HMB profit locks & tools

HMB profit locks & tools

Productontwikkeling en een persoonlijke marktbenadering. Daarop ligt de focus bij HMB profitlocks & tools. 

Sterker: het een kan niet zonder het ander. “Innovatie kan pas tot volle wasdom komen als je weet wat de eindgebruiker drijft én nodig heeft.” Een gesprek met Femke Oudshoorn, adjunct-directeur, en Jacco Dirckx, productmanager bij HMB. 

Bij HMB zijn de afdelingen Research & Development (R&D), Marketing, Verkoop en Logistiek geen eilandjes die ver van elkaar af drijven. Door hun gezamenlijke inspanning kan de producent de kwalitatief hoogwaardige producten, oplossingen en diensten leveren die aansluiten op de laatste ontwikkelingen in de markt en de wensen van eindgebruikers. 
“Online is belangrijk en wordt steeds belangrijker en daar zetten we dan ook vol op in. Met een intuïtief toegankelijke website, inclusief een Engelse versie, en een breed scala aan productfilmpjes”, vertelt Femke Oudshoorn. “Daarnaast is en blijft het persoonlijk contact met eindgebruikers cruciaal – met de bouw, timmer- en deurfabrieken, slotenspecialisten en ook met architecten, woningcorporaties of zorginstellingen. Deels omdat we hopen dat we ze op ideeën brengen en ze onze producten via ons dealernetwerk inkopen en deels om zelf een vinger aan de pols te houden van wat er leeft en om ideeën op te doen. Dat werkt goed want vaak krijgen we te horen: we hebben dit of dat probleem, kunnen jullie dat misschien oplossen? Ja dus, graag zelfs! Want het brengt ons technisch op een hoger plan en daar hebben we over de hele linie weer profijt van. Maar onze eerste prioriteit is het ‘ontzorgen’ van een tevreden klant.” 

Stofvrij werken
De vlotte interactie tussen R&D en de buitendienst leidde onder meer tot een lijn gereedschappen waardoor stofvrij werken bij het hout frezen voor hang- en sluitwerk realiteit kon worden. Een prototype van de verbetering oogstte op de afgelopen BouwBeurs veel lof. “Ook TNO ziet het als een goede oplossing voor de reductie van fijnstof. Het onderzoekscentrum heeft toegezegd de lijn binnenkort hierop te gaan testen”, vertelt Jacco Dirckx. “Daarnaast hebben we een vijftal hulpstukken ontwikkeld waardoor bezitters van reeds bestaande mallen eveneens stofarm kunnen werken; het zou zonde zijn om goede gereedschappen te moeten vervangen.”
De nieuwe kaderfrees die op verzoek van een timmerfabriek is ontwikkeld en nu ook beschikbaar is voor de rest van de markt, is eveneens het gevolg van hecht teamwerk. 
Jacco Dirckx: “Omdat hout ‘werkt’ moet er vaak wat van een raam of deur worden afgeschaafd waardoor het rubberkader eruit gaat steken. Voorheen ging het hele kozijn terug naar de fabriek maar nu met deze frees maak je ter plekke snel, eenvoudig en nauwkeurig de groef dieper. Hierdoor past het rubber weer perfect. Op onze site www.hmb.nu staat hierover een demonstratiefilmpje.” 
Voor een andere timmerfabrikant bedacht HMB een Multipoint voor dubbele deuren in combinatie met een gepatenteerde omslaghendel die de eindgebruiker comfort en zekerheid biedt en de timmersector een enorm productiegemak. 

“Zowel het gereedschap als het hang- en sluitwerk zijn investeringen in kwaliteit. Bovendien levert het bedieningsgemak een tijdswinst op waar de hele sector baat bij heeft. De investering is zo gauw terugverdiend”, aldus Femke Oudshoorn.

Ondersteuning
De producten van HMB worden voortdurend tegen het licht gehouden en waar nodig geoptimaliseerd. Femke Oudshoorn: “De steeds veranderende wet- en regelgeving, met name in het kader van de EU-harmonisatie – denk aan vluchtwegtechniek en veiligheid – is voor ons een voortdurende uitdaging. Zo is het ooit ook begonnen. Door de invoering van het politiekeurmerk Veilig Wonen in 1992 nam de vraag naar het ontwikkelen van innovatieve tools vanuit woningbouwverenigingen, ijzerwarenhandelaren, timmerindustrieën en slotenspecialisten gestaag toe. Tegelijkertijd werden en worden onze oplossingen steeds geavanceerder.” De training, bijscholing en ondersteuning die HMB biedt, bijvoorbeeld in het eigen Experience Centre, is een extra service. “We willen de klant ontzorgen en een totaalpakket bieden: eigenlijk zijn we fabrikant, innovatiecentrum, ondersteuner en leverancier in een.”

Toekomst  
Het zal duidelijk zijn: HMB is volop in beweging. Dat geldt ook voor een breed pakket motorsloten, die geopend kunnen worden met onder andere een vingerscanner of cijfercodetableau. Jacco Dirckx: “Maar er komen telkens nieuwe technologische ontwikkelingen bij. Deuren openen met een app bijvoorbeeld. Daarom lanceert HMB binnenkort een nieuw concept waarmee buiten- en binnendeuren eenvoudig via een app geopend kunnen worden.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief