Home

PKVW-prijzen uitgereikt.

Tijdens de Veilig Wonen Dag op woensdag 3 oktober zijn de prestigieuze prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uitgereikt. De prijzen voor de beste PKVW-bedrijven gingen naar Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen uit Utrecht en Slotenexpert Meijering uit Emmeloord. Het meest innovatieve PKVW-product 2018 is een scharnierblad waarvan de knoop aan de boven- en onderzijde uit één geheel bestaat, namelijk de RVS Kogelstiftpaumelles SKG*** van Dulimex.

Warm gebogen glas in cool kantoorpand.

Structureel glas van vloer tot plafond, convex en concaaf gebogen glaspanelen op de hoeken: in De Curve in IJsselstein drukte projectarchitect Maarten Terberg de transparante bedrijfscultuur van de gebruiker uit in een verfijnde glasgevel: “De inzet was een duurzaam gebouw, mét glas rondom maar zónder extra installaties. Dat is gelukt dankzij de oriëntering van het kantoorpand en de zonwerendheid van het glas.” Gevelbouwer Octatube werkte samen met de architect de detaillering van de gevel uit en monteerde de glaspanelen. Projectleider Bart van Velzen: “De opdrachtgever wilde dat de verfijning en de technische uitstraling van de gevel precies werd uitgevoerd zoals de architect die had vastgelegd in 3D-renders.”

 

 

 

 

Bouwteam SUPERLOCAL tilt circulair bouwen naar hoger niveau

Hergebruik 2.0

Elk bouwdeel en elk materiaal uit de sloop beoordelen op zijn circulaire kwaliteit; ook kozijnhout gaat door die mangel. Dat gebeurt bij Superlocal, de herinrichting van een buurt in Kerkrade. Architect, aannemer en sloper zijn gelijkwaardige partners. En ook de kozijnleverancier doet een flinke circulaire duit in het zakje, legt projectleider Martijn Segers uit.

Pagina's

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief