis” te vinden.

Uniform met eigen accenten
In nauwe samenwerking met haar dealer DESTIL, die de aannemer en architect bij de renovatie van advies diende, leverde Intersteel het deurbeslag. Er is  gekozen voor één model deurkruk, leverbaar in zowel rvs als zwart, om een uniforme uitstraling met eigen accenten te creëren. Veel kleinere bouwkundige toevoegingen en verbindingen zijn uitgevoerd in staal, glas en zink. Hier past het gekozen deurbeslag van Intersteel prima bij. Zo kreeg de salon een deurkruk in rvs om de keuze voor lichte accenten en witte deuren te benadrukken. Vanwege de zwarte accenten in de ontbijtruimte werd daar gekozen voor een matzwarte deurkruk. ‘We zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat. Het voldoet helemaal aan wat we voor ogen hadden. Het deurbeslag van Intersteel heeft daar zeker aan bijgedragen’, zo zegt general manager Päivi Hagedoorn.

Een stukje historie
In 1849 vestigt de Orde der Franciscanessen zich in wat toen Huis Assendelft heette. Zij hernoemen het tot “Het Liefdegesticht” -nu het culinair centrum van het hotel-. In 1903 beginnen de zusters met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Ze laten hier een Neogotische kapel en de bakstenen uitbreiding van Het Liefdegesticht verrijzen. In 1934 bouwen de zusters van de Franciscanessen hun imperium verder uit met de aankoop van het naastgelegen Huis Bruheze. De laatste uitbreiding vindt plaats in 1950, wanneer de zusters ook Huis Waelwijk aankopen en het complex haar huidige basisvorm geven. De zusters, die het complex pas in 1991 verlieten, braken alle panden door. Zo creëerden ze het onmogelijke labyrint dat nog steeds achter de gesloten gevelwand schuilgaat. Vanaf 1998 staat het uit vijf Rijksmonumenten bestaande klooster leeg, totdat het op 19 augustus 2013 gekocht wordt door de huidige eigenaar. Na een jarenlange restauratie werd Hotel Nassau Breda officieel geopend op 2 mei 2016.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief